Vizitator gigipedala Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Ledurile chinezesti sant...leduri pe care le poti folosi la max 2/3 din capacitate,altfel le 'pierzi' in cazul asta nu e mai bine sa cumpar leduril originale, mai ales ca http://www.dealextreme.com/p/6-18v-3000 ... ters-57779 da un curent de 3000mA adica capacitate maxima pentru led? pretul e cam acelasi, sau Zextar nu vinde leduri originale?Multumesc pentru ajutorul acordat pana acum Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 daca vrei leduri originale,cumpara de la distribuitorii Cree http://www.cree.com/products/XLamp_dist ... omania.asp Zextar se afla in lista? Din cei 4 raman 2: Farnell si Comet. Am vazut o sursa de 2,8A (pt Seoul P7),tot pe asa...si aia-s amperi chinezesti. Trebuie sa cauti. Am o lampa cu 6*XL-M cu radiator generos,dar la 3A dupa 30" nu o mai poti tine in mana. Link spre comentariu
Vizitator gigipedala Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 deci sa inteleg ca daca merg pe mana chinezilor la leduri, e recomandat sa merg pe mana lor si la driver ca valorile nu-s chiar cele din specificatii, dar rezultatul e satisfacator, crezi ca merita sa fac o sursa de lumina din piese si sa am la led doar 2000-2500mA? imi cam surade varianta cu leduri de la zextar si sursa facuta din cauza timpului de livrare de la DX. ce ma sfatuiesti?Tyc, ziceai la inceput de reflector de la tine, imi poti arata cum arata, sa imi fac o idee asupra formei, cat costa? Link spre comentariu
Vizitator gigipedala Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 referitor la Arctic Silver, eu aveam oricum de gand sa folosesc pasta care se foloseste si pentru calculatoare, tu de la arctic silver te referi la pasta termoconductoare sau la adeziv?merci Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 4, 2011 Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Ledurile trebuie sa le fixezi cumva pe radiator,Artic Silver Thermal Adhesive http://www.arcticsilver.com/arctic_silv ... hesive.htm gasesti pe ebay in Anglia(5zile) sau la Zestar; daca cumperi led+scc de la ei,ai si garantie. Poate tot pachetul. La unele leduri,am folosit http://www.arcticsilver.com/as5.htm,dar am observat o usoara matuire a lentilei ledurilor. La sectiunea 'soldering & nu mai stiu' ce din prezentarea ledului de pe siteul celor de la Cree,se spune ce substante sant permise. Reflectorul e http://www.dealextreme.com/p/aluminum-t ... -5mm-18072 dar fara gaurile din lateral ,e in ambalajul original,eu l-am luat la 5 $ . Link spre comentariu
Vizitator gigipedala Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Am comandat azi piesele si un modul de acesta: http://www.dealextreme.com/p/5-cree-r2- ... -max-35242 Acum urmeaza o asteptare lunga. Link spre comentariu
Vizitator gigipedala Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 studiam posibilitatea folosiri unui contact reed pe post de intrerupator dar nu inteleg specificatiile pe care le-am gasit pe internet pe un site, arata asa:care e diferenta dintre Max Switching Current si Max Carry Current?cel de mai jos e potrivit pentru direct in cazul meu?CONTACT REED 0.5A/40 W (cod:8040)Technical Specifications:• Type of contact: SPST• Switching Voltage, Max.: 250V• Switching Current, Max. (0,5V/10mA): 0.5A• Contact Resistance, Max.: 150mW• Switching Time incl. Bounce: 1.0ms• Reset Time: 0.1msContact data:• Switching Capacity, Max.: 50W• Carry Current, Max.: 2.5A• Insulation Resistance: 10 000 000 000W• Breakdown Voltage, Min.: 600V DC• Initial Excitation: 30...40AWcare e diferenta dintre Max Switching Current si Max Carry Current?cel de mai jos e potrivit pentru a fi pus direct(fara tranzistor) in cazul meu? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Max swiching current inseamna ca acela e curentul maxim pe care-l poate intrerupe,iar max carry este curentul maxim pe care-l poate duce,dupa ce contactul a fost facut.Nu.Cel de jos,da;poti sa inhibezi scc-ul. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 @gigipedala,asta e schema promisa...Schema e dimensionata pt un curent maxim prin leduri,de 2,5A.Pentru acest curent se regleaza semireglabilul de 5K,pentru a obtine 125mV in capatul lui P2.Din P1 se regleaza tensiunea limita la care va functiona sursa,se alimenteaza cu 5,5-6V apoi se regleaza din P1,pana ledurile se sting.Daca nu te intereseaza aceasta optiune,poti renunta la P1 si TL431 aferent,suntand circuitul.La integrat pinul 1 se leaga la grila fet,pinul 2 la sursa fet,pinul 3 la cursor P2,pinul 8 la plusul alimentarii,pinul 4 la masa.Din P2 se regleaza curentul prin leduri,de la zero,la 2,5A.R3 poate fi facuta din doua rezistente de 0,1 ohmi in paralel....Daca ai nelamuriri nu ezita sa intrebi... Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Schema e clasica, dar m-as opri la valoarea critica de 0.05R. Stim cu totii cum scaleaza multimetrele, dar trecand peste asta, devine de belea cand ai de calculat toate valorile-in cazul unei lanterne intra pana si arcusoarele, nu? Traseele per total depasesc 50mOhm, iar aparatul de masura nu mai zic cum ar trebui sa fie. Asta-i beleaua cand vrem randament mare fara comutatii. La valori critice conteaza toate conductoarele, arcuri, table, shunturi. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 gigipedala said: "in cazul asta nu e mai bine sa cumpar leduril originale, mai ales ca http://www.dealextreme.com/p/6-18v-3000 ... ters-57779 da un curent de 3000mA adica capacitate maxima pentru led? pretul e cam acelasi, sau Zextar nu vinde leduri originale?" Am teastat un Cree XM-L 910lm la curent initial 1.2A, pe un radiator supradimensionat, si dupa cateva ore de functionare (curentul evident scadea, fiind baterii si accu), m-am trezit ca acum papa 1A la aceeasi alimentare. Nu stiu ce face zextar, dar preturile sunt cam prea mici. Dupa testari, cred ca 1.5A e curentul maxim pt racire pasiva. Ledul e cold white, cel warm suporta 2A maxim, conform datasheet-ului de la Cree. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Nu vad ce legatura au diversele rezistente de contact, cu schema de fata; curentul maxim prin led e determinat strict de rezistenta de 0,05R si tensiunea de referinta maxima aplicata pe intrarea neinversoare. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 In cazul de fata, da, pentru ca Ua e mai mare decat ce solicita ledul; 6V e minim pt 2LiIon inseriati, deci e ok. La valori mai mari, circuitul serie e R1(buck converter)+R2(tot ce tine de traseistica), deci pierderi. Am facut o schema similara cu irf540 si merge ok la 12V. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Daca vrei leduri Cree originale ,uita-te ce distribuitori are Cree,Inc. Link spre comentariu
Vizitator gigipedala Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Multumesc pentru schema :)Eu tot o asteptam pe PM Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum