Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistor, condensator

Vizitator GlowingStar

Postări Recomandate

Vizitator GlowingStar

Buna seara,Atunci cand masor cu ohmetrul un rezistor, or cand masor un condensator cu capacimetrul, valoarea lor continua sa creasca(asta fireste, nu la toate componentele), nu am asteptat vreodata sa vad pana unde anume creste, dar se ridica destul de sus. Spuneti-mi va rog, este ceva in neregula cu acea componenta? Trebuie schimbata?Numai bine,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

2

• leoncris

2

• mircea888

1

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Cu cat creste si in cat timp? Da si niste exemple cu cifre pentru ca altfel nu se intelege ce problema ai.-Mai degraba e ceva in neregula cu aparatul de masura. E buna bateria?-Sper ca nu masori componentele in timp ce sunt lipite in montaj sau alimentate. Mai intai dezlipeste un terminal si pe urma masori, altfel aparatul de masura alimenteaza montajul si toate condensatoarele din el incep sa se incarce, asa ca iti indica numai prostii.

Link spre comentariu

As mai mentiona ca nu trebuie sa tii mana sau mainile pe ambele terminale ale piesei, poti tine un terminal in mana dar pe celalat sa nu-l atungi decat cu borna de la multimetru.

Link spre comentariu

Buna seara,Atunci cand masor cu ohmetrul un rezistor, or cand masor un condensator cu capacimetrul, valoarea lor continua sa creasca(asta fireste, nu la toate componentele), nu am asteptat vreodata sa vad pana unde anume creste, dar se ridica destul de sus. Spuneti-mi va rog, este ceva in neregula cu acea componenta? Trebuie schimbata?Numai bine,

In circuit sant piesele ?sau scoase afara??
Link spre comentariu

Cel mai probabil rezistorul e termistor, care isi schimba valoarea odata cu temperatura . Cat despre capacitorul respectiv respectiv, nu stiu ce sa spun....poate e defect.Sigur se intampla doar la anumite componente?@Bughiu, geniala intrebare :da

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Buna seara,

Atunci cand masor cu ohmetrul un rezistor, or cand masor un condensator cu capacimetrul, valoarea lor continua sa creasca(asta fireste, nu la toate componentele), nu am asteptat vreodata sa vad pana unde anume creste, dar se ridica destul de sus. Spuneti-mi va rog, este ceva in neregula cu acea componenta? Trebuie schimbata?

Numai bine,

In circuit sant piesele ?sau scoase afara??
Buna seara,

Am masurat componente si in circuit dar si scoase afara. La alte componente, valoarea aratata de ohmetru or de capacimetru este egala, or apropiata de valoarea piesei, deci, problema bateriei iese din discutie. De exemplu, am un condensator de 10nF, il conectez la capacimetru, stiu sa nu tin mainiile pe ambele terminale : ), iar valoarea se urca de la 11-12 nF la 11,4/11,6/11,9/12,3/12,5/12,7...etc la fel si in cazul anumitor rezistoare. Pentru cat timp valoarea creste? Nu cunosc deoarece nu am stat sa masor acea componenta mai mult de 5-6sec. Chiar nu stiu ce sa fie...

Stima,

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Ia încearcă şi fără să faci contact între mînă şi piesa respectivă.

Buna seara,Am incercat si asa.Nimic.Am incercat in toate moduriile, mi se pare foarte ciudat.Numai bine,
Link spre comentariu

Cind masori sa nu tii aparatul in zona cimpurilor (electro)magnetice perturbatoare. Eu am si multimetre digitale din prima generatie aparuta imediat dupa 1990 care au tot interiorul ecranat. Impedanta de intrare foarte mare a acestor multimetre poate crea mari neajunsuri in conditiile specificate mai sus.

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Buna seara,V-am inteles. M am gandit si la asa ceva. Nu, nu am tinut aparatul in vreo zona cu puternice perturbatii electro-magnetice. Era pe masa mea de lucru : ). Si atat. Numai bine,

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Ma gandesc ca un bun scut impotriva bruiajelor ar fi o 'cutie' din tabla de otel de 1mm grosime, apoi 1-2mm cauciuc, apoi iar o 'cutie' tot de 1mm otel apoi un strat de pasla(pentru aspect interior : ) si o oarecare distanta).E un model de ecran de protectie ce se mai intalneste si la transformatoare.Numai bine,

Link spre comentariu

Masor piesele fara sa le bag in cutii de otel :nebunrau: si nu misca una! Le masor cu un aparat chinezesc de 15 Euro, clona dupa MY64, nu cu aparate scumpe.Rezistentele le pui pe masa de lucru si mainile le tii pe plasticul de la sonde, fara sa atingi altceva. Piesele sa NU fie in montaj. Bateria sa fie buna, merge si un acumulator de 8.4V de formatul bateriei de 9V.La condensatoare se stabilizeaza indicatia in 3-5 secunde si acolo moare iar la rezistente in mai putin de o secunda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări