Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistor, condensator

Vizitator GlowingStar

Postări Recomandate

Vizitator GlowingStar

Masor piesele fara sa le bag in cutii de otel :nebunrau: si nu misca una! Le masor cu un aparat chinezesc de 15 Euro, clona dupa MY64, nu cu aparate scumpe.Rezistentele le pui pe masa de lucru si mainile le tii pe plasticul de la sonde, fara sa atingi altceva. Piesele sa NU fie in montaj. Bateria sa fie buna, merge si un acumulator de 8.4V de formatul bateriei de 9V.La condensatoare se stabilizeaza indicatia in 3-5 secunde si acolo moare iar la rezistente in mai putin de o secunda.

Buna ziua,Ceea ce nu se intampla la unele componente de ale mele. : )Aparatul o fi defect...Dar totusi ciudat, fiindca la alte componente arata o valoare corecta...Stima,
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

2

• leoncris

2

• mircea888

1

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

:rade: Nu este vorba de masurarea unor componente in cutii de metal!!! Cind am spus de aparate ecranate este vorba de multimetre digitale cit se poate de normale a caror interior (la unele numai capacul detasabil) este captusit cu o folie metalica. Rezultatul - foarte bun! Unde? Cine este curios sa faca un mic experiment va vedea utilitatea acelei subtiri folii. Daca cineva doreste sa masoare tensiunea acumulatorului la un autoturism cu motor pe benzina (motorul in functiune) si amplaseaza aparatul in relativa vecinatate a bobinei de inductie, delcoului sau a cablajului spre bujii (chiar la distante de 30...40cm) va vedea ce se intimpla pe ecranul aparatului.

Am un apartament care este situat in apropierea mall-ului din Timisoara. Pina in urma cu 10 ani, pe acel amplasament erau instalate 5 antene radio - doua dintre ele retransmiteau programele radiodifuzate ale posturilor Romania Actualitati si Radio Timisoara - fiecare cu o putere de citeva zeci de kilowatti. Din cauza armaturilor din planseul blocului, in momentul cind lasai aparatul de masura sa se aseze pe covorul din camera, toate masuratorile erau puternic influentate. Prin 1995 aveam mai multe aparate digitale de masura, dar un 830DT fabricat in 1994 era cu carcasa complet ecranata - inca nu aparusera copiile chinezesti la kilogram - acest aparat era singurul caruia nu i se influenta in nici un fel indicatia dupa ecran.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări