Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Iraudamp7d

Postări Recomandate

• Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

si cateva poze in faza de testscuzati calitatea foto..... by telefon, o sa fac si cu aparatul :jytuiyueditce i-miplace la acest amplificator, este faptul ca fara semnal este mut si asta cu doar 4700uF pe alimentareeu unul sunt multumit de el si astept sa-l terminsa vad ce pagube am pe celalant canal si ce are protectia de imi trece irs-ul in turn offmentionez ca daca decuplez protectia amplifu functioneaza normal

post-32894-139829355962_thumb.jpg

post-32894-139829355982_thumb.jpg

post-32894-139829355999_thumb.jpg

post-32894-139829356015_thumb.jpg

post-32894-139829356031_thumb.jpg

Link spre comentariu

multumesc remus68 si sper sa duc proectul la bun sfarsit pt ca i-mi doream de mult un astfel de amplificator in clasa d dar facut de mine nu cumparatdoresc sa realizez un sistem de 2.1 in care frontalele sa fie conduse de modulul iraudamp iar subu de unalt amplif tot clasa dam gasit ceva pe diy audio.com, ce parere aveti despre acest modul

IR2110_UCD.zip

Link spre comentariu

am avut si iraudamp si cel prezentat de tine ultimul... la ultimu este foarte important sa ai bobina de calitate cu miez de la micrometals t120 e suficient si mai poti face imbunatatiri schemei dar te sfatuiesc sa cauti mai bine pe diy audio o sa gasesti o versiune imbunatatita a ucd ului ...

Link spre comentariu

ce are protectia de imi trece irs-ul in turn offmentionez ca daca decuplez protectia amplifu functioneaza normal

Daca te referi la protectia aia cu tranzistoare, poate iti intra din cauza fenomenului "bus pumping". La frecvente joase , putere mare de iesire si alimentare aproape de tensiunea maxima , poate creste tensiunea alimentarii peste cea maxima si se activeaza protectia la supratensiune din cauza acestui fenomen. Acest lucru se rezolva prin marirea filtrajului, prin conectarea in antifaza cand ai doua canale ce functioneaza, sau prin conectarea in punte. Vezi sa nu ai nici curent continuu pe iesire, si de aia poate intra protectia. Protectia la curent este separat, aia cu r12 si r 13, si nu intra daca ai respectat intocmai indicatiile de la iraudamp7d. Despre schema cealalta am o parere proasta, la alimentare scrie +-40V, cum dracu sa scoata 1250w :ras: , iar irfp250 sunt model vechi de mosfet , sunt slabi pentru clasa d... daca vrei sa faci 2.1, mai bine fa tot ceva iraudamp pentru sub(poate in punte, sa nu ai probleme cu buspumpingul).
Link spre comentariu

Despre schema cealalta am o parere proasta, la alimentare scrie +-40V, cum dracu sa scoata 1250w :ras: , iar irfp250 sunt model vechi de mosfet , sunt slabi pentru clasa d... daca vrei sa faci 2.1, mai bine fa tot ceva iraudamp pentru sub(poate in punte, sa nu ai probleme cu buspumpingul).

In tabelul de pe prima pagina pentru +/-40v se specifica 100w/8ohmi,respectiv 200 pe 4. :daps:se pare ca indy666 a fost mai rapid cu reply... se poate sterge asta :rade:
Link spre comentariu

M-am grabit si n-am vazut tabelul, numai cei 40V scrisi pe schema Oricum trebuie schimbati mosfetii cu irfb4227 pentru alimentare de +-80v pe 4 ohmi, si poate rezista irfb4229 la alimentarea de +-100v, dar cred ca numai cu 8 ohmi, nu stiu sigur daca si la 4 ohmi, poate daca frecventa de comutatie e mica... Irfp250 are rezistenta interna mare si timpi de comutatie lungi, randamentul va fi mai mic, mai ales pe sarcini de 4 ohmi, nu-i recomand la puteri mari. Puterile sunt ceva mai mici ca-n tabel pentru ca mai scad alimentarile in sarcina. Poate trebuie schimbati si 2n5401 cu altii cu tensiune mai mare.

Link spre comentariu

am comandat alt irs2092 si astept sa soseasca pentru a remedia si celalant canalCat despre protectie nu am stat de ia, dar cred ca este vorba de valuarea catorva rezistente care este posibil sa fie gresiteam o intrebare, ce modificari trebue sa aduc ucd-ului ca sa functioneze in 3ohmi?i-mi trebue sa livreze o putere de 40w (pentru un alt proect):freaza: cat despre ce spunea un coleg mai sus, da asta este si intentia mea un 2.1

Link spre comentariu

spunemi te rog datele bobinei, nr spire mai exact si care te-a impresionat mai tare dintre cele doua aplifuri? :da

sonic11, numarul de spire, depinde de permeabilitatea materialului si sectiunea miezului folosit, nu te sfatuiesc sa incerci sa faci bobine pentru clasaD, daca nu ai parametrii reali ai materialului, din care este facut torul respectiv!

Cel mai indicat material pentru clasa D, este -2 de la micrometals, are cea mai mica permeabilitate dintre miezurile micrometals, deci si cea mai mare rezistenta impotriva saturatiei!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări