mikella Postat Decembrie 4, 2011 Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Stie cineva cum pot folosi un lcd smartie pe usb cu sistemul de operare ubuntu? Pe xp am un driver cu care merge dar pe ubuntu nu gasesc nimic. Cine vrea mai multe detalii despre lcd trimit un link de unde l-am luat dar pe mp ca imi sar in cap administratorii ca fac reclama. Link spre comentariu
crispus Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Ce iti afiseaza cand din terminal dai comanda lsusb ? Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Ramane neschimbat ca si cum nu as da comanda, la lcd ma refer, In terminal se vede ca executa comanda. Link spre comentariu
crispus Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Ar trebui sa-ti dea ceva de genul... desktop:~$ sudo lsusbBus 002 Device 002: ID 80ee:0021 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hubBus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubComanda lsusb iti listeaza toate device-urile de pe usb. Te-ar ajuta sa vezi cum il vede si sa cauti driver... Comanda nu era pt lcd... Cu ala in USB ar trebui sa fie cu unul in plus... Eventual poti sa ma arunci un ochi aici: http://lcdsmartie.sourceforge.net/links.htm si ai cateva linkuri si pentru linux... Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Da asa ceva imi arata, dar nu stiam ca asa vezi cate dispozitive ai infipte in usb. Nu il vede ca l-am infipt acolo! Am vazut ceva de lcdprog dar nu am inteles prea multe, oricum mai sap pe net poate dau de ceva care poate sa ma ajute.Edit: Il vede da numai ca eu nu il vedeam! Deci este recunoscut de calculator. Link spre comentariu
crispus Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Pune si aici o captura de ecran cu dispozitivul impricinat.... Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 LCD Smartie, simplu, bazat pe HD44780, fara microcontroller, functioneaza pe port paralel(LPT). Pe Linux, se incarca programasul acela in Wine(emulator de Windows). Merge si direct pe linux, dar nu e compatibil cu orice kernel, in general nu merge cu acele distro-uri de Linux care sunt Live-CD. Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Asta este captura,este primul dispozitiv din lista,Lcdul este pe usb si are microcontroler incorporat, deci nu este un simplu lcd,Pe windows am driver la el si merge. Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2011 L-am rezolvat! Am instalat wine si merge cu el. Care mai aveti nevoie faceti ca mine! Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum