Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie filtru activ - Putin ajutor

Miki Spaga

Postări Recomandate

Doresc sa fac un up-grade la boxe si pe langa realizarea unor cutii mai noi, doresc sa le pun (daca se poate) niste filtre active.Reglaje pe inalte si medii.Acum am cautat pe net, dar ca deobicei ce-mi apare mie nu ma lamureste, cu atat mai mult sa ma ajute in constructie.Intrebarea mea pentru "formuistii" mai cu experienta.....se poate sa-mi prezentati si mie o schema, un desen etc, dupa care sa realizez si eu aceste filtre?De ce trebuie sa tin cont in constructia lor (pe langa normal diferitele frecvente de taiere etc) ???Daca am omis ceva va rog sa ma "trageti de urechi".Nu e nicio problema....in principiu ceea ce vreau sa realizez este expus..sa vedem daca e ceva lipsa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Miki Spaga

5

• ahegyes

2

• djlove

1

• liviu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

imi pare rau dar nu gasesc ce imi indici.ca si idee in caz ca mai citeste lumea..vreau sa fac o pereche de filtre cu reglaj pe medii si inalte.nu vreau ceva pompos, sau incredibil de complicat si foarte scumpe.m-ar interesa un filtru cu 12db/oct.

Link spre comentariu

Nu prea e clar ce vrei tu.Daca folosesti filtre active pentru bass, medii si inalte o sa ai nevoie de cate 3 canale ale amplificatorului pentru fiecare boxa in parte. Filtrul activ se va monta pe intrarea fiecarui amplificator in parte, si te va ajuta sa reglezi volumul si frecventa de taiere pe fiecare traductor destul de precis.Daca vrei doar un simplu reglaj pe bass, medii si inalte, atunci ai nevoie de un corector de ton, care este o investitie mult mai putin costisitoare decat varianta de mai sus. Bineinteles ca in cazul asta va trebui sa lasi filtrele pasive in boxe asa cum sunt.

Link spre comentariu

ceea ce vreau sa construiesc este o simpla pereche de filtre pt boxe in genul celor de mai jos

http://audio-database.com/ONKYO/speaker/d-7r-e.html

sunt o gramada in comert cu astfel de filtre si de la o gramada de producatori (kenwood, onkyo, sony etc).

acum chestia e ca eu nu stiu exact la ce model sa ma opresc....gasesc o multime de scheme pe net.de aceea va intreb pe voi aici daca puteti sa-mi recomandati ceva, sau sa-mi dati un link etc.

cum am zis vreau ceva de genul 12db/oct.nimic complicat(in masura in care se poate) ...nu vreau un filtru pe 3 cai de ordinul 1442354...

sper sa ma fi facut inteles acum.

p.s.

de asemenea....sa zicem ca poate am sansa si pot sa "Reciclez" o pereche de astfel de filtre din oricare pereche de boxe gasita....e indicat ?avand in vedere ca totusi sunt si ele gandite pentru un anume difuzor..etc

Link spre comentariu
Vizitator startstop

Doresc sa fac un up-grade la boxe si pe langa realizarea unor cutii mai noi, doresc sa le pun (daca se poate) niste filtre active.Reglaje pe inalte si medii.

Acum am cautat pe net, dar ca deobicei ce-mi apare mie nu ma lamureste, cu atat mai mult sa ma ajute in constructie.

Intrebarea mea pentru "formuistii" mai cu experienta.....se poate sa-mi prezentati si mie o schema, un desen etc, dupa care sa realizez si eu aceste filtre?

De ce trebuie sa tin cont in constructia lor (pe langa normal diferitele frecvente de taiere etc) ???

Daca am omis ceva va rog sa ma "trageti de urechi".

Nu e nicio problema....in principiu ceea ce vreau sa realizez este expus..sa vedem daca e ceva lipsa.

auziti voi ... formuistii..mai, esti nerusinat de-a binelea, si ne mai iei si la misto. :aut:
Link spre comentariu

ceea ce vreau sa construiesc este o simpla pereche de filtre pt boxe in genul celor de mai joshttp://audio-database.com/ONKYO/speaker/d-7r-e.html

pai acolo nu vad nicaieri amplificare activa, ci pasiva.Indiferent de ce filtrare vrei, un filtru calumea se face doar prin masuratori, adica cam asa:http://www.diy-audio.ro/cum-construim-u ... pasiv.htmlorice altceva va fi o improvizatie cu rezultate proaste.
Link spre comentariu

ceea ce vreau sa construiesc este o simpla pereche de filtre pt boxe in genul celor de mai joshttp://audio-database.com/ONKYO/speaker/d-7r-e.html

pai acolo nu vad nicaieri amplificare activa, ci pasiva.Indiferent de ce filtrare vrei, un filtru calumea se face doar prin masuratori, adica cam asa:http://www.diy-audio.ro/cum-construim-u ... pasiv.htmlorice altceva va fi o improvizatie cu rezultate proaste.
mda....se pare ca am facut bine ca am apelat la voi.am facut o mica cercetare pe net si ceea ce am gasit erau filtrele astea active....deci prin deducerea logica am zis ca filtrele alea pe care le-am dat ca exemplu erau tot active.acum ca mi-ai atras atentia o sa tin minte pe viitor si o sa bag la cap bine.un filtru pasiv stiu sa-l construiesc si eu, sa fac masuratorile corecte etc sa iasa bine.NU STIU CUM SA-L FAC CU POSIBILITATEA DE REGLARE PE MEDII SI INALTESe poate sa ma ajutati cu o schema, diagrama etc a unui filtru pasiv pe 3 cai cu posibilitatea de reglare pe inalte si medii?Imi trebuie doar un mic start ca pe urma daca stiu ce sa caut nu o sa mai fiu atat de "stresant".Va multumesc pt timpul acordat !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări