Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scule in regim DIY

fenobarbital

Postări Recomandate

In opinia mea nu sunt de vina taieturile ci mai degraba unghiul sub care ai facut suprafata exterioara poate ,nu se aseaza cum tebuie Eu as fi realizat piesa invers , la final debitarea sa fie facuta la celalalt capat , in felul asta se putea pasui in conul divizorului cu marker sau pasta de tusat .Apoi suprafetele de contact ar trebui un pic rectificate macar cu smirghel .Ca sa nu mai vorbim de faptul ca cele cobfectionate industrial sunt si calite .Dealtfel aspectul executiei arata bine.Sunt totusi niste piese de precizie , nu degeaba costa cat costa .

Link spre comentariu

Piesa e aratoasa, problema e ca piesele de precizie trebuie sa ajunga si la masina de rectificat, cand vorbim de sutimi.O solutie ar fi rectificarea pe strung, montand in locul cutitului un dispozitiv care tine o microturbina dotata cu piatra abraziva.Eu am incercat o astfel de rectificare, insa rezultatele au fost cam slabe.Probabil cele 25.000 de ture ale Proxxonului sunt cam putine, piatra nu a fost suficient de fina ( nu stiu ce granulatie ar fi optima) si probabil ca sania de la strungul meu are mici vibratii.Adunate toate la un loc nu au permis luciul ala de "oglinda" la care speram eu.Suprafata era cam rugoasa.

Link spre comentariu

Din pacate am vandut strungul hobbymat pe care puteam face prelucrari de precizie marita. As fi prins in universal axul rectificat, pe urma as fi prind penseta pe axul respectiv si pe urma rectificate cele doua portiuni conice. In felul acesta interiorul pensetei ar fi fost "perfect" concentric cu exteriorul. O sa incerc si abordarile sugerate anterior si poate reusesc sa aduc penseta la un minim de precizie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări