Dumitrache_S Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Am un darcee din care am scos placa cu etajul final si transformatorul si partea de redresare care este cu lampa. Vreau sa construiesc un amplificator .Se poate construi cu acest transformator cu redresare pe lampa?Daca nu va rog sa-mi spuneti unde gasesc un transormator cu separare galvanica. !!!!!Va multumesc!!! Va salut cu respect. P.S. Se poate puna pe aceeasi redresare doua etaje finale?? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Ai mari probleme de exprimare ! Din moment ce acel radio avea si amplificator (SE cu EL84/6p14p), e clar ca poti face din el amplificator (mono). Transformatorul de alimentare duce doua module SE cu EL84. Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Ai mari probleme de exprimare ! Din moment ce acel radio avea si amplificator (SE cu EL84/6p14p), e clar ca poti face din el amplificator (mono). Transformatorul de alimentare duce doua module SE cu EL84. NU, nu duce!Anodica consumata de restul tuburilor de RF e mai putin decat cere al doilea tub EL84, va scadea drastic tensiunea si se incalzeste traful de-l ia naiba. Aparent ar trebui sa mearga, si eu am crezut, ca scotand 4-5 tuburi de RF ramane loc pentru consumul unui etaj stereo, la filamente merge rationamentul, dar la anodica nu, se pare ca e facuta cu sarma subtire...ca sectiunea trafului e destul de generoasa...am vandut trafurile de Darclee pe care le-am avut nu de rele, ci tocmai pt. ca nu faceau fata la un etaj stereo cu EL84...poate cu ceva tuburi mai mici, la limita, dar asta nu am incercat... Daca se dispune de mai multe trafuri se poate face un amplificator stereo cu alimentare duala, sau doua monoblocuri independente, dar in nici un caz un etaj stereo pe un singur traf... Eu spun asta din experienta, daca exista mai multe modele constructive de trafuri pt. Darclee nu ma pot pronunta, eu spun pt. ce am avut si incercat eu... EDIT: Si daca redresarea se face cu EZ80 nici lampa nu cred ca duce dublul curentului anodic solicitat de un EL84, poate EZ81 sau ceva mai mare... Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Decembrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Va rog sa nu va suparati eu respect cunostintele dumnv. va rog sa imi spuneti daca cumpar un traf adecvat de pe forum si ai fac eu redresare cu o punte din diode si conzii adecvati si pentru filament la fel megee?Si daca mai trebuie ceva va rog sa imi spuneti Va multumesc Link spre comentariu
nicolaus Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Construieste amplificatorul in varianta mono de test(fara carcasa,eventual ,,in aer'').Ai grija cu tensiunile mari!Daca esti multumit,continua(cumpara inca un set de lampi+traf iesire,un traf de alimentare care sa tina ambele canale). Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Decembrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Sincer va rog sa imi spuneti de unde pot procura un astfel de traf ca de un etaj final fac eu rost(mai farim un darclee)va multumesc Link spre comentariu
nicolaus Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Cel pe care il farami nu are traf de alimentare?Pune 2 trafuri de alimentare daca nu te deranjeaza.Chiar mare nu v-a iesi constructia.Cauta o carcasa de dvd,ai loc pe ea(ranforseaz-o ca sa tina greutatea). Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Decembrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2011 [?Va multumesc pt. raspuns dar vroiam sa fie mai compact De la placi nu opresc decit partea de final audio restul de parte radio o dau la o parte si iaca statia pe lampi . Link spre comentariu
nicolaus Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Cat de compact? Ca trebuie sa se si aeriseasca. :smt103: In alta ordine de idei:ai lampi functionale,noi,uzate sau deloc? Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Decembrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Cat de compact? Ca trebuie sa se si aeriseasca. :smt103: In alta ordine de idei:ai lampi functionale,noi,uzate sau deloc? Sunt colectinar de aparate radio pe lampi.Ce dezmembrez sunt functinabile si nu vreau dubluri.Din aceste dubluri vreau sa fac un amplificator pe lampi (de lampi nu duc lipsa). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum