Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mi-am stricat laptopul???

corneliu01

Postări Recomandate

buna ziua...am un laptop hp presari c700... imaginea pe ecran o vedea cu culori deformare... am banuic ca e banda de la display... am schimbat-o... am facut o proba cu el desfacut.. a mers ok. l-am montat... nu a mai vrut sa mearga... era plin de "pureci".. nu se putea distinge nici o imagine.... l-am desfacut... l-am gaadilat putin.. iar a mers.... iar montez la loc.... iar nu mai merge... si de atunci nu mai merge nicicum... imaginea pe ecran o arata... dar display-ul nu lumineaza.am verficat fiecare fir din banda de la display.. (39 la nr) toat in regula...cum rezolv? (mai ales ca e a vecinului)... dar nu-mi spuneti sa-i iau altul... am mai umblat si in altele, dar toate le-am rezolvat ok.multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corneliu01

10

• leoncris

5

• fum3z

3

• davidut5

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Verifica conectoarele ... invertorului , intrare - iesire CCFL_uri.

chestia e ca la invertor nu stiu ce sa verific... intra in stanga o mufa cu 7 fire.. (ce vin din mufa aia cu 39 ce-am verificat-o)... si in celalalt capat.. ies 2 fire mai groase care pleaca in display... astea or fi responsabile cu lumina display-ului?ce trebuie sa urmaresc aici?
Link spre comentariu

Pe intrare ,prezenta tensiunii de alimentare (12-18V), luminozitate (5V), comanda on/off(3,3-5V), pe iesire ... nu prea ai cu ce masura.(600-1600V)Verifica daca toate cuplele sunt bine infipte si plecarea din sursa spre invertor.

Link spre comentariu

Pe intrare ,prezenta tensiunii de alimentare (12-18V), luminozitate (5V), comanda on/off(3,3-5V), pe iesire ... nu prea ai cu ce masura.(600-1600V)Verifica daca toate cuplele sunt bine infipte si plecarea din sursa spre invertor.

am cam tot felul de tensiuni... dar nu-mi dau seama care e masa... fata de care sa le masor :cry: banuiesc... ca pe una din margini ar fi logic sa fie... in cazul asta... am 4*18 si una de 15V si una de 0Viar daca masor incepand din cealalta margine... am 2*18V, 3.25V, 1V si restul nu mai stiu
Link spre comentariu

mda... pana la urma am luat alt invertor... l-am pus.. si merge.acum... care are un presario C700?... si vrea sa ma ajute cu o schema?... mufa de alimentare la web... din ce pini de la mufa de pe placa de baza vin?pe net nu am gasit nimic ajutator.

Link spre comentariu

serios ca m-am "chiorat" in documentele alea... si nu am gasit nimic.asa ca tot astept un binevoitor care are un cablu la indemana.banda de display care am cumparat-o... nu are si mufa pe web, am luat mufa cu firele de la aia veche.dar in graba mea.. am uitat sa notez de la ce pini i-am scos, si acum nu stiu cum sa-l pun pe banda asta noua ca sa mearga web-ul.mufa la web are 4 pini. masa, +5V, (astea le stiu) si inca 2... la care nu stiu ordinea firelor.

Link spre comentariu

mufa la web are 4 pini. masa, +5V, (astea le stiu) si inca 2... la care nu stiu ordinea firelor.

e USB...vezi in schema
Da, am vazut schema pana la urma.. era aia cu LVDS (parca nu mai retin exact)... dar tot nu m-a lamurit.in cazul asta imi trebuie schema de la web.. ca sa vad la care pin vine USB20_P6 si USB20_N6 (Asa cum e trecut pe schema), si pe asta nu am mai gasit-o nicaieri.Am atasat si o poza cu web-ul... si mufa la el... pinii 2 si 3.. nu-i stiu cum vin.. asta e bataia de cap.:d

post-42072-13982934855_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări