Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze pentru clatirea ochilor

yo9hrb

Postări Recomandate

Doar o bucata din R130. Am cercetat putin cum e lucrat si pot sa va spun ca depanarea unui asemenea receptor era o lucrare de o vara intreaga. Maine voi continua dezansamblarea, posibil sa fac si cateva fotografii.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Lucrat sa reziste o suta de ani. Asamblat sa reziste la vibratii, toate suruburile sunt blocate cu vopsea. Inteleg sa dea vopsea pe filetul surubului apoi sa-l stranga, dar de ce sa vopseasca si capul surubului? Am muncit sa dau jos vopseaua de pe fiecare surub chiar si asa am distrus capul catorva suruburi. Orice lipitura este marcata cu lac colorat, se vede clar lac rosu si lac verde, uneori pe aceeasi lipitura, posibil sa fie de la C.T.C..

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Despre R-130 se spune ca un maior din armata SUA a recuperat de pefundul unui lac o asemenea statie. Dupa scoaterea din apa spre uimireaamericanilor statia a functionat in parametrii normali...

Link spre comentariu

Sper sa nu va suparati pe mine, dar pozele astea m-au facut sa imi amintesc ca acum vre-o 20+ ani am amutit un taximetrist. Adica i-am SPUS niste chestii socoteli, incepand cu sancru, blenoragie si alte asemnea "bucurii" timp de ...minute bune, fara sa ma repet.. Da' cu cu dedicatie si urari din suflet, sa priceap ca nu glumesc si aia ii doresc, din inima mea ce larga....Omu, baiat de baia, era obisnuit cu ...puii mei, si initial a vrut sa imi dea UNA, hi, hi, dar auzindu-mi "repetoriul", a inceput sa ia notite, cazut in admiratie... Si uite asa am crescut in ochii unui taximetrist de etnie rroma, pt ca i-am vorbit pre limba lui..Morala, adica TraducereAsta sunt poze de zis....multe, nu de clatit ochii. Cine stie, cunoaste ca asemenea scule sunt SCULE, nu aparate. Trece tancul si deraiaza. Si iarna-i ca vara, hi, hi, dpdv al derivei termice..Acum 2 ani cand stateam la tv Discov....am vazut un test facut de seful producatorilor pusti, pistoale, etc din SUA..A aruncat o arma intr-o balta, apoi in nisip, dupa care a trecut cu un GEEP peste el, dupa care l-a scos din praf, l-a scuturat si suflat nitel, apoi a tras si a nimerit ca si cum l-ar fi scos atunci din cutie...Era cam verde la fata tipul cand a recunoscut ca AKM=AKM si . Adica punct. No comment.Si ca ei in SUA fabrica altceva, cu o alta fiabilitate@costuri...

Link spre comentariu

Doar de curiozitate: De ce demontezi R-130-ul?yo3gje Gelu

Nu demontez un receptor complet, am doar bucata ce se vede in foto. Provine din casarile celor de la ISU. Acum cu demontatul trebuie sa trec la un nalt nivel: bormasina. Cateva suruburi sunt distruse, le-am deformat capul. Sunt nascut in 1974 si sincer ma bucur ca nu sunt nevoit sa fac service pe asemenea aparate.
Link spre comentariu

Lucrat sa reziste o suta de ani. Asamblat sa reziste la vibratii, toate suruburile sunt blocate cu vopsea. Inteleg sa dea vopsea pe filetul surubului apoi sa-l stranga, dar de ce sa vopseasca si capul surubului?. Orice lipitura este marcata cu lac colorat, se vede clar lac rosu si lac verde, uneori pe aceeasi lipitura, posibil sa fie de la C.T.C.

Se observa daca un anumit bloc sau modul a fost demontat sau s-a intervenit in el ,de catre cei care faceau reparatia statiei.
Link spre comentariu

Nu as crede asta. Industria militara sovietica nu a fost constransa de costuri.Totul s-a facut la scara mare, cantitatea de componente de schimb eraimpresionanta chiar si pentru tehnica aflata in dotarea armatei romane. Maidegraba tind sa cred ca erau masuri destinate sporirii fiabilitatii. Ca o curiozitate,gaseam de nenumarate ori desfacut un anumit surub de la pistolul de lipit, nustiu daca s-a intamplat si altora, am ajuns la concluzia ca probabil vibratiile ilslabesc si am rezolvat problema in stil sovietic - cateva picaturi de vopsea...

Link spre comentariu

M-am referit la vopseaua de pe capetele suruburilor si cea colorata de pe lipituri.Ce rol pot avea aceste mici pete de lac colorat de pe capacele de acces la filtrele din poza ?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

SalAvea si schema de la ampliful de mai sus? Pt. ca dupa cum vad in poza ar fi un foarte obisnuit AL cu 2Xp519, dar cu sursa in comutatie! Sursa ar fi interesant de vazut Stima Gelu 3GJE

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări