Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme si prareri STK465

Postări Recomandate

Salut, de curand miam inlocuit vechiul stk463 care avea un canal ars, cu un stk465 nou de la mivarom,

lam pus cateva minute sal testez, si nici la jumatate din volum a crapat pe ambele canale fara sa fie macar cald, dand curent cuntinu(ma rog la D-zeu sa mai mearga boxele). In mintea mea ma gandesc sa pun un alt stk , dar nu stiu de unde sa iau unul cel putin decent care sa ma tina cat de cat. Ma gandesc la a doua varianta (cea scumpa) sa iau un stk de la adelaida , dar nu stiu daca macar acesta la pret de 3 ori mai mare o sa ma tina , sau daca nu e aceias facatura....De aceea va intreb pe voi, cei care leau testat pe amandoua, e bun de ceva stk-ul de la adelaida?....Are cineva poze cu o statie Akai AM U2 cu modificarea pentru tda-uri,sau ceva asemanator(as aprecia foarte mult daca ar fi si un videoclip) ?... :jytuiyu :nas: :sparge: :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salut, de curand miam inlocuit vechiul stk463 care avea un canal ars, cu un stk465 nou de la un magazin online,

lam pus cateva minute sal testez, si nici la jumatate din volum a crapat pe ambele canale fara sa fie macar cald, dand curent cuntinu(ma rog la D-zeu sa mai mearga boxele). In mintea mea ma gandesc sa pun un alt stk , dar nu stiu de unde sa iau unul cel putin decent care sa ma tina cat de cat. Ma gandesc la a doua varianta (cea scumpa) sa iau un stk de la adelaida , dar nu stiu daca macar acesta la pret de 3 ori mai mare o sa ma tina , sau daca nu e aceias facatura....De aceea va intreb pe voi, cei care leau testat pe amandoua, e bun de ceva stk-ul de la adelaida?....Are cineva poze cu o statie Akai AM U2 cu modificarea pentru tda-uri,sau ceva asemanator(as aprecia foarte mult daca ar fi si un videoclip) ?... :jytuiyu :nas: :sparge: :sparge:

Buna seara,

am reparat 2 amplificatoare de acest tip. Ambele cu STK ars. Am inlocuit STK-urile si dupa cateva minute aveam curent continuu pe iesire. Problema era de la soclurile sigurantelor. Daca nu ma insel are 5 sigurante (2 pe alternativ si 3 pe alimentarea pe CC). Am lipit sigurantele de socluri cu fludor :d.

O seara placuta!

Link spre comentariu

Buna seara, ma scuzati daca nu am postat unde trebuie, dar nu cred ca avea rost sa deschid alt topic pentu o intrebare.Am un STK4211 care sta degeaba si ma-m gandit sa fac un Kit de amplificare din el, doar ca in scheama am dat de doua filtre de "3uH", de la ce as putea sa iau? sau cum as putea construi? in surse de pc nu exista? cum aflu valoarea aceea de 3uH?Multumesc.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salutare.

Aproape am terminat de asamblat piesele pe cablajul unui STK4211 si nu gasesc iciunde rezistente de 4.7R/0.5w si nu merita pentru 4 rezistente sa fac comanda online asa ca va intreb pe voi daca pot pune in loc rezistente de 10R/0.5W

Atasez o poza ca sa vedeti despre ce este vorba, rezistentele cu pricina sunt incercuite cu rosu.

Multumesc.

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Link spre comentariu

pe un creion bobinezi cu sarma de cu emailat cu diametru de 1-1,6mm cam 12-15 spire (asta va fi bobina)rezistentele acelea au o valoare uzuala,mi-e greu sa cred ca nu ai gasit. e bine mai ales ca cea care in schema este situata sub bobina sa fie de putere mai mare 3-5-10w.valoare nu e critica si poate fi realizata din 2 sau mai multe rezistente in paralel. daca ai rezistente de valoarea aceea ar fi frumos sa le montezi prin interiorul bobinei(asta ca element estetic).pe net se gasesc si calculatoare online pt bobine si poti trage ceva invataturi si de acolo.succes!

Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutorul acordat.Chiar nu am gasit acele rezistente, in resita sunt decat 2 magazine de componente electronice si acealea nu aduc rezistente din motiv ca nu se vand si nu pot lua mai putin de 1000buc.Dar am gasit doua rezistente de 4.7R/3w si pe acealea le-am montat sub bobine( nu in bobine pentru ca am cablajul deja facut),si la celelalte doua am pus cate doua rezistente de 10r/1w in paralel.Acum mai ramane sa testez, dar trebuie sa imi fac rost de condensatori ca eu am doi de 22000uf/50v dar imi trebuie de 63v pentru ca dupa redresare imi da 53v desi traful scoate 2x39Vac.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări