Vizitator telu Postat Martie 11, 2006 Partajează Postat Martie 11, 2006 O problema aparuta la un satelit al Altec Lansing MX5021, care este un sistem 2.1. Mai exact tweeterul s-a defectat.As vrea sa-l schimb, dar nu stiu cu care anume (nu ma pricep bine la tema data). As vrea sa stiu cu ce produs pot sa-l schimb. Poate chiar de la firmele amentite pe forum. Are rost sa plasez o marime putin mai mare pentru obtinerea unui sunet mai inalt? Specificatiile satelitilor care le-am gasit Satellites: 1x 1" Loaded Horn Tweeter 2x 3" Full Midrange Drivers 20 Watts/ Channel @ 6 ohms Frequency Response: 150 - 18000 Hz Link spre comentariu
FIXVID Postat Martie 11, 2006 Partajează Postat Martie 11, 2006 acuma ai facut o mare pierdere ca nu o sa gasesti unul asemanator si pe deasupra suna f bine sistemul alasingurul lucru ce poti face e sa deconectezi celalalt tw care merge si sa cumperi doua noi pe care le legi in locul celor originale, numa ca va trebui sa le "prinzi" cumva de sateliticauta dupa pct300 de la p audio .. cred ca are vasile asa ceva Link spre comentariu
Vizitator telu Postat Martie 11, 2006 Partajează Postat Martie 11, 2006 Acum ce am gasit pe net spec:PTC-300 Power Rating : 40 Watts rms Voice Coil Impedance: 8 ohm Resonant Frequency : 1300 Hz Frequency Range : 1.3K~25K Sensitivity (1w/1m) : 91 dB Magnet Weight : 0.283 Kg (10oz) Diaphragm Material : Silk Voice Coil Diameter: 30.5 mm (1.25 in) / CCAW Frecventa optima : 3khz - 22khz ( SPL = 90dB masurat la +/- 1dB )-------------------------nu stiu daca merge acesta fiindca specificatiile satelitului e cu 6 ohm....Ar merge si asa? Link spre comentariu
FIXVID Postat Martie 11, 2006 Partajează Postat Martie 11, 2006 daca originalul este de 6ohm iar pct-ul este de 8 ohm at se modifica un pic frecventa de taiere al filtrului... sar putea sa sune mai prost, dar sar putea sa sune mai bine. Depinde cat de precis au lucrat inginerii de la altec in crearea filtrului io zic ca ar suna bine si chiar daca nu este exact ceea ce vrei mai poti un pic jongla cu un egaliazator :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator telu Postat Martie 20, 2006 Partajează Postat Martie 20, 2006 Din pacate nu gasesc tweetere la 6 ohm. Ce ar fi mai bine: unul de 8 sau de 4 ohm? Link spre comentariu
FIXVID Postat Martie 20, 2006 Partajează Postat Martie 20, 2006 oricare e buntw de 8ohm se folosesc in boxele hifi tw de 4 ohm is de obicei tw folosite in masina Link spre comentariu
radue Postat Martie 20, 2006 Partajează Postat Martie 20, 2006 8 omiimpedanta nu arata calitatea unui difuzor ( hi-fi sau masina ) nu vreau sa starnesc nici o discutie pe acest subiect si nici replici la ce am zis... Link spre comentariu
Vizitator jenica Postat Aprilie 6, 2006 Partajează Postat Aprilie 6, 2006 cu putina indemanare eu am rebobinat doua tweetere de la 4 la 8ohm :partyman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum