goguboeru Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Iar acum o idee de cum sa fac fixarea butucului si a rotii melcate fara sa mai filetez axul sau sa fac canal de siguranta. M-am inspirat de la un coleg de aici care a facut ceva de genul asta pt a putea strunji la interior un alezaj. O idee simpla si eficienta zic io. Conexpandul se introduce bineinteles in interior complet in partea de sus a butucului. El este pozat asa pt.exemplificare.Ca sa nu mai fac alta postare incep sa pun din schite .Plansele 1 ,2 si 3. Link spre comentariu
goguboeru Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Si gata ,ultimile 3 planse. O intrebare pun si eu: cum trebuie spus/scris atunci cind vrei ca o suprafata sa fie prelucrata /finisata foarte bine in vederea realizarii unui "alezaj fest" care sa permita o miscare cu joc cat mai mic. Nu am habar care este termenul consacrat. Vedeti ce intelegator am fost cu dimensiunile pt" Ansamblul melcat" Exemplu concret unde am scris eu pe plansa 2 : SE FINISEAZA Multumesc pentru timpul Dv. Link spre comentariu
Vizitator laolinux Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 dupa strunjire si rectificare se ajunge la o anumita "Rugozitate" - termenul consacrat.S-ar putea confectiona melcul si roata melcata din poliamida ? Link spre comentariu
goguboeru Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Si rugozitatea asta daca vreau sa fie spre"oglinda " cum ii zic ?Multumesc pt timpul Dvs. Link spre comentariu
Vizitator laolinux Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 rugozitatea cea mai mica http://www.webdex.ro/online/dictionar/rugozitate http://www.usv.ro/updoc/Tolerante%20si% ... OTORAC.pdf http://ro.wikipedia.org/wiki/Sablare#M. ... 83.C8.9Bii Link spre comentariu
goguboeru Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 OK asa ii/le zic !Iti dai seama ca o sa ii fac capu' mare de cum vreau sa iasa suprafetele alea.Si inca nu am spus ca vreau si suprafetele de frecare intre butuc si placa superioara sa fie prelucrate "oglinda" .Dar asta dupa ce se prelucreaza diametrul "B" al butucului Link spre comentariu
Vizitator laolinux Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Suprafata asta de frecare n-ar fi bine sa fie conica? sau rulment conic cu posibilitate de reglaj a jocului axial http://www.deansphotographica.com/machi ... tary1.html si desenul : http://www.deansphotographica.com/machi ... rotary.pdf cu dimensiuni in inch... Link spre comentariu
goguboeru Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Si CINE o face ? Sa faca acelasi unghi si la butuc si la placa pe care se aseaza? Si la ce bani ?Oricum tot ce am vazut pana acum nu e conic . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 ...S-ar putea confectiona melcul si roata melcata din poliamida ?Roata da, insa nu este indicat la mecanisme cinematice, din cauza efectelor de deformare locala si deci a inconstantei parametrilor geometrici. Melcul nu. Melcii se executa mai intotdeauna din oteluri tratate termic - usor imbunatatit in miez, cementat si calit la duritate maxima in strat. Hobby-istii pot folosi materiale cu duritatea rezultata din laminare mai mare - exemplu: OL50, OL60, OL70, etcetera si fara tratament termic. Rotile melcate se confectioneaza in cele mai multe cazuri din bronzuri grafitate. In anumite cazuri (viteze periferice mai mici) se pot utiliza si fonta cu grafit nodular (FGNxxx) sau chiar fonta cu grafit lamelar (FGLxxx). La vitezele periferice foarte mici, asa cum sunt si cele de la divizoare, se poate folosi cu succes chiar si fonta cenusie (FCxxx) Fontele folosite, trebuie in mod obligatoriu sa fie netratate termic, iar atunci cand nu au fost supuse unui proces natural de detensionare, asa cum este cazul ganterelor sau altor obiecte fara rol functional, se vor supune unui tratament termic de detensionare (recoacere) in cuptor. Link spre comentariu
goguboeru Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 In toate proiectele prezentate mai sus nu am vazut nimic conic (sau poate ca sunt DALTOconic io) ,nu va suparati pt gluma) Sagetile arata spre o suprafata pe care engleza mea de balta o traduce literar/adaptat in felul urmator : ca face in colt o degajare in interior ca eventualele suprafete rotunjite a colturilor piesei cu care se imbina sa nu aiba importanta. Verificati traducerea facand abstractie de poza care arata de ce se face ce se face. Parerea mea, nu dati cu paru' ! Ca nu mai fac !Acum serios e greu de calculat o suprafata conica la care unghiul conului sa fie in asa fel incat sa se sprijine pe placa superioara si sa fie in asa fel reglata inaltimea incat sa nu aibe joc.Dar pentru numele lui Dumnezeu ! De ce ati scos planurile astea DUPA ce am bagat io bani in piese ?Oricum nu aveam bucatoaia aia de material si nuici pe masina mea nu incapea.Ce sa zic si io acu' ... sa va dea Dumnezeu sanatate sa va traiasca famelia si ce'ai mai scump mancat'as ..., vorba ROMA-nului impartial ca tot am votat..... ca sunt nevoit sa ma fac ca nu le vad si sa merg... mai departe.Oricum sa le foloseasca cei ce vin dupa mine.Domnul ola _nicolas a mai zis un coleg aici ca vine la noi acasa sa faca tratamente termice, sa mor io ca vin si io sa vaz' cum se face ,parol donor ! Link spre comentariu
Vizitator laolinux Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 o idee de blocare a axului la o masa rotativa: si rulmentul conic http://www.deansphotographica.com/machi ... ary/34.jpg (Tapered roller bearing) Link spre comentariu
goguboeru Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Asta e sistemul de fixare adoptat .Daca vrei mai multe amanunte te rog pe maine ,ca am sarbatorit zdrobirea pdl-istilor (io fiind membru pdl cu carnet si de pd si de pdl de mult timp ,prea mult) si icon_jook icon_jook icon_jook Link spre comentariu
goguboeru Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Am dat la facut piesele mai putin ansamblul melcat .Sunt multumit de discutia avuta cu strungarul .El o sa imi faca doar "blankurile" pentru ansamblul melcat. Dupa ce le am, le duc la facut si pe ele.Sper sa termin destul de repede proiectul asta.Pentru copiere directa a unei roti dintate am sa fac un dispozitiv special, ca m-am mai gandit si nu pot sa il folosesc pe acesta. Si pe asta vreau sa il fac io in atelierul propriu. Link spre comentariu
goguboeru Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Am luat azi piesele ce le-am dat la prelucrat. Totul este OK. Nimic de reprosatLucrate "de azi pe maine" adica repede.Unele mai urmeaza sa fie prelucrate mai departe ,ex :partea inferioara a placii superioare .Dar asta cand sunt gata si cu planurile pt placile laterale .Care sunt si ele conditionate de ansamblul "melcat"Sper ca maine sa ma pot duce sa duc la facut ansamblul "melcat" Am sa modific putin melcul , pun schitele cand sunt gata. Link spre comentariu
goguboeru Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Alte cinci poze cu piesele prelucrate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum