Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Încărcător laptop compatibil - în loc de 14.8V are 11.1V

nickxyzt

Postări Recomandate

Salut,Am un laptop al carui acumulator este la 14.8V, 2000mAh. (laptop Fujitsu Siemens v5515)Am găsit pe net un acumulator compatibil, special pentru acest model de laptop, dar care este la 11.1V, 4400mAh.Întrebarea mea este: datorită diferenței de tensiune, noul acumulator se va comporta corespunzător? Mă gândesc că se folosesc totuși aceleași circuite de încărcare (să nu se suprasolicite acumulatorul), și a doua problemă ar fi tensiunea furnizată laptopului care ar fi mai mică.Mulțumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickxyzt

2

• Ticu

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Eu cred ca V5515 are mai multe variante (este un lucru obisnuit) si unele au fost cu baterie cu 6 celule (doua grupuri in paralel de 3x3,7V=11,1V), altele pe 4 celule (4x3,7V=14,8V). La un vanzator http://www.psaparts.co.uk/laptop-notebo ... arger.html

am gasit ambele baterii. Daca faci clic pe Specifications de la ultimele doua modele observi ca dimensiunile difera cu cativa mm, asa ca probabil nu merge nici fizic una in locul alteia. Oricum riscul sa nu functioneze laptopul sau sa nu se incarce corect este mare. Cauta bateria originala a variantei tale.

Link spre comentariu

Mulțumesc de răspuns.Nemulțumirea mea principală este că dacă voi cumpăra una de 2200mAh va ține foarte puțin.Mă gândeam că cea de 4400mAh va ține mult mai mult.Apropo, de ce merge și cea (originală) de 11.1V, și cea de 14.8V? Nu e o problemă diferența mare de tensiune?

Link spre comentariu

Daca sunt variante diferite sunt placi de baza diferite, care pot fi proiectate pt. tensiuni diferite. Durata la 4400mA ar fi dubla daca consumul este acelasi. Daca puteti sa probati o baterie de 11,1 fara sa o cumparati si daca incape fizic in laptop, ati putea vedea daca merge la aceasta tensiune. Desi ar ramane in continuare problema incarcarii si adaptorului care sunt dimensionate pentru cealalta baterie. Eu nu as risca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări