Vizitator gigipedala Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 am rezolvat cu multimetrul, am masurat tensiunea si am lipit un mic radiator, tot se incalzeste dar acum pare a fi in limite normale.Deci, ce trebuie sa modific ca sa am 2.8-2.9 A la leduri? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 Tensiunea de referinta . Link spre comentariu
Ticu Postat Martie 14, 2012 Partajează Postat Martie 14, 2012 Adica pentru 2,8A cresti referinta (tensiunea pe intrarea operationalului) la 2,8 A x 0,05 ohmi = 0,14 V = 140 mV.E bine sa masori concret curentul prin LED. Link spre comentariu
Vizitator gigipedala Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 Am o intrebare, este o problema daca folosesc potentiometrul de 1K si pe post de "intrerupator"?Adica daca las circuitul inchis timp de 2 zile sa zicem dar potentiometrul invartit asa incat ledurile sa fie stinse este o problema?Nu am masurat inca cat curent se consuma cand nu sunt aprinse ledurile, o sa masor.. Link spre comentariu
Vizitator gigipedala Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Ma poate ajuta cineva cu niste calcule pentru schema din pagina 2? Acum as vrea sa mai fac inca o sursa, de data aceasta pentru un singur led cree xml. Ce valori trebuie sa am pentru rezistori?Multumesc Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Nu ai nevoie de nici o rezistenta ci de un radiator pt 3708 deoarece el trebuie sa disipe 4V *2,5A= 10W . Daca ledul consuma 10W si scc tot 10 ,rezulta ca randamentul e nasparliu (pana in 50%).In acest caz ,treci pe un scc in comutatie . Link spre comentariu
Vizitator gigipedala Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Nu ai nevoie de nici o rezistenta ci de un radiator pt 3708 deoarece el trebuie sa disipe 4V *2,5A= 10W . Daca ledul consuma 10W si scc tot 10 ,rezulta ca randamentul e nasparliu (pana in 50%).In acest caz ,treci pe un scc in comutatie .Am uitat sa zic, alimentarea s-ar face cu acumulatori 18650 pusi in paralel sau cate 3 acumulatori nimh inseriati. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Neaparat in comutatie. 3*3,7=11,1 ;11,1-3,3= 7,8V pe tranzistor si7,8*2,8= 21W iar ledul consuma 10W ... .Am un ciocan de 15W dar merge numai la SMD-uri Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Ma poate ajuta cineva cu niste calcule pentru schema din pagina 2? Acum as vrea sa mai fac inca o sursa, de data aceasta pentru un singur led cree xml. Ce valori trebuie sa am pentru rezistori?MultumescNu trebuie sa modifici nici-o rezistenta;pentru un singur led si alimentare de 3,7-4,2V doar suntezi P1 si TL431 comandat de acesta.In cazul asta,nu vei mai avea protectia la descarcarea excesiva a acumulatorului.Apropo,ai testat daca ledul se stinge,cand tensiunea pe acumulatori scade sub 6V,regland P1?In legatura cu potentiometrul folosit si ca intrerupator.....;poti folosi varianta asta,am folosit-o si eu initial,consumul fiind foarte mic,cativa miliamperi.Am renuntat insa,si am folosit un potentiometru cu comutator;in felul asta esti sigur ca potentiometru nu se poate misca accidental,inchiderea si deschiderea comutatorului fiind mai ferma. Link spre comentariu
Vizitator gigipedala Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Am mai facut o sursa pentru celalalt proiect in varianta fara P1 si TL431 aferent, sursa merge foarte bine pentru 2 leduri in serie si alimentare de la 2 18650 in serie, dar daca incerc sa o folosesc cu un singur led si acumulatori in paralel, curentul care ajunge la led este f mic, am masurat cam 70-80mA.De ce se intimpla asta? este de vina tranzistorul k3638 ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Discutia fiind de acum 2 luni ,pune o sch complecta cu ce ai facut. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 tyc are dreptate,e nevoie de schema si componentele folosite;la 3,7V treaba e mai delicata,e critic atat mosferul cat si integratul.Dar se rezolva;eu folosesc frontala zilnic,cu un singur acumulator,si-si face treaba cu brio.Pune si tu o poza cu lanterna,sa vedem ce-a iesit.... Link spre comentariu
Vizitator gigipedala Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 schema este cea din pagina 2: http://www.elforum.info/download/file.php?id=13581&mode=view doar ca in loc de IRF3708 am folosit un k3638(pe care il aveam in casa) si o alta modificare: shuntarea lui P1 - sugerata de Pisica Matache mai sus. Poze inca nu are rost sa pun pt ca tocmai am renuntat la carcasele vechi si voi face altele la strung. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Integratul trebuie sa fie rail to rail iar MOS-ul sa fie logic de 2V. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Va trebui sa cauti IRF3708,cu el merge sigur;pune totusi si tensiunile masurate pe pinii integratului,fata de minus.Alimentarea de la un singur acumulator,iar potentiometrul sa fie la maxim. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum