Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alternativa la placa de test

coco243

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare.Din ce pot sa fac o placa de test. Vreau sa ma apuc de un cablaj mai maricel dar as vrea mai intai sa il testez.Nu vreau sa dau banii pe placile alea de test din comert, stiti vreo alternativa?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• edy_wheazel

2

• coco243

2

• remus68

2

• Spitfire

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

o bucata de cablaj si un zgarieci (asta e o scula de scula, eu aveam unul facut dintr-un cutit de strung) e raspunsul la intrebarea ta.un breadboard ca ala din poza e o solutie adevarata, e refolosibil si extensibil (daca observi cele doua urechi din josul pozei). daca e de calitate pretul nici macar nu mai conteaza.

Link spre comentariu

Poti utiliza o placa de textolit cu grosimea maxima de 1mm sau chiar o bucata de carton (preferabil electrotehnic) mai tare. Deasemenea se pot utiliza placi din alte aparate - dupa dezlipitea tuturor componentelor se indeparteaza traseul de cablaj prin polizarea usoara a suprafetei (poti utiliza si discul cu smirghel montat pe axul flexului).

Link spre comentariu

Salut , Vezi ca gasesti cablaj cu gaurele( la distanta de 2,54mm una de alta) numai bun pentru test(la magazinele ce vand componente electronice) , nu stiu daca au si dimensiuni mai mari. Succes

Link spre comentariu

Poti utiliza o placa de textolit cu grosimea maxima de 1mm sau chiar o bucata de carton (preferabil electrotehnic) mai tare. Deasemenea se pot utiliza placi din alte aparate - dupa dezlipitea tuturor componentelor se indeparteaza traseul de cablaj prin polizarea usoara a suprafetei (poti utiliza si discul cu smirghel montat pe axul flexului).

Ma oftic de lesin pentru ca am avut ocazia sa pun mana pe o placa de textolit de aprox 1mp, dar asta e, sincer sa fiu ma gandisem si eu la carton, dar imi era frica sa nu conduca, cumva, dar vad ca mi-ai dat aceeasi idee, sper sa gasesc la papetarie carton electrotehnic, ca nu am mai vazut sau pus mana pe asa ceva.Am placute de test cu gaurele, un fel de textolit gaurit iar gaurelele imbracate cu cupru, dar sunt prea mici, si am impresia ca am dat ceva bani pe ele, asa ca nu vreau sa ma avant la dimensiuni mai mari ca ma usca la buzunar, si nu prea ma dau afara din casa :)
Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Apropo de cablajul de test, exista vre-un tip de conductor special care se foloseste la astfel de cablaje (adica sa de dezizoleze la contactul cu letconul) ?

Va salut,In mod normal, nu cred sa existe sarma mai groasa de 0,05mm care sa fie izolata cu ''Poliuretan'', un lac ce se descompune la temperatura de cositorire.Numai bine,
Link spre comentariu

Apropo de cablajul de test, exista vre-un tip de conductor special care se foloseste la astfel de cablaje (adica sa de dezizoleze la contactul cu letconul) ?

Raspunsu' la intrebarea asta ma intereseaza si pe mine. Am vazut pe diverse placi de test montaje care aveau o multime de conexiuni, de genu' magistrale de date si adrese. Asta implica practic fiecare pin al unui integrat legat de pinii altui integrat, pe placa fiind mai multe integrate. Chestia era destul de stufoasa, ca sa stai sa dezizolezi fiecare fir in parte imbatranesti langa placa. Unde vreau sa ajung: la aceste montaje s-au folosit niste fire subtiri izolate cu un material ce parea textil, genu' de izolatie care se "arde" la contactul cu letconul. Nu stiu insa unde s-ar gasi asa ceva sau sub ce denumire. Poate ne ajuta cineva cu o informatie.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări