Flor Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Prima data felicitari pt pasiune si munca depusa. Scula arata bine si presupun ca ti-a consumat mult timp.Despre obtinerea autorizatiei. Mi-am tot tocit tastatura incuranjand pe cei carora le e frica. Am mai scris ca goanga de fimiu a obtinut-o pe a III Restrans inainte sa implineasca 11 ani. Asa ca daca el a putut sa invete cele necesare si sa ia examenul cand avea mintea adecvata acelor ani, zau daca pot pricepe cum un om major, adica peste 18 ani, nu poate sa faca la fel. Stiu cum e sa ai emotii, si eu am (avut), dar pana la urma totul e o chestie de cat timp aloci invatatului. In esenta sunt cateva chestii, din care unele de bun simt, ma rog, bunul simt in ziua de azi e cam pe duca, ca de ex sa nu emiti inainte sa asculti banda, ca sa nu intri -precum musca in...calului, hi, hi, ce comparatie delicata, -peste o convorbire in curs.Evident ca e precizat si cazul in care doresti sa intri pt ca ai ceva de spus.In rest niste chestii care se iau ca atare si trebuie invatate ca tabla inmultirii. De ex alocarea districtelor unde nu e nimic de comentat la ea. Eu o retin gandindu-ma la prieteni din judetele respective.Asa ca pune mana, inscrie-te la examen, daca ti-e teama de a Radiotehnica da doar pt a III-a R. Personal nu cred ca pt cele 3 probe sunt necesare mai mult de 5 ore de invatat. Exista si simulatoare de examen, cine sapa prin forumul le gaseste, numai chef de toceala sa fie.Partea de radiotehnica mi se pare mult mai delicata pt cineva care nu s-a mai lovit de domeniul asta. De aceea cred ca ar fi necesare inca 5 ore, eventual si niste explicatii de la unul care stie.Dar materia mai ales pt a III-a nu e nemancabila. Zile trecute m-am distrat aratandu-i lui fimiu ca in esenta se cere pt a III-a e(ra) trecut in cartile lui de fizica de clasa a a VI-a respectiv a VII-a, plus cateva chestii mici, ca de ex simbolurile pieselor. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 6, 2010 Partajează Postat Aprilie 6, 2010 Cine poate sa-mi spuna cat consuma un R250M pe anodica? Macar asa, aproximativ. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Mult mai putin decat balaurul asta: Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 In prima si ultima fotografie chestia aia cu multe folii presate este un condensator. Maine postez si partea de alimentare. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 8, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Ovidanie, ai idee cam ce valoare are variometrul ala mic din a treia poza? Ala dinspre panoul frontal. Cam intre cat si cat ar merge? M-ar interesa pentru un transmatch, ca n-am roller inductor. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Variometrele sunt componente foarte scumpe, sa stii. Am pe undeva doua bucati, putina rabdare, incerc sa le gasesc saptamana asta. cand le gasesc postez fotografiile aici. Pana atunci admirati si partea de alimentare de la amplificatorul cu GU81M. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 8, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Pai variometrul il am. Dar n-am cu ce-l masura, deocamdata. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 Cine poate sa-mi spuna cat consuma un R250M pe anodica? Macar asa, aproximativ.Receptorul are 19 tuburi si tensiunea anodica este de 160v.Din pacate nu am manualul si pe site-urile rusesti inca n-am apucat sa caut. Link spre comentariu
Flor Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Dzeule mare, ce poze frumoase. Asta e ELECTRONICA, nu gandaci storciti (Adica SMD-uri)..In plus treci cu tancu', pradon cu submarinu', peste si isi zgarie senila. Scoti obiectul din praf, il scuturi si "pleca" de la prima alimentare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 http://www.laud.no/ww2/index.htm The radio was used by OKW Amt Ausland / Abwehr Receptorul: Emitatorul: http://www.laud.no/ww2/index.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Si un filmulet: Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Dzeule mare, ce poze frumoase. Asta e ELECTRONICA, nu gandaci storciti (Adica SMD-uri).. In plus treci cu tancu', pradon cu submarinu', peste si isi zgarie senila. Scoti obiectul din praf, il scuturi si "pleca" de la prima alimentare. Haide Flor, cum sa nu folosesti SMD-uri si PIK-uri. Astazi electrunica "se face cu mouse-ul". Si apoi bobine, ce e aia, cu ce se mananca, cand se gasesc filtre pe aproape orice frecventa. Acum 10 ani, am lasat la Buc. un transceiver Schaub Lorentz cu 31 de tuburi, cat un TV Temp 2. Ma costa transportul CFR mai mult decat valoarea lui. Da ! dar MERGEA . . . ! Ce este aia antena de 80 m. cand manele poti asculta cu antena de 40 cm. Hai domnilor, ori sunteti bolnavi, ori sunteti bolnavi. Cum veti putea dumneavoastra sa convingeti un tanar sa mai foloseasca condensatori Hydra Werke sau rez. Rosental, cat despre pot. bobinati Remix, cred ca va alegeti cu injuraturi. Amintiri, amintiri. Mosu Tuti. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 Haide Flor, cum sa nu folosesti SMD-uri si PIK-uri. Astazi electrunica "se face cu mouse-ul".Fiecare componenta e buna la locul ei...fara smd-uri, nici noi n-am putea posta aici, nici la mobil n-am putea vorbi. Ca sa "convingem" un tanar sa foloseasca potentiometrii bobinati "Rosenthal"(cei mai buni pe care i-am vazut vreodata!), ar trebui sa se fabrice si sa existe pe piata la un pret decent. Radioemitator "cu scantei"(unde amortizate): Link spre comentariu
Flor Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 As fi (mai) nebun (decat sunt) daca nu as recunoste meritele SMD-urilor si al uC..Eu vorbeam doar din punct de vedere estetic. Sa imi spuneti ca nu va plac pozele de dinainte... Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 10, 2010 Partajează Postat Aprilie 10, 2010 http://www.laud.no/ww2/index.htmThe radio was used by OKW Amt Ausland / Abwehr Acel mic emitator avea totusi o putere de iesire de 10W si era conceput sa poata fi utilizat de catre orice stapanea telegrafia, fara sa aiba multe cunostinte de radiotehnica, se vede dupa modul cum sunt realizate comenzile. Cat priveste tubul EBL21 in acel emitator, alegerea acestui tip de tub poate parea mai mult decat ciudata, dar e explicabila, tinand seama de destinatia aparatului. Mai mult ca sigur, a fost ales, deoarece era o banala finala audio din multe radioreceptoare comerciale, si aceasta lampa putea fi ceruta vanzatorului fara a trezi suspiciuni. Herr Gehlen nu degeaba a fost poreclit "lupul singuratic"... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum