Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena Exterioara / Antena De Camera

Vizitator Raoul94

Postări Recomandate

Vizitator Raoul94

Buna Seara si bine v-am gasit pe elforum . E prima mea postare , dar va asigur ca nu va fi ultima deoarece sunt un impatimit al electronicii . A inceput taierea costurilor suplimentare in casa , de care chiar nu avem nevoie . In casa am 2 televizoare , dar eu nu ma prea uit la televizor ... iar parintii mei asa cand si cand . Vrea sa renuntam la contractul de CATV , si sa ne cumparam o antena . Acum intrebarea cu antena e urmatoarea : O antena DVB-T de camera cu amplificator cam cate posturi ar prinde ? Stiu ca depinde si de calitatea semnalului etc. Eu stau in Timisoara intr-o zona nu foarte aglomerata , deci calitatea semnalului ar fi buna si nu cred ca prea puternica astfel incat sa apara fenomenul dublarii imagini ! Astept sfaturi de la cei in cunostinta de cauza !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• C.D.

1

• oasisone

1

Vizitator Mordor

Trebuie sa privesti lucrurile din mai multe puncte:

1-raza de emisie a posturilor DVB-T

http://www.dvbt.ro/programe/

2-tv-ul sa aiba DVB-T

Recomand urmatoarea antena datorita review-urilor foarte bune comparata cu produse similare de pe piata romaneasca:

http://www.e-boda.ro/dvb-t/antena-dvb-t-pentru-exterior-e-boda-xtreme-reception-x45.html

Eu unul insa zic sa mergi pe o parabolica,insa grija mare la furnizor!

Din 3 provideri,unul e de foarte proasta calitate(Dxgi),al doilea e calitate buna dar foarte neserios(Dxlce) si al treilea calitate buna si eficient(FxxxSat).

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Pentru cateva canale TV romanesti este suficienta antena de camera (daca sunteti situat la un etaj superior - 6-10). Pentru etajele inferioare este recomandat sa puneti antena (nu cea de camera) sus pe bloc cu un mic amplificator ca sa compenseze pierderile pe cablul coaxial de coborare.Furnizorii de TV pe satelit percep taxe, la fel ca si la cablu, asa ca nu faceti economie cu parabolica.O alta modalitate de a face o economie substantiala, este sa schimbati toate becurile cu incandescenta din casa, cu becuri economice (neon sau led). Aici investitia initiala este ceva mai mare, dar economia lunara de energie electrica cam echivaleaza cu valoarea abonamentului de cablu TV. (acum sa nu puneti la socoteala si investitia in becuri economice (de firma), si sa faceti calcule de amortizare in timp, deoarece o sa va trebuiasca 1-2 ani pentru amortizare - acest tip de investitie se face pe baza de vointa, adica o faci sau nu o faci, dar economia lunara de energie electrica este observabila)

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator alexandruchiriac30

Eu raman la clasicul furnizor de televiziune. Apropo de antene am auzit diverse povesti negative, una dintre ele -amuzanta dupa parerea mea- a fost a unui prieten care mi-a povestit de o antena pe care o avea de ceva timp si dupa o furtuna s-a desprins din suport, acum fiind legata cu sfoara.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

o antena merita cumparata in principiu in Bucuresti sau in Sibiu, acolo sunt posturile digitale (aprox. 10) in rest, sunt in jur de 4-5 posturi analogice disponibile in teritoriu. Antenele de camera sunt utile doar in orasele mai mari, in rest nu as risca. Pentru inafara orasului trebuie considerata o antena tv cu preamplificator sau cu amplificator montat sus pe catarg.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări