Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator cu corectie Baxandall

Vizitator

Postări Recomandate

Buna ziua,Ca etapa urmatoare in realizarea lantului meu audio, am nevoie sa realizez un preamplificator cu corectie Baxandall. As dori sa am si o oarecare amplificare in montajul respectiv, asa ca m-am oprit asupra montajului de mai jos:post-31721-139829347763_thumb.gifV-as ruga sa-mi spuneti parerile dvs legate de acest montaj. Mentionez ca intentionez sa inlocuiesc tuburile ecc83 (12AX7) cu ECC82 (12AU7) din motive de disponibilitate (am vreo 6 buc ECC82). Daca nu va functiona corect, o sa caut ECC83...Doresc (din motive estetice) sa-i fac si un VU-metru cu EM80 (un singur canal) si m-am gandit la schema de mai jos:post-31721-139829347759_thumb.jpgAstept parerile dvs si pe marginea acestui montaj, sper sa fie destul de sensibil. Semnal voi lua de la iesirea preamplificatorului corector...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

• zal

zal 1 postare

Imagini postate

Aş fi ales cealaltă schemă, cu reţea pasivă, asta poate da zgomote ciudate, dacă puţometrii nu sînt de calitate maximă. Condensatorii din reţea, la fel, nu aş fi folosit ceramici, au toleranţe mari.În rest, spor la treabă!

Link spre comentariu

Multumesc de sugestii. Cum nu prea am experienta in audio, am gandit "dracia" modular, daca ceva nu merge, refac doar modulul care nu functioneaza. Daca voi avea probleme cu corectorul, voi face schema propusa de tine. O sa caut niste condensatori styroflex, poate am un pic de noroc si mai gasesc asa ceva... Va mai spun maine cum suna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări