Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa constriesc un amplificator

Vizitator mircea_jupanu2005

Postări Recomandate

Vizitator mario_obor

As vrea sa construiesc un amplificator de vreo 50 watti cu cunostinte minime. Puteti sa-mi explicati cum sa-l fac?Sa-mi dati schema + ce piese sa cumpar

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Parakiosu2

5

• costy

3

• ionut20

3

• FIXVID

2

Top autori în acest subiect

Vizitator kitzu

Eu nu-s incepator dar constat ca timpul e dusmanul meu si poate si al tau :)Cel mai simplu adica sigur e sa iei module gata facute cu amplificatorul si sa-ti ramana doar de asamblat in cutie, alimentarea-trafo etc care oricum o sa-ti ia destul timp dar ai sanse sa termini ceea ce ai inceput si sa iesi bine ca pret daca calculezi cat te mai costa sa iei tu piese, clorura ferica, sa dai gauri la cablaj etc si cat timp mai pierzi.In plus ai o schema functionala!Poti face pe integrate TDA7294 sau LM3886 ultimul cica suna mai bine.Sau pe tranzistoare mai multe modele chiar de 100W.Succes!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Sal la toata lumea!Daca tot santem la rubrica incepatori as vrea sa va intreb mai multe lucruri .1 .Ce este acela un driver (eu am facut mai multe amplificatoare pana acuma dar doar dintre cele mai simple cum ar fi cele din Tehnium de 2 x 50 w cu 2n3055 sau kit-uri de la conexx)de drive nu am auzit pana acum.2.As dori sa fac un amplicicator de peste 400 de watt (din kitt-uri binentele)niste recomndari nu ar strica si de unde sa iau aceste kitt-uri.Daca stiti si unde sunt si ieftine (relativ) ar fi mai bine.Traf mi-am luat de la Petra - Toroidal .840 ron la +/- 60 v 3000w.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

vb cu vasile.Vezi de un ipa400. Cu alimentarea aia poti lega linistit 5 kituri =>5X300W la 8 ohmi :snakeman: Sau dupa cum s-a scris in alt loc.Incearca sa scoti niste prize pe transformator.Adica razi putin izolatia firului din secundar si masori tensiunea intre priza mediana si locul unde ai ras. Vezi unde ai 45V.La fel faci si pt cealalta iesire ca sa scoti 2x45V.Apoi dai bine jos emailul si lipesti o sarma litata cat mai groasa, pe o portiuyne cat mai mare.De faci totul cum trebuie o sa ai un traf cu 2x45V sau 2x60V.Iti mai iei o punte de 50A 600V si condensatori de filtraj, minim 40.000uF la 100V(mai multe bucati de 6800, 4700 sau ce mai gasesti in paralel) .Sigurante si un kit de la vasile in clasa T. O sa iti iasa un amplif de 2x1kW cu randament f mare=> o sa mearga rece.

Link spre comentariu

vb cu vasile.Vezi de un ipa400. Cu alimentarea aia poti lega linistit 5 kituri =>5X300W la 8 ohmi :snakeman: Sau dupa cum s-a scris in alt loc.Incearca sa scoti niste prize pe transformator.Adica razi putin izolatia firului din secundar si masori tensiunea intre priza mediana si locul unde ai ras. Vezi unde ai 45V.La fel faci si pt cealalta iesire ca sa scoti 2x45V.Apoi dai bine jos emailul si lipesti o sarma litata cat mai groasa, pe o portiuyne cat mai mare.De faci totul cum trebuie o sa ai un traf cu 2x45V sau 2x60V.Iti mai iei o punte de 50A 600V si condensatori de filtraj, minim 40.000uF la 100V(mai multe bucati de 6800, 4700 sau ce mai gasesti in paralel) .Sigurante si un kit de la vasile in clasa T. O sa iti iasa un amplif de 2x1kW cu randament f mare=> o sa mearga rece.

Merci mult.Eu vreau sa incerc cu 2 Condensatori de 1 Farad.Am 4 bucati acasa.
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Sal la toata lumea!Daca tot santem la rubrica incepatori as vrea sa va intreb mai multe lucruri .1 .Ce este acela un driver (eu am facut mai multe amplificatoare pana acuma dar doar dintre cele mai simple cum ar fi cele din Tehnium de 2 x 50 w cu 2n3055 sau kit-uri de la conexx)de drive nu am auzit pana acum.2.As dori sa fac un amplicicator de peste 400 de watt (din kitt-uri binentele)niste recomndari nu ar strica si de unde sa iau aceste kitt-uri.Daca stiti si unde sunt si ieftine (relativ) ar fi mai bine.Traf mi-am luat de la Petra - Toroidal .840 ron la +/- 60 v 3000w.Multumesc anticipat.

Vad ca esti din bucuresti, poti veni pana la mine sa stam de vorba, acel traf se preteaza la 2 kituri de 1200W dar tensiunile nu le are bune. Am pe cineva care pentru vro 10 euro ti-l face la 2x45 cat este nevoie pentru astea http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=287
Link spre comentariu

Merci mult.Eu vreau sa incerc cu 2 Condensatori de 1 Farad.Am 4 bucati acasa.

La ce tensiune sunt condensatoarele de 1 Farad pe care le ai ??
Nu are decat 140 V.lol
Link spre comentariu

Merci mult.

Eu vreau sa incerc cu 2 Condensatori de 1 Farad.Am 4 bucati acasa.

Nu are decat 140 V.lol

YYooYY, pune si tu niste poze asa de curiozitate, si chiar, de la ce le ai...ca la un pret pt ele nici nu ma gandesc :axe:

Link spre comentariu

Merci mult.

Eu vreau sa incerc cu 2 Condensatori de 1 Farad.Am 4 bucati acasa.

Nu are decat 140 V.lol

YYooYY, pune si tu niste poze asa de curiozitate, si chiar, de la ce le ai...ca la un pret pt ele nici nu ma gandesc :axe:

Trebuie sa iau Bluetooth-ul de la un prieten si dupa aia o sa descarc pozele in calculator,dupa care am sa le pun pe forum.Eu nu stiu cat costa ca le-am luat de la cineva care a lucrat la o firma care facea Stabilizatoare de tensiune pentru Rx/Tx GSM.Astea lucreaza la 5 si 48 Volti si nu stiu de ce le trebuia 140 V.Dar nu mai conteaza.Important e ca le am.

Daca stiti cat costa ziceti-mie si mie va rog,informativ asa.

Link spre comentariu

voi nu ati vazut pana acum conzi de 1 F, sigur ati fost pe la expozitii de masini cu multi basi in ele,acolo am vazut condesatori din aia,avea cate 1 la fiecare amp ,ceva gen 20 cm inaltime si 7-8 cm diametru

Link spre comentariu

voi nu ati vazut pana acum conzi de 1 F, sigur ati fost pe la expozitii de masini cu multi basi in ele,acolo am vazut condesatori din aia,avea cate 1 la fiecare amp ,ceva gen 20 cm inaltime si 7-8 cm diametru

Nu e chiar asa :finga: , caci acelea sunt pt 12V, tensiunea maxima fiind pe undeva pe la 18-20V parca, si daca stai sa te gandesti ca un cond de 1F pt masina (12V) e pe undeva pe la 2.5mil le vechi, atunci cam cate zerouri trebuie adaugate pana la un cond de 1F la 140 V :rolleyes: :rolleyes: :snakeman: As tinde sa cred ca e undeva pe la 10mil cel putin, bucata, dar nu stiu sigur . . .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări