Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scule in regim DIY

fenobarbital

Postări Recomandate

va salut. sper sa nu deranjez daca postez aici. am un subler cu care nu s-a mai lucrat de timp bun si avea o pelicula negricioasa depusa de nu se mai vedea nimic. am pus sublerul intr-o tavita si am pus otet peste iel.  dupa daua ore l-am sters cu un burete de vase cu partea fina. 

problema este ca odata cu acea pelicula s-a sters si gradatia de pe iel. se mai poate face ceva sau este distrus?

multumesc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Asa este dar nu m-am gandit niciodata se la demagnetizez,de obicei la sterg cu o carpa gen prosop si pilitura ramane intre fibre.

Eu mi-am facut o bobina pt demagnetizat dintr-o elecrovalva de masina de spalat. o alimentez le 220V si in ea introduc scula ce trebuie demagnetizata.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...

Astazi am incercat realizarea unei pensete er 40 . Preturile foarte mari as putea spune la aceste pensete m-au determinat sa incerc sa mi le fac singur.  Nu am intampinat dificultati la realizarea conurilor insa  taieturile sunt departe de a fi perfecte, desi sunt realizate  cu o freza disc.  Am cam impartit asa la ochi, neavand alta posibilitate si nici egale ca lungime nu prea am avut cum sa le fac. Din acest motiv cred eu ca am o mica bataie de 2-3 zecimi masurata pe un ax rectificat prins in penseta. Probabil strangerea inegala a partilor pensetei provoaca acea bataie, inca incerc sa imi dau seama. Am repozitionat de mai multe ori penseta si tot aceeasi bataie am. De strunjit am strunjit dintr-o singura prindere si nu cred sa fie acolo problema. Oricum o sa incerc danturarea unei roti dintate pentru strungul sp400  si atunci o sa vad rezultatele . E o profanare aceasta penseta pentru capul "divizor" schaublin dar deocamdata nu sunt dispus sa dau 20 si ceva de euroi pe o penseta .    

post-208130-0-86979700-1433363850_thumb.jpg

post-208130-0-87475400-1433363873_thumb.jpg

post-208130-0-58503100-1433363887_thumb.jpg

post-208130-0-13050100-1433363895_thumb.jpg

post-208130-0-01547300-1433363904_thumb.jpg

post-208130-0-51129300-1433364110_thumb.jpg

Editat de philiprobz
Link spre comentariu

Divizorul l-ai cumparat cu vreo penseta ca sa verifici ce abatere are cu ea? O fi el Schaublin, dar fiind la mana a doua, poate a capatat ceva runout de la fostul proprietar. Slabe sanse, dar merita incercat.

Link spre comentariu

Nu am pensete la el. e cam tipla divizorul. l-am desfacut pe ici pe colo si am vazut ca nu a fost folosit. pentru e elimina totusi aceasta posibilitate maine pun comparatorul direct pe conul sculei. sanse mai mari am sa castig la loto decat sa gasec vre-o abatere acolo. 

Editat de philiprobz
Link spre comentariu

N-aveam de unde sa stiu ca e ca nou, ma gandeam ca sunt sanse sa fi avut probleme, fiind la mana a doua. Desi in poze suprafetele pensetei nu par grozave, 0.2-0.3 runout e mult pentru o penseta. Ar fi interesant sa pui penseta fara bara de verificare si sa plimbi indicatorul pe fiecare din cele 4 portiuni sa vezi cum se aseaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări