Vizitator daseky30 Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 am o problema cu un tv ryder model 21R180 sasiu TH TDA11105B, nu mai reactioneaza la comenzile din telecomanda,telecomanda nu pare a fi defecta,am testat-o cu o camera foto si cu un radio, cred ca e defect senzorul ir de la tv deoarece am desfacut tv-ul si am masurat daca am vreo tensiune la iesire catre procesor si imi apare doar prima data cand pun probele pe senzor si apas o tasta la telecomanda o tensiune de vreo 20 mv apoi daca tin probele in continuare si apas tastele nu imi mai apare nimic. Ce sa fie? ir-ul sau procesorul? cam cat ar costa un ir daca ar fi asta? multumesc anticipat Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Masoara tensiunea de alimentare pe IR, eventual schimba IR-ul, rescrie binul memoriei cu unul bun si daca tot nu percuteaza, mi-e teama sa pronunt cuvantul " Procesor ".P.S. Am avut un tv chinezesc la reparat acum vreo 2 ani cu acelasi defect. Defectul a fost din procesor in cazul meu. Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Faptul ca telecomanda emite ceva nu inseamna ca este si buna.De aceea primul lucru ar fi incercat cu alta telecomanda,desi 20mV pe pinul de iesire din receptorul de IR este foarte putin si cum zicea colegul mai sus poate nu e alimentat corect,eu zic ca poate nici procesorul si nici memoria nu sunt alimentate corect. Link spre comentariu
Vizitator daseky30 Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 modulul de la ir se alimenteaza cu 5 volti, deci cred ca asta nu ar fi o problema, o sa incerc sa schimb ir-ul,mi-am amintit ca inainte sa cedeze de tot,butonand a mai functionat de vreo doua ori,o data seara si a doua zi,asta ajuta cu ceva? cand se duce ir-ul se duce de tot sau mai poate face asa? tot mai sper sa fie ceva simplu si sa nu am treaba cu procesorul :cry: Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Neaparat incearca si cu alta telecomanda. Link spre comentariu
Vizitator daseky30 Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 am rezolvat problema, era din telecomanda intradevar, multumesc pentru raspunsuri Link spre comentariu
greenhorn Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Salut.Am un TV Ryder 21r180, cu procesorul TDA9341 si are simptomele: nu apare nici o imagine, nici spotul, nimic, iar led-ul trece pe rosu, apoi pe galben si face asa de cateva ori, ca in final, tv-ul sta in st. by. Am schimbat un C, care era umflat.Am gasit un defect , mai mult decat asemanator, pe un forum, la un TV bronx, cu acelasi sasiu, si s-ar parea ca ar fi procesorul.Puteti sa imi spuneti daca este vre0 metoda de verificare a acestuia fara osciloscop( nu am). sau alte sugestii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum