Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect osciloscop Tesla BM566A

lulu

Postări Recomandate

Să nu se ințeleagă greșit , țin să precizez că in postarea anterioară am specificat tensiunea de filament , deoarece ea se poate măsura ușor cu un multimetru obișnuit , și poate oferi și un indiciu solid asupra funcționării convertorului de tensiune care alimentează tubul cu tensiuni inalte . De fapt , abateri in valorile acestora din urmă pot provoaca acel efect de trasă ''scurtă'' . Abateri care se reflectă și in tensiunea de filament .

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator maricel ciurcan

Imi poate da cineva un link de unde sa pot descarca manuale / scheme pentru acest osciloscop, fara sa fie nevoie sa ma loghez pe la polonezi, cehi, sau pe la alti?

Link spre comentariu

Link-ul este valabil: Manualul se gaseste aici: https://elektrotanya...p/download.html

dar dupa accesarea lui asteptati citeva secunde sau zeci de secunde pina in partea de jos a paginii apare:

This file is downloadable free of charge: Get Manual

Click pe Get Manual si se descarca manualul, fara logare sau cereri de date.

@gsabac

multumesc. sper sa ii dau de cap.

Link spre comentariu

Imi poate da cineva un link de unde sa pot descarca manuale / scheme pentru acest osciloscop, fara sa fie nevoie sa ma loghez pe la polonezi, cehi, sau pe la alti?

Daţi vă rog o adresă de email şi vă trimit tot ce documentaţie am.

Cu stimă,

Link spre comentariu

Daţi vă rog o adresă de email şi vă trimit tot ce documentaţie am.

Cu stimă,

[email protected]

Am pus aici 2 intrebari, dar se pare ca exista o problema cu site-ul, sau moderatorii considera ca ce am intrebat eu e neadegvat.

Cred ca la osciloscopul meu nu functioneaza generatorul bazei de timp, sau ceva de genul acesta. Atunci cand nu aplic semnal, spotul luminos sta sub forma unui punct, acolo unde il asez eu pe ecran (vad un punct, in loc sa vad o linie orizontala). Cand aplic semnal, acesta se transforma intr-o linie verticala, cu amplitudinea egala cu cea a semnalului. Daca mut aceasta linie verticala manual (stanga-dreapta), pot vedea ca defapt acea linie verticala e oscilatia semnalului (sus-jos). mutand manual spotul, pot vedea forma semnalului. De asemenea, semnalele/tensiunile de calibrare de 40mV, 400mV si 4V, masurate cu un aparat de masura, au 20mV, 200mV si 2V (adica exact jumatate din cat ar trebui).

Editat de maricel ciurcan
Link spre comentariu

Ai măsurat cu aparat de măsură un semnal rectangular de 1KHz ? Nu este de mirare să arate valori mai mici decât in realitate ...

Cât despre baza de timp a osciloscopului , verifică dacă este produs semnalul DDF . Foarte probabil să nu fie . ( Și tensiunile de alimentare pe modulul bazei de timp , evident )

Link spre comentariu

Vă salut,

V-am trimis ce documentaţie am avut şi eu strânsă în timp pe email.

Ce nu a încăput este pe wetransfer.

Cu stimă,

Va multumesc foarte mult. Sper sa il pun pe picioare.

Stima

Link spre comentariu

cu patr probabilitate așa cum a scris și @winstyle, problema vune dela generatorul de dinți de fierăstrău, (schema AF 021 19), =n manualul pe care l-am gșsit, din păcate nu sunt date despre valorile din punctele de măsurare. Probabil unda dunte de ferăstrău ar trebuii să apară în punctelede măsurare U32, U33, U34, U35. (Manualul la care m-ma uitat este: https://www.scribd.com/doc/52657776/Tesla-BM566A-Oscilloscope, iar aici aveți mai multe linkuri: https://www.eevblog.com/forum/repair/repair-analog-oscilloscope-bm-566-a/)

Link spre comentariu

Ai măsurat cu aparat de măsură un semnal rectangular de 1KHz ? Nu este de mirare să arate valori mai mici decât in realitate ...

Cât despre baza de timp a osciloscopului , verifică dacă este produs semnalul DDF . Foarte probabil să nu fie . ( Și tensiunile de alimentare pe modulul bazei de timp , evident )

Da. am masurat 1KHz cu un aparat de masura. Fiind semnal rectangular ar fi trebuit sa il asociez cu un PWM cu factor de umplere de 50%, oboseala insa se face remarcata :)

Multumesc pentru sfat. Sper sa ai dreptate.

Toti electroliticii din zona respectiva aveau capacitati mai mari cu pana la 50% din valoarea inscriptionata. I-am schimbat schimbat pe toti.

Dupa ce am masurat 1KHz cu aparatul de masura, nu mai sunt atat de sigur ca e baza de timp defectul la instrumentul meu :))

Daca ai orice alta idee, spune-mi te rog ce altceva ar trebui sa mai verific. (in cazul in care exista DDF si alimentari ale bazei de timp)

Link spre comentariu

Ești sigur că există DDF ? De acolo trebuie plecat . Dacă există DDF , atunci urmărești semnalul până la amplificatorul final pe orizontală .

Partea proastă este că mai trebuie un osciloscop de test .

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Daniel Birghilescu
La 12/9/2017 la 13:49, elctropan a spus:

Vă salut,

V-am trimis ce documentaţie am avut şi eu strânsă în timp pe email.

Ce nu a încăput este pe wetransfer.

Cu stimă,

Salut, Am si eu nevoie de documentatie, daca se poate. Adresa de mail este [email protected]. Am downloadat deja de pe https://elektrotanya.com/tesla_bm566a_sm.zip/download.html o arhiva de 8 Mb ce contine "Schematic & pcb.pdf" si "Manual.pdf", dar poate mai ai si alte chestii utile :)

Detin un TESLA BM566A, la care momentan tresa este prea luminoasa. Pot varia inca luminozitatea, dar, la minim, este inca prea puternica (tubul este nou, osciloscopul nu are multe ore de functionare). In functie de luminozitate si de sincronizare, apare cursa inversa.

Ma pregatesc sa-l desfac, si am inceput cu colectarea documentatiei.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator apetre

Am "reuşit" să cumpăr un osciloscop Tesla BM655A care s-a dovedit a fi defect. Un risc asumat. Aşteptările erau altele, dar am fost dus de un  impuls nostalgic (electronist la IIRUC între 1979-1990). Scula, arată bine, dar nu funcţionează. Doar cu beam-finder găsesc spotul (SUNT FERICIT DE ASTA), dar condiţiile de afişare a spotului sunt aleatorii în funcţie de selectare baze de timp, butoane apăsate etc. Bine că are spot...  Nu are tensiuni în parametrii normali: +120 are cam+80 V, +5 are +3,2 V etc. Am observat că a fost servisat prin înlocuirea unor circuite cu unele de la IPRS (ce vremuri!). Am  doar o parte din schemele de service, iar Scribd e o porcărie. Vă rog să: ajutaţi cu: 1. Măcar caietul de service COMPLET (nu ăla de la elektronaya...)  - sărumâna; 2. Un ajutor pentru service remunerat (după buget Coane Fănică,); 3.  livrarea lui pentru piese (tubul funcţionează, e complet etc.) la un preţ modic dar corect; 4. (worst case) donarea lui  către un laborator de formare profesională ori ceva similar,  ca să se joace copiii cu el. This was my luck.

Mulţumesc. O să ataşez şi poze.

Editat de apetre
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări