VTP Postat Decembrie 4, 2011 Partajează Postat Decembrie 4, 2011 In numarul pe octombrie al revistei Haute Fidelite se poate gasi review-ul incintei Audiovector KI-3 Signature, decorata cu triunghiul rosu "meilleur achat haute fidelite". Fisa tehnica spune: - origine : Danemarca - pret: 2.250 euro - dimensiuni 980 x 140 x 270 mm - greutate: 15 kg - raspuns in frecventa: 38 Hz - 22 kHz - putere admisibila: 220W - impedanta 8 ohmi - sensibilitate:92 dB/W/m Din text: 2 woofere de 13 cm cu membrane de 9 cm din fibra de sticla si carbon, rila de cauciuc, functionand impreuna pana la 3,2 kHz; - tweeter cu calota moale, de 1", cu ferofluid; - filtraj pasiv de 6 dB/oct. http://audiovector.com/kiSignature.html Pe site-ul firmei veti gasi "ciurpriza"!!! Bineinteles, pe site se gasesc si barbologiile specifice nordicilor, in acest caz , ale lui Ole Klifoth, ing.sef al firmei: DFF Crossover Technology, LCC, ICC Future Proof, QWR, Superstand, etc. Sa mori de ras nu alta: e un VTP, si inca mic, nu cum se spune, cat un sifonier!!! A mai ramas ca papa Klifoth sa spuna ca a inventat VTP-ul ca un inceput a facut: a scos QWR-ul! Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 4, 2011 Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Nimic nou sub soare.Sunt multi care se lauda ca, vb dvs, "au inventat apa calda".Fiecare firma sau om, indiferent de natie, care vinde una alta apeleaza la barbologie printre altele sa muste clientul momeala.Cei cu experienta stiu ce vor si nu se lasa prinsi prea usor.Exemple sunt la tot pasul. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Eu sunt curios pe care difuzor din cele 2 woofere este acordata incinta? Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Ma refeream la pozitia driverului in raport cu lungimea liniei de transmisie. La Voight driverul este la 1/2 din lungimea cutiei, adica lambda/4 (lambda este lungimea de unda a frecventei de acord a cutiei) . Dupa Rutter este cam 1/3 din lambda/4 (formula e mai complicata, dar ca idee). Acuma avind doua woofere de 13 cm in tandem (paralel) unu' e undeva si unu' altundeva, dar 2 in punctul optim nu se poate. Asta ca sa fim "ultraortodox-si".Probabil constructorul are ceva asi in mineca (posibil ca wooferele sa nu fie chiar in paralel ci prin intermediul filtrului sa se faca o mica corectie de faza). Asa daca interpretam sec schita QWT-ului clar apar defazari in crearea undelor provenite din doua surse decalate in raport cu linia de transmisie. Sunt curios pentru ca au cistigat totusi un premiu, iar solutia cu 2 woofere mai mici este "la moda". Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 De unde ştim că nu se îngustează pîlnia după diful de sus, ca să creeze o mică incintă, sau să rezulte o secţiune egală cu cea din dreptul difului de jos, chiar dacă-i un plan înclinat şi apoi să coboare undele pe tobogan în jos? Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Nu ar mai fi QWT. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Doar cu drujba se poate lămuri problema. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Doar cu drujba se poate lămuri problema.Da Link spre comentariu
Toader Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Si de la ce vine QWR?Ce inseamna? Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Si de la ce vine QWR?Ce inseamna?Daca ii spunea TQWT sau, mai corect Voigt, ar fi fost ceva cunoscut. Asa .............. e Quarter Wave si ce o mai insemna in engleza lui Klifoth, ca nici francezii nu au stiut! Important este ca nimic nu este nou sub soare.Remarcati ca din doua midbass-uri cu membrane de 90 mm diametru, au obtinut 92 dB/W/m, cel putin declarat. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 QWR - quarter wave resonance based on bass loading technology :nas:Din ce imi dau seama din fotografii sunt niste MTQWT floor coupled, insa un woofer este dupa regula, cel de jos, iar cel de sus ... nu stiu ce face sau cum e pus (sa nu strice principiul de functionare al TQWT). Link spre comentariu
rvrazvan Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Cine este de vina ca oameni isi doresc sa cumopere numai balarii? Serios. Cand dai 2000 de euro pe niste boxe aceste balarii conteaza foarte mult. Daca sunetul produs de aceste boxe este de calitate....atunci acest lucru este un adevarat bonus!Cine este de vina ca tara arde? Basescu? Sau toti prostii care l-au votat si apoi au inceput sa ingroase randurile pe la moaste. Ce vrei aia primeste. Audiofilul vrea aberatii. Vrea ULEI DE SARPE! VREA ARGINT VIU! Link spre comentariu
flancfuster Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 QWR - quarter wave resonance based on bass loading technology Din ce imi dau seama din fotografii sunt niste MTQWT floor coupled, insa un woofer este dupa regula, cel de jos, iar cel de sus ... nu stiu ce face sau cum e pus (sa nu strice principiul de functionare al TQWT). Nu strica deloc. Am construit eu DTQWT si canta excelent. Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Nu strica deloc. Am construit eu DTQWT si canta excelent.In perioada anilor in care am lucrat diverse variante de Voigt-uri, inclusiv varianta asemanatoare DTQWT, am studiat si ceea ce au studiat si lucrat si altii, am schimbat constatari proprii, etc. Si variantele simple, cu traductor BL, NU respecta amplasarea data de Voigt, ca un rezultat al cercetarilor lui Martin J.King, Weems, Rutter, si a faptului ca traductoarele moderne au parametrii mai buni decat cei din anii '30. Pe de alta parte, un difuzor "canta" si intr-o cutie de carton, si unii pot considera ca rezultatul este mai mult decat multumitor. Cum azi este la moda simularea, graficul, etc. sigur acest lucru nu este acceptat. Din observatiile personale, am dubii ca doua woofere in aceiasi linie lucreaza bine, mai ales intr-un horn de oscilatie, unde apar, in astfel de caz, cel putin puncte de presiune si inversari vectoriale de curgere a fluidului. La fel si in cuplarea in partea finala a 2 linii, media si joasa (destul de turbulenta din cauza amplasarii wooferelor). Lucrul acesta este remediabil si asigura si un castig mai bun la joase, si, un plus de rezolutie.Sigur, asta nu inseamna ca in varianta lui Gravessen, difuzoarele nu canta! Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Sigur, asta nu inseamna ca in varianta lui Gravessen, difuzoarele nu canta!De "cintat " cinta, interesant era sa intelegem, idea si solutia, un pic atipice. Nu degeaba au fost premiate incintele (intuesc ca nu este un premiu de "marketing"). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum