emilberculescu Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Tensiunea de la retea este alternativa cu frecventa de 50Hz, deci polaritatea ei se schimba de 50 de ori intr-o secunda. Nu aveau cum schimba polaritatea.nu este vorba de polaritate propiu-zisa( +,-)ci de borna poalrizata.se foloseste des in circuitele de curent alternativDomnul "remus68" are dreptate despre reteaua de c.a.Nu inteleg despre ce vorbeste domnul "asyx" BORNA POLARIZATA si nici asta "consumul invers" domnule "Spitfire"Printre altele nu ajuta cu nimicinversarea fazei cu nulul , atata timp cat contoarul electric masoara curentul ( intensitatea ) si nu polaritateaInversare lor nu afecteaza functionarea contorului atata timp cat cele doua conductoare trec prin acesta( dintre care unul este by-pass )Cei ce cunosc ..... Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 pe timpuri se inversa ceva dar nu faza cu nulul cum cred multi, se trecea nulul prin contor faza pleca pe direct iar ca si nul de lucru foloseai impamantarea . in ziua de azi metoda nu mai da roade datorita circuitelor diferentiale care la scurgeri mai mari de 20 mA pe impamantare decupleaza circuitul Link spre comentariu
emilberculescu Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 pe timpuri se inversa ceva dar nu faza cu nulul cum cred multiTocmai asta se intampla si poate se mai intampla si azi . Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 nu se mai intampla , iti garantez Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 nu se mai intampla , iti garantezBa se intampla la naivi care mai cred ca pot fenta armata...sigur in scurta vreme or sa se lamureasca,numai ca pe barba lor Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 contoarele de tip nou folosesc faza drept masurare dar cele s mai noi folosesc un soi de bobina prin care trec ambele fire deci nu are rost sa va apucati ca zebzeci sa lucrati aiurea numai daca vi sa urat cu binele si nu aveti un pat unde sa dormiti si o masa unde sa mancatii ca slava domnului puscariile sunt ful de infractori cinstiti deci nu va gandiri cum sa varati mata in sac fara a fi simtita/vazuta ea o sa-si scoata unghile Link spre comentariu
emilberculescu Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Are dreptate domnul "pop_ady44" NU merita sa comiti o ilegalitate pentru un bec tot furt calificat se numeste. Si apoi viata-i si asa de scurta ...... Link spre comentariu
Vizitator stan patitul Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 salutare.nu stiu unde sa postez .asa ca o sa scriu aici.de 2-3 ani pe timpul ierni ma mai legam si eu cu un fir pe cablul care vine de pe stalpul de pe strada la mine pe casa si apoi in contoar si impamintarea o lioam din priza si astea doua fire la un steger si bagam un radiator cu halogen de 1200w.acum 2 zile si eu ca smegherul sa nu mi bag pentru 5 mimnute firul de calcat in priza lam bagat in priza cealalta dar nu a mers.intrand in camera unde este contorul am observat ca ecranul este mort.sa ars sau lam stricat eu.ce pot sa le spun celor de la enel??multumesc Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Nu l-ai ars, cred insa ca te-a ,,ars,, el pe tine in memorie.O sa te ia meseriasii de la CEZ la niste intrebari. Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Desfiinteaza smecheria aia de fir si n-au ce sa zica...pe viitor, fara improvizatii, e risc de incendiu/electrocutare, basca defectat diverse...cand sudezi, bagi stecherul aparatului de sudura intr-o priza buna, nu direct la bransament, cum fac unii meseriasi, sa fie siguri ca va rezista instalatia la curentul cerut de aparatul de sudura-daca cedeaza bransamentul, ai de plata pe urma... Link spre comentariu
Vizitator stan patitul Postat Noiembrie 28, 2013 Partajează Postat Noiembrie 28, 2013 ok.nu inteleg ce s-a putut intimpla.curent in casa am dar contoarul tot ecranul mort al are.am sunat la ei si in termen de 12 zile vin.ce pot sa mint si eu ca habar nu am cu electrica.multumesc Link spre comentariu
marius_3004 Postat Noiembrie 28, 2013 Partajează Postat Noiembrie 28, 2013 Cunosc un caz in care n-au putut sa dovedeasca furtul de curent.Au scotocit,masurat,etc.Solutia a fost simpla,fara stirea respectivului au amplasat un contor in amonte de instalatie,pe stalpul din fata casei(bineinteles fara sa se vada).Rezultatul...asa ca aveti grija cu ce va jucati Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 28, 2013 Partajează Postat Noiembrie 28, 2013 Da, chiar am vazut la noile bransamente acea cutie cu tot cu contor este amplasata direct pe stalpul cu coloana. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Noiembrie 28, 2013 Partajează Postat Noiembrie 28, 2013 Dar totusi de contoare cu masurarea curentului pe nul comparativ cu faza si memorarea acestuia n-am auzit,de cine sunt produse? Link spre comentariu
filip01 Postat Decembrie 6, 2013 Partajează Postat Decembrie 6, 2013 stie cineva ce masoara contoarele astea digitale AEM? mie mi l-au schimbat de vreo 2 ani si deoarece tineam evidenta la consum in excel de multi ani am constatat ca este constant cu cca 30% mai mare decat pe vremea cand aveam contor electromecanic cu disc. asta fara sa creasca consumatorii, chiar din contra am inlocuit 2 monitoare CRT cu LCD care consuma cel putin la jumatate fata de CRT.parca ar inregista energia aparenta nu pe cea activa (cu cosinus de fi)?!?! altfel nu-mi explic. dar peste tot se zice de contoare de energie activa pt casnic nu cea aparenta sau reactiva ca la industrial!merci de raspuns Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum