VAX Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 (editat) MAA741 este echivalent cu (beta)A741H fabricat de IPRS Baneasa, uA741, LM741, etc. Se mai gasesc prin targuri, la pret scazut. Cautati si varianta ruseasca К140УД7. Tot ce este cu capsula metalica costa de zece ori mai mult decat integratele incapsulate in plastic. Puteti sa scoateti soclurile si sa lipiti (prin fire scurte de legatura) variante in plastic, tot cu 8 pini. Cred ca ar merge mai bine TL081, daca tensiunea de alimentare nu este prea mare. Are banda de frecventa mai mare decat 741. Editat Februarie 3, 2017 de VAX Link spre comentariu
Vizitator Gabriel Sorin Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 M-am decis , daca este cineva interesat sunt deschis la negocieri pe privat Link spre comentariu
PINTI Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 Pune si tu niste poze mai detaliate sa vedem si noi despre ce este vorba. Nu poti negocia daca nu stii ce cumperi. Link spre comentariu
Vizitator Gabriel Sorin Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 o sa deschid topic nou la sectiunea vanzari , o sa fiu tras de urechi aici multumesc pt intelegere Link spre comentariu
winstyle Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 (editat) Luati decizii pripite, pentru ca nu stiti sa reparati sculele respective. Decat sa renuntati la ele, mai bine platiti pe cineva priceput sa vi le puna la punct. Sau sa le vindeti unora care au nevoie de ele. Transformarea lor in piese care vor sta degeaba intr-un sertar. nu este solutia corecta. Aparatura fabricata de Tesla a fost de calitate. Cu tot respectul , este greu de inviat morți . De exemplu , la osciloscopul meu , cand l-am luat , nici nu apărea trasa pe ecran tot timpul . Am rezolvat problema asta , dar cea legată de curbură , nicio șansă . Tub nou nu am să-l schimb pe cel din osciloscop , să văd cum se comportă . Este ușor să crezi că poți repara ceva , cu ușurință , dacă nu știi despre ce este vorba . Personal , nu sunt dispus să plătesc pe cineva să facă ceea ce si eu știu să fac , dacă as avea cu ce ... Până atunci , osciloscopul mai poate astepta . Ba chiar , doresc sa găsesc un Tektronix ,Hameg sau Grundig , tot analogic . Nu prea imi plac cele digitale . Am văzut și un BM556 ''perfect'' funcțional , care are aceeasi electronică pe partea de osciloscop ca si BM550 , Nu m-a impresionat . Oscilogramele sunt puțin extinse in apropierea marginilor din stânga , respectiv dreapta ecranului . In apropierea centrului ecranului,neexistând această problemă . Neliniaritate pe orizontală . Comparativ cu un Tektronix , care are o liniaritate foarte bună pe orizontală și verticală ... Tesla pare defect din fabrică . Poate in urmă cu câteva decenii , când au fost fabricate , nu era nevoie de o acuratete ridicată in măsurarea semnalelor ... deși mă indoiesc . Editat Februarie 3, 2017 de winstyle Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 (editat) Este mult mai usor sa reinvii un mort (sa repari o scula veche) decat sa construiesti de la zero. "Mortul" are carcasa, butoane (mecanica te doboara la constructii) cablaje, etc. Nu trebuie dacat sa stii meserie si sa-l iei la puricat. Asta este varianta optima, in caz ca nu poti sa cumperi ieftin scule mai bune. Ar fi pacat sa renuntati la bietul osciloscop, sa ajunga la gunoi. Mai dati-i o sansa. Cred ca v-ar putea ajuta (gratis) cineva pasionat de electronica, care sa fie din oras cu dvs. Editat Februarie 3, 2017 de VAX Link spre comentariu
winstyle Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 (editat) Nu il arunc la gunoi . Ati inteles gresit . Cu ce sa ma ajute ? Are cineva tub pentru acest osciloscop , atât de rar de găsit el insăși , darmite tubul ? Poate sa mă ajute cu osciloscopul lui , să verificăm semnalele bazei de timp , amplificatoarelor ... Dar cum am mai spus , osciloscopul nu este decalibrat . Deci și semnalele date de amplificatoare ar trebui să fie simetrice . Dacă nu ar fi fost simetrice , impulsurile de pe oscilograma semnalului de calibrare de 0,6 volți ( de exemplu) nu ar mai fi fost afișate pe 3 diviziuni , când comutatorul este setat pe 0,2V/div Sau trasa , nu mai apărea pe toată lungimea ecranului . Reglajul fin al sursei de inaltă tensiune , nu corectează curbura trasei Supravoltarea ușoară a filamentului , sau alimentarea lui cu tensiune sub 6,3 volți , nu corectează curbura trasei . O posibilă magnetizare a tubului , sau ecranajului său , nu produce distorsiunea de pernă sau butoi Mai rămâne de schimbat tubul , dar nu se gaseste altul ... cel puțin , nu in Romania . Editat Februarie 3, 2017 de winstyle Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 (editat) @winstyle V-am mai zis sa verificati tensiunea de accelerare (obtinuta cu redresor cu multiplicarea tensiunii - sursa cu rezistenta interna mare). Vedeti (cu osciloscopul) daca in timpul baleiajului pe X apare variatie a tensiunii pe bara de alimentare a amplificatorului (pe X). Va trebuie sonda de osciloscop cu atenuator 1:100 sau chiar mai mult, care sa suporte peste 1kv. Poate ca defectul este simplu, dar nu-l dibuiti din lipsa de scule potrivite. Obligatoriu trebuie sa lucrati cu un osciloscop, nu merge cu multimetru simplu. Oscilografiati tensiunea inalta, sa nu apara modulatie cu semnalul de baleiaj. Insa este mai probabila o modulatie a tensiunii medii de la iesirea amplificatorului pe X. Altfel nu imi pot explica deformarea imaginii, decat prin modularea tensiunii de accelerare sau de pe electrozii de focalizare. Nu cred ca tubul catodic este defect din fabricatie. Editat Februarie 3, 2017 de VAX Link spre comentariu
winstyle Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Dacă tensiunea de accelerare și cea de pe electrozii de focalizare aveau modulație parazită cu semnalul de baleiaj X , nu trebuia să pâlpâie trasa ? Posibil să fie modulată chiar tensiunea medie de la ieșirea amplificatorului X , cum ati spus dvs , dar fără niște verificări cu alt osciloscop , slabe sanse să identific sursa problemei . Totuși , condensatoarele care filtrează tensiunea de alimentare a amplificatorului X , sunt bune ... Stiu că este inutil multimetrul in acest caz ... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 (editat) Trebuie oscilografiata tensiunea DDF generata intern pt ca este posibil ca sa fie deformata (eu asa cred), si mers de la generator pina la iesirea amplificatorului X. Editat Februarie 6, 2017 de sesebe Link spre comentariu
winstyle Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Trebuie , dar nu am cu ce : ) Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 De obicei la capetele cursei imaginea este comprimata nu intinsa cind sint probleme la amplificatoare si de aceea eu zic ca problema este de la generator. Nu pot sa cred ca nu mai gasesti un osciloscop in orasul tau chiar daca nu-i prea mare. Pina gasesti un osciloscop verifica cu atentie componentele din generatorul DDF. Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Buna ziua, Din descrierea facuta de dumneavoastra (ma refer la domnul "winstyle") nu se intelege clar despre ce fel de distorsiune este vorba, edificatoare in acest sens ar fi doua fotografii postate pe forum, una cu trasa fara semnal la intrare (intrare sa fie pusa la masa), iar a doua cu un semnal dreptunghiular de 1KHz (poate fi si semnalul de calibrare), valorile pentru baza de timp si atenuatorul de intrare pe verticala sa fie alese astfel incat distorsiunea sa se vada clar. Cu stima Barbu Paul Link spre comentariu
winstyle Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 De obicei la capetele cursei imaginea este comprimata nu intinsa cind sint probleme la amplificatoare si de aceea eu zic ca problema este de la generator. Nu pot sa cred ca nu mai gasesti un osciloscop in orasul tau chiar daca nu-i prea mare. Pina gasesti un osciloscop verifica cu atentie componentele din generatorul DDF. Nu stau in oraș . Poate cand voi avea timp , merg cu el la cineva in oraș ... asta dacă nu imi cumpăr altul mai bun , mai sofisticat si cu precizie mai mare ... Sunt bune componentele din generatorul DDF . Am mai postat această poză in topicul pe care l-am creat despre problema acestui osciloscop . I-am adresat o intrebare lui VAX mai sus , și discutia s-a extins , și discutia s-a extins pe această temă .Ceea ce era oricum de preferat . Curbura se accentuează când trasa se apropie si mai mult de marginea de jos , respectiv de sus a ecranului . Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Februarie 6, 2017 Partajează Postat Februarie 6, 2017 Acum este destul de clar, semnalul bazei de timp este OK , atunci când trasa este in partea de sus curbura este invers sau este la fel cu cea din poza? Cu stima Barbu Paul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum