Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scule in regim DIY

fenobarbital

Postări Recomandate

DanuAL- am eu o idee, acu nu stiu cat de bine o sa prinda, dar zic si eu, de ce nu incerci sa montezi in locul motorasului cu reductor un motor pas cu pas si cu un controler step dir + driver si se rezolva problema elegant, nu mai vorbesc de o gramada avantaje pe care le-ai obtine chiar daca costa ceva?

Link spre comentariu

Da, o alternativa eleganta! Mi-a mai propus'o un prieten, dar deocamdata raman la ''proiectul'' asta si vedem pe viitor, ce si cum, poate schimbam, daca se cere.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am reusit pana la urma sa montez motorasul. Span i-am dat maxim, pana acum, 3 mm si duce fara probleme! I-am legat, cu ajutorul colegului @Sabinescu caruia tin sa-i multumesc, 3 contactoare - 1 pentru schimbarea de sens, unul ce opreste alimentarea spre butoanele de schimbare a sensului si care imi alimenteaza un buton tip sonerie cu care ii dau doar impulsuri...

Am facut un video in timpul ''lucrului'' -

Link spre comentariu

Felicitari pentru lucrare. La ce motor si angrenaj ati pus, nu cred ca va face probleme nici la conuri de dimensiuni mai mari. Cind am initiat acest topic mi-am dorit sa devina in timp o sursa de inspiratie pentru toata lumea. Va multumesc ca ati ales sa postati aici.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Ca sa mai invii topicul prezint un dispozitiv de taiat cercuri (gauri circulare sau discuri) pe freza sau masina de gaurit cu coloana, cu talpa magnetica sau m.g. radiala. Inca nu este terminat, cutitul este unul pentru debitat si l-am pus provizoriu. Corpul principal este construit din fonta, pentru calitatile ei de a absorbii socuri si vibratii. Limitarea este ca tutatia la care se poate folosi este mica si depinde mult de rigiditatea ansamblului. Cred ca se va putea folosi cu succes si ca fly-cutter, zburator sau cometa (cum am inteles ca se mai spune la noi).

post-1848-139829711825_thumb.jpg

post-1848-139829711831_thumb.jpg

Link spre comentariu

Imi pare rau ca nu pot pune poze. Eu am vre-o cateva asemenea dispozitive confectionate de mine si care se fot fixa in mandrina bohrmasinii electrice de mana. Le utilizez cam din 1980. Sunt eficiente, dar foarte periculoase. Atentie la accidente!!!

Link spre comentariu

, zburator sau cometa (cum am inteles ca se mai spune la noi).

De "cutit zburator" il stiu si eu da de nu stiu daca denumirea i se trage de la cutit sau de la cum zboara materialul!Grig
Link spre comentariu

L-am pus la lucru ca sa vad cum merge si pot sa zic ca este asa cum ma asteptam. Este rigid, lasa o suprafata neteda, curata, insa nu-l pot folosi la avans si turatii mari pentru ca imi trancane prea tare rotile in freza. Am de gind sa-l testez si pe o freza industriala. Probabil ca am sa-i pun un con morse 3. Inca n-am incercat numai pe otel si cu cutite de strung (unul de hss si unul cu carbura, care pare-se este mai bun). Pentru trepanare trebuie profilat un cutit special, cum se vede si in desenul din postul anterior. Marea majoritate a motoarelor au carcasa circulara si asta este foarte enervant cind vrei sa le fixezi bine pe o suprafata dreapta. Acuma pot sa imi construiesc suportii pentru ele si cred ca asta va fi primul lucru la care-l voi folosi.

post-1848-139829712144_thumb.jpg

post-1848-139829712149_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu e reclama!

Mini black friday pentru mesteri :) :

http://stern-austria.ro/article--cadouri--2030.html

http://www.sculebavaria.ro/article--cadouri--2071.html

Eu m-am grabit cu 2 zile si n-am prins oferta.

Ma mir ca n-ai prins oferta...

Eu am cumparat acum 1 luna o masina de gaurit de banc din aia de 350 W, iar saptamana trecuta am mai luat una....prima data am primit o ruleta (cu un arc super tare de iti taie mainile mai rau ca sabia samuraiului) iar a doua oara am fost intrebat cu generozitate:

" -Si ce cadou surpriza doriti?!

-Pai pot sa aleg eu ce "surpriza" sa fie?

-Sigur, cadoul surpriza paote fi o surubelnita cu 6 biti, 1 ciocan, 1 stropitoare cu pompa, 1 pereche manusi....ce alegeti, deci?

-Pai o surubelnita cu 6 biti...se poate?

-Sigur ca da, maine veti primi coletul cu amble produse!"

A doua zi curierul aduce marfa,deschid curios pachetul, si de abia atunci inteleg termenul de "cadou surpriza :crazy: " ...imi trimisesera o pereche de manusi!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări