Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor

Vizitator diogrey

Postări Recomandate

Vizitator diogrey

acum cateva zile am facut rost de partea de amplificare dintr-un radio ,in ea este o lampa dar e putin stearsa , e facuta de o firma care se termina cu "olam" si mai pot distinge numele "cl82".am cu ea intregul montaj cu tot cu tranformator de alimentare si trans de iesire . Nu am mai lucrat cu lampi dar as vrea sa ma ajutati ,daca se poate sa fac un preamp de chitara cu lampa asta .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nikos

4

• vasilenicolae52

3

• pusttiu

1

Top autori în acest subiect

- daca nu ma insel POLAM , fabricant polonez .... ECL82 [sau PCL82 , dar mai putin probabil ....tre' alimentat si masurata tens. de filam. pt. ECL82 = 6,3 Vca , pt. cealalta aproape de trei ori mai mult ! ] - ai un amplificator audio complet ce scoate 2-3W si are o sensibilitate de ordinul a cateva sute de mV ... nu poate fi folosit la ce vrei tu ! .... esti in posesia a ceva ce ar putea URMA dupa un PREAMPLIFICATOR DE SEMNAL MIC [doza magnetica de chitara furnizeaza cativa mV] intr-o utilizare casnica f.modesta !

Link spre comentariu
Vizitator diogrey

cred ca este elc82 ca se aliminteaza la 6,5 .dar daca preampul nu are are destula putere nu as putea sa preamplific cu trioda tubului si sa adaug un mic boost de la un mosfet dar problema eca nu stiu nici schema de preamp cu trioda tubului nici schema de amplificare aa si mai am nevoie de un data sheet la tub

Link spre comentariu

- in mod sigur e utilizata si trioda .... ce am spus mai sus ma refeream la ECL82 nu la E©L82 ! .... cauta pe forum un preamplificator pt. doza de chitara !

Link spre comentariu

acum cateva zile am facut rost de partea de amplificare dintr-un radio.............. .

daca ne spui tipul aparatului de radio din care provine poate te putem ajuta cu schema electrica.
Link spre comentariu
Vizitator diogrey

daca ne spui tipul aparatului de radio din care provine poate te putem ajuta cu schema electrica.nu stiu tipul aparatului si idea cu boostul era ca sa poate sa aduc semnalul din doze la un nivel acceptabul si sa ma foslosesc de trioda in preamp ca un fel de final si dupaia sa amplific cu pentoda

Link spre comentariu

doza de chitara furnizeaza semnal mic...daca modulul este in stare de functionare incearca sa injectezi semnal de la chitara la intrarea amplificatorului iar daca nivelul este insuficient ii poti face un preamplificator tot cu un ecc care iti va mari nivelul - asta doar pentru casa.

Link spre comentariu
Vizitator diogrey

doza de chitara furnizeaza semnal mic...daca modulul este in stare de functionare incearca sa injectezi semnal de la chitara la intrarea amplificatorului iar daca nivelul este insuficient ii poti face un preamplificator tot cu un ecc care iti va mari nivelul - asta doar pentru casa.

modulul e in stare de functionare da face urat cred ca ar trebui sal fac din nou aveti vreun montaj sau sa stau sa inlocuiesc condensatori
Link spre comentariu

pai in primul rand trebuie sa-l verifici...trebuie gasita cauza care-l produce... iar daca vrei sa faci alt amplificator scheme sunt destuleai YM...? trimite-mi pe MP ID-ul tau si mai vb...

Link spre comentariu

ce am facut eu cu un radio care nu functiona si nu ma mai interesa ca obiect.... (asta am facut eu si o recomand si la altii ) am scor toate soclurile, lampile , treful de alimntare si pe cel de iesire. rezistentele de vataj, potentiometrele ,cosele si toate bucatile de fir multifilar. am facut comanda de alte rezistrente si condendatori noi, si am facut un amp cu el84 (mai bn zis nu e gata da ii in lucru :)) ) suna bestial un SE cu el84. 3lampi si ai amp stereo . cheltuili minime satisfactie man. SERE (prietenul care a facut ampul sus mentionat, l-am auzit pentru prima data si parca a fost dragoste la prima vedere :)) )

Link spre comentariu
Vizitator diogrey

ce am facut eu cu un radio care nu functiona si nu ma mai interesa ca obiect.... (asta am facut eu si o recomand si la altii ) am scor toate soclurile, lampile , treful de alimntare si pe cel de iesire. rezistentele de vataj, potentiometrele ,cosele si toate bucatile de fir multifilar. am facut comanda de alte rezistrente si condendatori noi, si am facut un amp cu el84 (mai bn zis nu e gata da ii in lucru :)) ) suna bestial un SE cu el84. 3lampi si ai amp stereo . cheltuili minime satisfactie man. SERE (prietenul care a facut ampul sus mentionat, l-am auzit pentru prima data si parca a fost dragoste la prima vedere :)) )

nu am dc sa fac asta momentan ca am descoperit problema modului un condensator de filtraj(multumiri nikos) care facea galagie ,apropo am descoperit un amp de chitara cuun singur ecl82 ,da ciudat e ca foloseste ca traf final unul de retea intors ,din cate am inteles trafurile finale nu ar trebui sa fie diferite de cele de retea ,uitati linkulhttp://www.angelfire.com/music6/thomas_s/
Link spre comentariu

- ai deja un amplificator cu ECL82 care cat de cat e functional , si complet .... pt. chitara ti-ar mai trebui un "preamplificator de semnal mic", iar pt. ca te-a incantat ideea de a fi numai pe tuburi , un tub bun pt. asa ceva ar fi EF86 .... [tre' sa fie p'aci un preamplu de microfon cu asa ceva...sensibilitatea e cam tot pe acolo] .... defriseaza ce nu-ti trebuie din receptor si incearca intr-un soclu apropiat sa incropesti pre-ul....e o experienta absolut necesata spre a te lamurii cat de cat cam ce probleme pune un preampificator de semnale asa de mici ! - schema pe care ai gasit-o tu banuiesc ca e functionala.... dar nu cred ca pt. chitara cu doza magnetica !....cu parere de rau eu nu pricep aproape nimic in engleza [am facut numai rusa si franceza ] ! .... ar functiona cu o doza piezo !!! - nu e asa usor sa incepi de la zero o asemenea constructie .... iar pt. ca ai ECL-ul sa cumperi multime de alte componente sa faci pana la urma ceva de 0,5W nu cred ca merita ! - mai da-ne intai ceva indicii ale receptorului pe care il ai poate iti gasim schema .... si mai vorbim ! ....

Link spre comentariu
Vizitator diogrey

- ai deja un amplificator cu ECL82 care cat de cat e functional , si complet .... pt. chitara ti-ar mai trebui un "preamplificator de semnal mic", iar pt. ca te-a incantat ideea de a fi numai pe tuburi , un tub bun pt. asa ceva ar fi EF86 .... [tre' sa fie p'aci un preamplu de microfon cu asa ceva...sensibilitatea e cam tot pe acolo] .... defriseaza ce nu-ti trebuie din receptor si incearca intr-un soclu apropiat sa incropesti pre-ul....e o experienta absolut necesata spre a te lamurii cat de cat cam ce probleme pune un preampificator de semnale asa de mici ! - schema pe care ai gasit-o tu banuiesc ca e functionala.... dar nu cred ca pt. chitara cu doza magnetica !....cu parere de rau eu nu pricep aproape nimic in engleza [am facut numai rusa si franceza ] ! .... ar functiona cu o doza piezo !!! - nu e asa usor sa incepi de la zero o asemenea constructie .... iar pt. ca ai ECL-ul sa cumperi multime de alte componente sa faci pana la urma ceva de 0,5W nu cred ca merita ! - mai da-ne intai ceva indicii ale receptorului pe care il ai poate iti gasim schema .... si mai vorbim ! ....

nui problema de schema pt lampa ca montajul e functiona avea condensatorul de filtraj bulit acuma am gasit unul nou sil il inlocuiesc ,aa si nu tin neaparat sa fie totul pe lampi(vreamca in preamp sa am trioda ca un etaj final) cred ca ii adaug un boost pe mosfet dupa ce termin cu el ca sa bag semnal de chitara si daca nu e de ajuns pun un preamp in toata regula aa inca ceva am inteles ca daca il montez gresit bubuie si bubuie tare e un condendator de 2*100 micrope 350v deala vechi cu carcasa metalica
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări