Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor pentru un tweeter

Vizitator telu

Postări Recomandate

Vizitator telu

O problema aparuta la un satelit al Altec Lansing MX5021, care este un sistem 2.1. Mai exact tweeterul s-a defectat.As vrea sa-l schimb, dar nu stiu cu care anume (nu ma pricep bine la tema data). As vrea sa stiu cu ce produs pot sa-l schimb. Poate chiar de la firmele amentite pe forum. Are rost sa plasez o marime putin mai mare pentru obtinerea unui sunet mai inalt? Specificatiile satelitilor care le-am gasit Satellites: 1x 1" Loaded Horn Tweeter 2x 3" Full Midrange Drivers 20 Watts/ Channel @ 6 ohms Frequency Response: 150 - 18000 Hz

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FIXVID

3

• radue

1

acuma ai facut o mare pierdere ca nu o sa gasesti unul asemanator si pe deasupra suna f bine sistemul alasingurul lucru ce poti face e sa deconectezi celalalt tw care merge si sa cumperi doua noi pe care le legi in locul celor originale, numa ca va trebui sa le "prinzi" cumva de sateliticauta dupa pct300 de la p audio .. cred ca are vasile asa ceva

Link spre comentariu
Vizitator telu

Acum ce am gasit pe net spec:PTC-300 Power Rating : 40 Watts rms Voice Coil Impedance: 8 ohm Resonant Frequency : 1300 Hz Frequency Range : 1.3K~25K Sensitivity (1w/1m) : 91 dB Magnet Weight : 0.283 Kg (10oz) Diaphragm Material : Silk Voice Coil Diameter: 30.5 mm (1.25 in) / CCAW Frecventa optima : 3khz - 22khz ( SPL = 90dB masurat la +/- 1dB )-------------------------nu stiu daca merge acesta fiindca specificatiile satelitului e cu 6 ohm....Ar merge si asa?

Link spre comentariu

daca originalul este de 6ohm iar pct-ul este de 8 ohm at se modifica un pic frecventa de taiere al filtrului... sar putea sa sune mai prost, dar sar putea sa sune mai bine. Depinde cat de precis au lucrat inginerii de la altec in crearea filtrului io zic ca ar suna bine si chiar daca nu este exact ceea ce vrei mai poti un pic jongla cu un egaliazator :yawinkle:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări