Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lcd smartie pe linux

mikella

Postări Recomandate

Stie cineva cum pot folosi un lcd smartie pe usb cu sistemul de operare ubuntu? Pe xp am un driver cu care merge dar pe ubuntu nu gasesc nimic. Cine vrea mai multe detalii despre lcd trimit un link de unde l-am luat dar pe mp ca imi sar in cap administratorii ca fac reclama.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

5

• crispus

3

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ar trebui sa-ti dea ceva de genul...

desktop:~$ sudo lsusbBus 002 Device 002: ID 80ee:0021  Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hubBus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Comanda lsusb iti listeaza toate device-urile de pe usb. Te-ar ajuta sa vezi cum il vede si sa cauti driver... Comanda nu era pt lcd...

Cu ala in USB ar trebui sa fie cu unul in plus...

Eventual poti sa ma arunci un ochi aici:

http://lcdsmartie.sourceforge.net/links.htm

si ai cateva linkuri si pentru linux...

Link spre comentariu

Da asa ceva imi arata, dar nu stiam ca asa vezi cate dispozitive ai infipte in usb. Nu il vede ca l-am infipt acolo! Am vazut ceva de lcdprog dar nu am inteles prea multe, oricum mai sap pe net poate dau de ceva care poate sa ma ajute.Edit: Il vede da numai ca eu nu il vedeam! Deci este recunoscut de calculator.

Link spre comentariu

LCD Smartie, simplu, bazat pe HD44780, fara microcontroller, functioneaza pe port paralel(LPT). Pe Linux, se incarca programasul acela in Wine(emulator de Windows). Merge si direct pe linux, dar nu e compatibil cu orice kernel, in general nu merge cu acele distro-uri de Linux care sunt Live-CD.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări