Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze pentru clatirea ochilor

yo9hrb

Postări Recomandate

Frumoasa "oratanie",pare a fii mai bine lucrata.Am interractionat prima data cu statiile militare in armata unde am dat de vechea tehnica miltara ruseasca.Tot respectul pentru aparatura aia,functiona dupa atatia ani de la fabricatie in conditiile in care era "fredonata" de militarul roman cu orice chef,doar de armata nu.Tot atunci am avut de-a face cu R 1300-tot respectul pentru proiectantii si cei care au fabricata-o,se "hurducaia " in sarmanele TV 12,pe toate coclaurile patriei dar in 12 luni una nu a dat rateu.Tot atunci am avut de-a face si cu seriile de radiotelefoane de VHF-cu exceptia RTM(RTF)-urilor,toate nu mi-au inspirat mare incredere.Dezamagirea a venit mult mai tarziu,cand dupa ani de detinere si joaca cu 2 R 105M si o R109M-perfect functionale si astazi am achizitionat doua R 1260.... Dezamagirea a fost maxima...s-au comportat execrabil fata de oldiess R105M si parca erau facute la casa pionierilor.Mi-am dorit intotdeauna o R 1070 sau R1071...insa in urma experientelor cu R 1260 m-am lasat pagubas.Multumesc de foto,pare a fii destul de bine realizata,ceva in genul R 1300,cu care de altfel ,daca bine stiu e si contemporana.Ar merge si un R 1230-UGAR,superba "lucratura" :aplauze

Link spre comentariu

Schema pentru R1070 are cineva? Ma intereseaza in special partea de antena tunner. Aveti idee in care numar din revista a fost prezentat transceiverul? Poate are cineva manualul de utilizare??

Link spre comentariu

Schema pentru R1070 are cineva? Ma intereseaza in special partea de antena tunner. Aveti idee in care numar din revista a fost prezentat transceiverul? Poate are cineva manualul de utilizare??

Am albumul pentru service, planse mari. O pot trimite peste o saptamina, daca mai este necesar. Deocamdata sunt plecat din localitate si nu am cum sa fac gestul. Sa imi spuneti unde sa trimit albumul. Eu nu mai am nevoie de el si ar fi pacat sa se piarda degeaba.R-1070 este o statie care a fost facuta foarte rapid si are citeva hibe destul de deranjante. Motorul de la AAT este prins intr-un singur surub si datorita cuplurilor mecanice generate de nealiniere ( trintiturile inerente duc frecvent la dezaxare ) motorul se blocheaza pe pozitii aiurea, unde rflectata este foarte mare si finalii sunt arsi frecvent la tipul acesta de statie. Nimeni nu s-a ostenit sa remedieze chestia aceasta si daca in atelier statia ajungea la un maistru constiincios, cind schimba finalii, mai punea 2 suruburi la motor si lucrurile deveneau OK. Daca nu, dupa citeva acorduri, statia trecea la odihna pina cineva se ocupa sa o repare.O alta mare belea la generatia aceasta de statii sunt condensatorii cu tantal. Daca statia a stat in depozitare vreme indelungata precis se gasesc citiva sa crape.
Link spre comentariu

Multumesc pentru oferta, sigur ca-mi este necesar manualul de service! Promit sa scanez si sa distribui materialul pe diferite forumuri si pe site-ul meu.

Chestia cu scanatul este dificila. Ar fi posibil daca se redeseneaza schemele pentru a avea dimensiuni rezonabile.
Link spre comentariu

Am scanner A3, daca plansele sunt mai mari le voi fotografia apoi cu putina editare rezulta un material excelent. Am o idee, dupa prima schimbare de frecventa sa bag semnalul intr-un SDR. In felul asta obtin un receptor 20MHz-70MHz toate modurile.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am primit documentatia de la Mosu20.

Plansele sunt pe hartie ozalid, culoarea hartiei este albastru inchis, culoare neuniforma, muchiile de indoire care au fost expuse la lumina sunt verzui.

Asa cum am promis am incercat sa o transpun in format electronic, neavand scanner pentru format A1 am fotografiat plansa apoi am editat fotografia. Rezultatul... jalnic, am incercat cu aparate diferite (Pentax W90, Sony DSC 707, Nikon D40), am folosit trepied, diverse variante de iluminare, chiar dupa editare rezultatul era jalnic.

Posted Image

Pana la urma am apelat la serviciile unei firme care detine un scanner capabil sa scaneze format A0. Ce sa mai povestesc, am fost impresionat. Scanarea alb-negru a unei planse format A1 a durat cel mult zece secunde, rezultatul direct in format pdf, calitate super!! Tot scannerul face si prelucrarea grafica, culoarea de fundal a plansei a fost inlaturata, desenul devenind perfect vizibil:

https://skydrive.live.com/?cid=b177673405eb6553&sc=documents&uc=1&id=B177673405EB6553%21126#

Pretul scanarii: 4,5 lei. Saptamana asta scanez si restul planselor.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Un amplificator mono de 200W care pe vremuri sonoriza Stadionul din Suceava. Etajul de intrare construit cu doi tranzistori (un BC si un BD) care ataca un transformator defazor care la randul lui ataca direct tranzistorii de putere, doisprezece la numar, cate sase pe ramura. Are si transformator de iesire.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări