Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tiristor pcr 406

Vizitator valty

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

3

• remus68

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Depinde de aplicatie. Eu banuiesc ca e vorba de montajul acela pentru pomul de iarna, am ghicit?Daca e asa, tiristoarele sunt comandate cu curenti mici, furnizati de un microcontroler.Deci trebuie sa te orientezi la tiristoare din clasa "sensitive gate" care se pot comanda cu puteri foarte mici, necesitand in poarta curenti de zecimi de miliamperi.

Link spre comentariu

Pai, ti-am dat cuvintele cheie, de ce nu cauti si tu?Cauta orice tip care sa tina peste 400V si sa n-aiba nevoie in poarta de mai mult de 200 microamperi.Daca vrei ceva mai solid, sa duca curenti mai mari (mai multe ghirlande) poti folosi, de exemplu, TIC106, capsula e mai mare, e un pic mai scump. Probabil nu mai incap in cutiuta originala, dar o poti inlocui cu una mai mare, bine izolata (din plastic).Ai grija sa nu te curentezi, nu exista separare galvanica.

Link spre comentariu

Ai dreptate cu BRX49 si BT169D, si eu le-am folosit.

M-am uitat acum in baza mea de date si am vazut ca ultima data am lucrat cu tiristoare in capsula TO-92 ca cel in discutie, in 2004, an in care am facut ultima aprovizionare cu astea, vad ca mai am in stoc, luate de la Vitacom, mai multe exemplare de un alt tip care se potriveste aci: P0102DA, produse de ST.

Daca-mi amintesc bine, tiristoare din seria P01 (sensitive 0.8 Amper) am mai vazut intre timp si direct la tejghea, la ceva magazine de pe str. Maica Domnului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări