Avram Ion Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Am construit o astfel de protectie de boxa http://i41.tinypic.com/t7d2k6.png si am urmatoarea problema: 1.Nu cupleaza releul deloc (mentionez ca releul este de 24V alimentat separat fata de integratul LM339) punctul de masa este comun la ambele tensiuni 12 si 24V, montajul il alimentez tot timpul cu curent continuu,(deci nu bag alternativ cum e in schema) am descoperit ca: daca scot firul de + de la integrat, functia de temporizare "merge"(adik se incarac condensatorul C6 lent prin R8), daca leg alimentare = la pinul 3 al integratului "parca imi scutcircuiteaza C6" adik imi dispare potentialul din punctul comun al pinilor 1,13,14,5. De ce face un asemenea lucru? e posibil sa se fi ars integratul? Link spre comentariu
naebv Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Atentie...pinii 9,4,6, si 10 ai comparatoarelor nu sunt legati la masa ci la o tensiune de referinta obtinuta cu ajutorul divizorului R10-R11. Semnul seamana cu o "legatura la masa" dar nu este... daca ati legat corect, incercati sa inlocuiti LM339; verificati din nou tranzistorii; deconectati pe rand cate o iesire dintre 13, 1, sau 14 urmarind daca releul cupleaza...succes! Link spre comentariu
Avram Ion Postat Decembrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2011 pini 9,4,10,6 sunt legati corect, am schimbat si LM339 "tot la fel face", o sa verific tranzistorii si apoi sa incerc varianta cu deconectarea iesirilor. Multumesc Link spre comentariu
liviu Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Tensiune alternativa ai la intrare , dar montajul e redresat prin diodele d5 , d3 , deci tensiune continua.Banuiesc ca ai alimentat montajul dupa diodele alea.Normal dupa dioda d5 e alimentat la 17v , 18v tensiune continua. Link spre comentariu
Avram Ion Postat Decembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2011 gata s-a rezolvat problema, defectul consta in "schema gresita in revista" http://i41.tinypic.com/2mpkdqh.png . Link spre comentariu
Avram Ion Postat Decembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Stie cineva la ce tensiune ar trebui reglata protectia pentru putere prea mare, eu am 2 module fet400 si m-am gandit sa o reglez undeva la 50Vca pe difuzor. Astept pareri. Link spre comentariu
Avram Ion Postat Decembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Cred ca o sa limitez tensiunea de iesire la 37V....e bine? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Dacă ţi-e convenabil acolo, adică decuplează doar la vîrfuri de semnal ce supără boxele, ar trebui să fie în regulă.Unde e partea care se ocupă cu curentul de ieşire, sau cel prin trz finali? Degeaba reglezi un prag de tensiune c. a. fără să supraveghezi şi curentul.Dacă schimbi boxele se va schimba curentul şi deci puterea debitată de amplif. Avînd în vedere că are o schemă simplă, cu atît mai mult trebuie protejat mai serios. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum