radu25 Postat Martie 12, 2006 Partajează Postat Martie 12, 2006 ywar2: de unde ai luat NE612?Sau ce echivalent se poate folosii? Link spre comentariu
ywar2 Postat Martie 12, 2006 Partajează Postat Martie 12, 2006 Poti folosii urmatoarele integrate: NE602, NE612, SA602, SA612. Toate sint fabricate de Phillips si culmea, nu au echivalente. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Martie 12, 2006 Partajează Postat Martie 12, 2006 SA612 gasesti de exemplu la Vitacom. Link spre comentariu
MishuL Postat Martie 12, 2006 Partajează Postat Martie 12, 2006 Prieteni, daca va pasioneaza aparatzele de-astea, ash vrea shi eu sa ajut dupa posibilitatile mele, si anume: pot confectiona carcase din tabla dupa dimensiunile dorite de voi, cu materialul clientului (aluminiu, tabla zincata etc) singura conditzie fiind dimensiunile- sa le pot scoate din uzina intr-o gentutza sau sacosha de dimensiuni medii. Deci, sa fie cel mult cat un aparat de radio Gloria, poate putzin mai mare.A! Pretzul manoperei, pt oamenii pasionatzi: o bere! :supz: De fapt doua, ca nu beau de unul singur: :partyman: Link spre comentariu
nikos Postat Martie 12, 2006 Partajează Postat Martie 12, 2006 la pretul asta... :drinkers: :drinkers: cred ca vei avea clientipacat ca sunt la vreo 300km... dar cine stie... Link spre comentariu
ywar2 Postat Iunie 6, 2006 Partajează Postat Iunie 6, 2006 Gata, transceiverul meu se apropie de final. Mai am sa pun ledurile de E/R si suruburile. Cred ca am sa mai construiesc unul, dar ptr 50MHz. Ce se mai aude cu proiectele voastre? Chiar nu merita nimic sa aratati la altii? 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 felicitari, foarte frumos. Sa-l auzim si pe la 3700 kHz.da' interiorul, interiorul doamna..!!! :yawinkle: Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 7, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2006 @ywar, cum ai inscriptionat panoul frontal? E din aluminiu? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 EK07, singurul Rx fabricat de Rohde & Schwarz mentionat ca realizare deosebita in acest domeniu in "C.V.-ul" firmei respective...Exemplarul acesta este EK07-D/2 (conectori coaxiali) fabricat in 1966 sau '67.26 de tuburi, toate "Long Life", seriile europene specificate pentru cel putin 10000 ore de functionare: E88CC, EF805, ECC801, E810F, E91AA; 65 kg.Acoperire 0,5...30,1 MHz, AM, CW, SSB, 2 FI (3,3 MHz si 300 kHz).VFO + PLL, foarte stabil pentru asemenea realizare.Indicatie a intensitatii semnalului receptionat in uV.Include instrument de masura si comutator dedicate verificarii gradului de uzura si a functionalitatii fiecarui tub inclus.Posibilitatea de interconectare extinsa (inclusiv pentru FI si VFO).Sunet deosebit in CW. Singurul radio pe care l-am pastrat ...Probabil ca pastrand la indemana si un set de tuburi noi de rezerva, ar mai functiona inca vreo 40 de ani... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 O alta "vechitura" de calitate: Harris RF-110A (2 x 8122 si 2 x 4CX1500B) + RF-124, 100 mW in, > 1kW out, 2...30 MHz, No Tune, manual/remote control. Cel mai liniar "liniar" (IMD3 pana la -60dB)...O luna mi-a luat numai documentarea, iar un an verificarile preliminare si apoi punerea in functiune... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 Cablul de interconectare dintre sursa RF-124 si amplificatorul RF-110A ar fi costat cumparat de la firma vreo 700 USD... Cum inca am mai mult creier decat bani, am "manufacturat" unul "identic" cu originalul (dar contacte in rasina epoxidica turnata, nu cauciuc, contactul central este cel pentru 2,5 kV/1,5A).De placile electronice nu mai avea rost sa mai intreb, le-am construit singur... Link spre comentariu
ywar2 Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 Fain receptorul Traian, intotdeauna mi-am dorit un receptor stationar sau un scaner radio. Am avut si eu o data unul pe lampi, foarte vechi, 100KHz...30MHz si era unguresc. Nu stiu ce marca. Din nefericire in timpul unui concurs sursa care era interna a luat foc. L-am demolat si carcasa este lada de cartofi. Acum imi pare rau. nanopico, sa stii ca am facut 30...40 de legaturi cu transceiverul meu dupa care am luat pauza ca sa il definitivez. Sint multumit cum merge. Daca vrei sa vezi interiorul dute la inceputul topicului si vezi ca am atasat pozele acolo. yo9hrb, panoul frontal este dintr-un material plastic folosit ca suport ptr reclame luminoase la magazine, si se numeste alucoplast sau coplast, ceva de genul asta. Sint doua foi de plastic de cca 1mm grosime lipite intre ele cu un material moale si poate fi decupat si gaurit usor cu cutterul si bormasina. Prelucrarea mecanica este foarte usoara, mai ales decupaturile. Panoul frontal desenat si scalat este tiparit pe o foaie de hirtie autoadeziva. Se gaseste in format A4 la magazinele de papetarie birotica si are culoarea alba. Poate fi tiparita pe imprimante jet in orice culoare. Decupaturile in ea se fac dupa ce a fost lipita cu ajutorul cutterului. Pe viitor vreau sa incerc autocolant plastic tiparit la imprimanta laser si acoperit cu autocolant transparent. Ar trebui sa iasa si mai bine. Mai tinem legatura. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 10, 2006 Partajează Postat Iunie 10, 2006 Fain receptorul Traian, intotdeauna mi-am dorit un receptor stationar sau un scaner radio...Inseamna ca ti-ar fi placut cel din imagini, pe care l-am avut mai demult: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum