Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O problema cu 6P3S-e PPP

liteon2005

Postări Recomandate

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• liteon2005

23

• zal

12

• carageae

6

• Depanatoru

5

Top autori în acest subiect

Am incercat dar nu am reusit sa rezolv problema cu "fosnetul" potentiometrului.Am constatat ca atunci cand potentiometrul este rotit pt a marii volumul, atunci cand ajunge aproape de maxim se aude exact ca la unul foarte vechi si necuratatAm masurat in tot acest timp tensiunea pe fiecare semireglabil de la bias si am constatat atunci cand se produce "fosnetul" de la (-29 v ajunge la -27v).Am eliminat potentiometrul si am facut scurt la intrare. Se intampla acelasi lucru, se modifica tensiunea la bias.Daca renunt la potentiometru si conectez amp la un tel mob sau un cd player cu volum , totul merge cum trebuiAm conectat sasiul la masa, corpul potentiometrului, si n verificari dar fara succes.De la ce poate fii problema? :(

Link spre comentariu

Nu a fost conectat la calc. Am folosit doar un tel mobil si un dvd player, la ambele se intampla acelasi lucru. Am schimbat cond de la intrare cu altii de diferite valori, am schimbat rezistenta de la intrare, cea de 4,7 k, la fel, alte val si nimic. Sigur undeva gresesc dar nu-mi dau seama.

Link spre comentariu

Initial ma gandeam sa-ti recomand sa pui un cond. de 50-100pF paralel pe intrare, dar daca si cu intrarea in scurt face zgomot ma gandesc ca poate ai un cuplaj prin sasiu...ai izolat mufele de intrare de sasiu? Masa mufelor trebuie sa ajunga la punctul general de masa, dar sa nu mai faca asta si a doua oara prin rezistenta sasiului...incearca sa iei un condensator de 100 pF la tensiune mare, leaga un capat la masa si vezi daca tace cand atingi intrarea, anodul primului tub si incearca sa schimbi condensatorul acela de 100pF din anodul primei triode...poate are scapari sau nu rezista la tensiune mare...ce fel de condensator e acela de 100pF...sper ca nu ceramic din ala de rezista la 50V...

Link spre comentariu

Intrarile sunt izolate de sasiu.M-am gandit la cond de 100 pf, posibil sa ai dreptate, sa fie ceramic. Am incercat si cu el decuplat si face la fel.Oricum maine o iau de la capat cu verificarile

Link spre comentariu

Dar ai incercat sa schimbi tubul de pe intrare? Poate el are o buba...poate daca pui o schema mai clara decat aia pusa deja mai vedem ceva...nu mi se pare nimic in neregula dintr-o analiza sumara a pozelor...

Link spre comentariu

Si in cazul asta ce se poate face?Am redus tensiunea preamp la 300v, finalele la 400 v, am schimbat potentiometre cu valori de 50 micro, 100, 500,am reverificat si tot asa.Cineva a spus ca ar putea fii de la pcb, dar inainte de a desena circuitul am testat schema in aer si la fel.Am incercat UL, in varianta asta nu se mai aude "fosnaitul", merge corect, dar tot variaza tensiunea la bias cu 1 v si sacade din putereAm renuntat la prefinal si am incercat doar cu defazorul si merge ( si invers) , din 5 lampi 6n8s gaseam eu 2 bune, sunt NOS toate, nu cred ca am eu ghinionul sa fie chiar 4 cu problemeSingura chestie enervanta este problema asta. Mare lucru nu mai am de facut amp , doar sa finalizez carcasa si gata. Nu am intrebat pe nimeni, pt cei care s-au uitat peste schema, se inteleg valorile componentelor?

Link spre comentariu

Posibil să oscileze datorită cuplajului prin alimentare al lămpilor de la intrare. Iată partea de intrare a unui amplif foarte asemănător, diferenţele esenţiale sînt tot pe alimentare, fiecare etaj e decuplat cu cîte un filtru RC gama. ECC82 e apropiată de 6H8C şi se poate folosi schema aşa cum e, reacţia e tot de pe ieşirea de 16 Ohmi.De observat şi diferenţele din catozii primei triode şi cei ai triodelor prefinale, faţă de schema ta.

Link spre comentariu

Tampenia mea de circuit.

Mai mult ca sigur de aici este ceva. Ma gandeam ca si tuburile prefinale sunt prea aproape de trafuri ( la 2 degete), cand ma apropii cu mana de ele se simte in difuzoare, asa, putin.

Cu circuitele cred ca stau bine, dupa cum vedeti :)), este o gluma.

Am incercat si cu doua finale scoase, tensiunea recomandata si la fel. Daca schema nu are nimic eu zic ca din circuitul desenat de mine este problema.

Cu toate ca l-am verificat de atatea ori inainte sa-l printez poate imi scapa totusi ceva. Mai am de mancat pana sa ajung sa-mi iasa si mie din prima.

Trafurile finale sunt facute de domnul Lazaroiu, am discutat inainte cu dumnealui si am specificat nr de tuburi pe canal, tuburile folosite, puterea estimativa, iesiri, etc. In cazul transformatoarelor nu am nici un dubiu, sunt cum trebuie. Marea problema sunt eu, unde gresesc?

https://picasaweb.google.com/1128295326 ... directlink

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări