Liviu M Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 @nico_2010: Ai dreptate, am fost (si sunt) cam off-topic. Pfui, cate discutii pentru un sfat cu ceva bataie in viitor. Chiar nu m-am prins de ce te-a deranjat observatia ca 16F877(A) e pe cale de disparitie si mai bine incepe dezvoltarea cu un produs mai ieftin, mai bun, mai nou, suportat eventual mai bine in continuare... OK, daca te face sa te simti bine, ai dreptate, 16F877 e in plina productie, nu e "abandonat", am interpretat eu prost lipsa lui din lista de produse de la uChip de pe site (incearca sa-l gasesti cu selectorul de la uChip de pe site, eu n-am reusit) si mai mult, e cel mai bun PIC existent pentru aplicatia de mai sus, da' eu tot unul mai nou as recomanda. Si ca sa fiu si putin on-topic, solutia lui XAN77 e in continuare valabila, cu o mica modificare - comparatoarele nu ataca direct MOSii, ci le conecteaza la pinii lui 16F877A. Acum e bine? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 @Liviu M: Presupun ca colegul nostru de forum nu intentioneaza sa fabrice pentru urmatorii 5-10 ani asa ceva ci doar are nevoie sa isi rezlve problema pe termen scurt.Nu este niciun deranj, dar ma surprinde modul miraculos in care privesti lucrurile surprinzand cu acuratete elementele neesentiale ale problemei!@comma: Am presupus ca stii sa scrii programe pentru PIC (indiferent ce soft ai folosi).In acest caz o varianta de abordare este prezentata in fisierul atasat.In cazul in care m-am inselat in presupunerea mea, imi cer scuze, insa subiectul este un pic mai laborios deoarece nu cunosc exact functionarea aplicatiei tale si nici nu ai facut o descriere care sa permita realizarea unei scheme electrice pe baza careia sa fie realizat firmware-ul PIc-ului.Poate cei care au postat mai sus sunt mai inteligenti ca mine si intuiesc toate raspunsurile. brake.pdf Link spre comentariu
Vizitator comma Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 dap ... de la schema asta a inceput totul Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Poate cei care au postat mai sus sunt mai inteligenti ca mine...Rautati inutile care chiar nu ajuta cu nimic la buna atmosfera de pe forum. Chill down, nu era nimic personal in observatiile mele referitoare la 16F877. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Poate cei care au postat mai sus sunt mai inteligenti ca mine...Rautati inutile care chiar nu ajuta cu nimic la buna atmosfera de pe forum. Chill down, nu era nimic personal in observatiile mele referitoare la 16F877.Era doar o propunere constructiva de a-l ajuta pe comma sa-si rezolve problema, eu nu am momentan timp. Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Decembrie 4, 2011 Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Din punctul meu de vedere conteaza in primul rand experienta pe care o ai cu microcontrolerele, atat din punct de vedere soft cat si hard. Parerea mea este ca ar trebui sa folosesti un Pic cu convertor A/D integrat, fie ca este seria 87x sau 88x cu care sa citesti tensiunea prin intermediul unui divizor, eventual si curentul prin motor pentru ca tensiunea la bornele acumulatorului variaza in functie de sarcina. Microcontrolerul iti ofera posibilitatea de a face modificari mult mai usor decat in cazul unei solutii hardware. Poti modifica pragurile de tensiune, poti adauga temporizari sau intarzieri, poti face medieri ale valorilor citite, salva date in eeprom si asa mai departe. Daca nu mai lucrat cu convertorul A/D trebuie sa sti ca valoarea citita nu va fi foarte stabila, mai ales in cazul unui motor electric care presupun ca este cu perii colectoare. Sunt necesare filtrari ale semnalului atat hardware (cu condensatoare) cat si software (medieri), trebuie sa ai grija la proiectarea cablajului (traseul de masa) daca alimentarea Pic-ului si a motorului se face dintr-o singura sursa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum