Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reducere la 110v

Vizitator danc_pse

Postări Recomandate

Vizitator danc_pse

Buna ziua, am un fierbator electric pt. biberon ce functioneaza la 110v ,[ este adus din america], cum pot sa fac pt functionare la 220v, ma gandeam ca o rezistenta ceva pusa inainte ar rezolva asta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

8

• zal

4

• dan-a2

2

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

E un fierbator , sau un recipient pentru mentinerea laptelui (ceaiului) cald la o anumita temperatura?"Daca'i varianta 2 , are in componenta un buton ON/OFF , termostat si ... rezistenta.Puterea ? 80W.

Link spre comentariu

La 80W rezistenta este 150 ohmi iar curentul 0,73A. Solutiile ar fi:- transformator coborator de la 220V la 110V, cu putere egala sau mai mare decat a resoului- o dioda in serie daca nu are alta electronica care sa se zapaceasca (1N4007) - inserierea cu alt consumator 80W/110V sau de circa 150W/220VAtentie la masurile de evitare a electrocutarii fiindca e utilizat de persoane neavizate.Dar asteptam o confirmare a puterii de catre proprietar.

Link spre comentariu

Scuze, rectific solutia 3:- inserierea cu o rezistenta 150ohmi/80W (de exemplu un consumator de 220V/320W).Dintre aceste 3 solutii prima este intrutotul recomandabila, desi mai scumpa, a doua este acceptabila dar asimetrizeaza consumul in reteaua electrica, iar a treia este mai mult o improvizatie temporara cu dublarea consumului.Ar mai fi posibila si folosirea unui variator electronic pentru iluminat care suporta cel putin 1A (200W la 220V), reglat cu voltmetrul ca sa dea 110V pe resou si apoi limitata cursa butonului la acea pozitie.Repet, este necesara confirmarea puterii resoului.

Link spre comentariu

La 80W rezistenta este 150 ohmi iar curentul 0,73A. Solutiile ar fi:- transformator coborator de la 220V la 110V, cu putere egala sau mai mare decat a resoului- o dioda in serie daca nu are alta electronica care sa se zapaceasca (1N4007)- inserierea cu alt consumator 80W/110V sau de circa 150W/220VAtentie la masurile de evitare a electrocutarii fiindca e utilizat de persoane neavizate.Dar asteptam o confirmare a puterii de catre proprietar.

Este mai simpla metoda cu un transformator coborator de la 220 v la 110, cu putere mai mare decat resoul . :da
Link spre comentariu

Nu cred ca frecventa conteaza la sarcina rezistiva.Cel mai ieftin mi se pare solutia cu dioda. Am intalnit-o la perne/paturi electrice cu 2 trepte de putere (de exemplu 45/90W), iar eu am folosit-o ani buni la becul dintr-o camera de trecere unde mult timp era nevoie doar de o lumina pentru orientare.

Link spre comentariu
Vizitator danc_pse

are intredevar un circuit pt decplare la temperatura , am sa postez si foto cu echipamentul [electronic], nu cred ca ar fi prb cu frecventa , din ce am observat este simplist , se foloseste doar de condumatori. Multumesc pt. sfaturi

Link spre comentariu

Daca locuiti in zona Militari sau il puteti ridica de acolo va pot oferi un trafo (gratis sau ceva electronice rtv . la schimb) -dar depinde de rude cand au drum in provincie !!

Link spre comentariu
Vizitator danc_pse

Daca locuiti in zona Militari sau il puteti ridica de acolo va pot oferi un trafo (gratis sau ceva electronice rtv . la schimb) -dar depinde de rude cand au drum in provincie !!

Este buna solutia oferita de dumneavoastra ca totusi trebuie sa-l folosesc aparatul! Spuneti-mi ce aveti nevoie, daca nu am, caut!
Link spre comentariu
Vizitator danc_pse

Care este puterea scrisa pe eticheta (W) ? Mai are si altceva electronic pe el (afisare temperatura etc.) ?

este 500w pt 110v , dara este fabricat in china . Condesatorii de filtraj sunt pt. 230v, are un minisistem de oprire electronic , cred ca este pe senzor termic sau termobimetal
Link spre comentariu

Totusi ce cauta condensatorii intr-un resou cu termostat cu bimetal? Deparazitarea contactului de la termostat?Un transformator de 500W deja este destul de mare si scump. Varianta cu dioda (de minim 3A si 500V) probabil nu merge daca are si alta electronica, iar inserierea cu un consumator de 2000W/220V (calorifer electric) devine si asta ciudata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări