Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect osciloscop Tesla BM566A

lulu

Postări Recomandate

Vizitator apetre

O să pun şi foto. Da, confirm că e BM 566A, îmi cer scuze pentru "eroarea de tipar". A fost fără intenţie. Mulţumesc pentru interes, şi reiterez pe această cale că pentu mine e un crâmpei de istorie. Nu mă îmbogăţesc, am acceptat din start riscul de a fi nefuncţional. Pot să mă apuc să schimb condensator cu condensator, integrat cu integrat... Nu mă mai ţine nervu', dar, totuşi, nu m-am hotărât să capitulez. Deci, o schemă, ceva? Mulţumesc!

Editat de apetre
Link spre comentariu
On 11/30/2018 at 12:17 AM, apetre said:

1. Măcar caietul de service COMPLET (nu ăla de la elektronaya...)  - sărumâna;

Din ce am descarcat de pe elektrotanya manualul am vazut ca are si manualul original in cele 3 limbi, lista de piese si schemele placilor.

Ce anume ii lipseste sa fie complet daca nu e cu suparare?

Link spre comentariu
Vizitator apetre

Spre exemplu, lipseşte schema plăcii 1AF 021 18. De unde trag concluzia că mai are şi alte "lipsuri" cum ar fi tensiunile de test U___. Mulţumesc.

Editat de apetre
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Mitica M. a spus:

Din ce am descarcat de pe elektrotanya manualul am vazut ca are si manualul original in cele 3 limbi, lista de piese si schemele placilor.

Ce anume ii lipseste sa fie complet daca nu e cu suparare?

Este cel mai relevand Service Manual pentru acel osciloscop

1 oră în urmă, apetre a spus:

Spre exemplu, lipseşte schema plăcii 1AF 021 18. De unde trag concluzia că mai are şi alte "lipsuri" cum ar fi tensiunile de test U___. Mulţumesc.

Mai iedule, analizeaza acele scheme, uita-te pe ele. ...analizeaza, si vei vedea ca nu lipseste nimic din  acel album  de scheme.

Link spre comentariu
2 hours ago, apetre said:

La pagina 4 din pdf-ul Schematic &pcb ai aranjarea pieselor amplificatorului Z, iar la pagina 38(adica ultima) in stanga scrie 1AF021 18 incadrata cu linie punctata.

Oare nu este completa? Ce ii lipseste?

Link spre comentariu
Vizitator apetre

Vă spun sincer că nu prea îmi place să fiu taxat ca "ied". Aş dori să ştiţi că prin 1985 depanam imprimante matriciale Robotron cu microprocesor Zilog Z80 (varianta furată de DDR, apoi de IPRS) şi tehnologie tri-state. Mi-am montat singur un minicomputer similar "HC85", era o "Cobra". Deci ştiu să identific un part-list sau o schemă, astea de la osciloscop sunt minuscule. La imprimante aveam cearceafuri. PDF-ul meu e incomplet şi, aşa cum am mai zis, nu am tensiunile la punctele de test Uxxx. O să mă ocup de el, e depanabil, dar acum sunt prea ofticat de faptul că am cam luat ţeapă. Vă ţin la curent dacă am intenţia să-l vând (dar poate nu e voie ca "iezii" să posteze topicuri "comerciale"). Vă mulţumesc tuturor. O să pun foto, cum am promis, dar vreau să fie de calitate.

La mulţi ani România, numai bine şi vouă. Eu iau o pauză.

PS. Pe scribd mai sunt un manuale  aparent mai complete şi mai bune calitativ postate de gigel1980  sau Kiki Holinová. O să văd cum fac să le iau.

Spor!

Editat de apetre
cuvinte lipsă
Link spre comentariu

Domnule @apetre pe Elektrotanya este fix acelasi manual postat de gigel1980 precum si aici sau cine mai stie pe unde. Chiar si "Kiki Holinová" are acelasi manual scanat. Vad ca are 112 pagini pe cand cel de pe Elektrotanya are 38+94=132 > 112 asa-i? Chiar e o aparenta cum ai spus chiar tu.

Oare te astepti sa gasesti tabele intregi cu tensiuni si curenti pe fiecare tranzistor (model rusesc as zice eu)? Nu cred ca asa ceva exista in mediul online pentru 566A. Eu imi amintesc acea carticica portocalie cu care a venit pe vremea cand lucram la iiruc, continea fix ce se gaseste si pe elektrotanya sau mai stiu eu pe unde. E drept ca desenele placilor parca erau cu portocaliu si albastru pt. cablajele dublu placate dar cam atat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări