Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Anomalie baterie laptop HP

Vizitator Robotroc

Postări Recomandate

Vizitator Robotroc

Va salut !Am o problema destul de ciudata la care nu-i dau de cap.Mi-am achizitionat pt. un laptopo Hp Compaq nc8230 o baterie cu 12 celul la aprox. 7800 mAh. Problema este la incarcare pt. ca parcatic se intampla o anomalie. In prima faza cand am bagat alimentatorul s-o incarc nici nu se aprindea becul portocaliu de power. Am dat disable la driverele de baterie apoi enable si a inceput sa incarce. Bateria se incarca pana la 78 % iar apoi nu mai creste procentul deloc chiar daca o las 12 ore in priza la incarcat. daca scot mufa de la alimentator becul de power incepe sa clipeasca ca si cum s-ar termina bateria dar ea functioneaza aprox 2 ore. Vreau si eu s a stiu daca veti idee ce se intampla si de ce nu functioneaza bateria corespunzator. Normal trebuia ca becul sa se faca verde iar bateria sa ma tina aprox. 4 ore. La prima vedere banuiesc ca baterie nu este calibrata corespunzator ( nu stiu cu ce s-o calibrez..n am idee daca exista un soft ceva ). In BIOS nu am obtiunea de calibrare.Va rog frumos sa ma ajutati !Numai bine

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ion_Bumbu

2

• fum3z

1

• sebi

1

• dragos2009

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Robotroc

incearca sa reinstalezi sistemul de operare cu toate drivele aferente lui de pe cd sau siteul oficial

O alta metoda mai simpla nu este ? pierd nist eprograme importante daca fac asta !
Link spre comentariu

Seamana a baterie epuizata.In mod normal tin cam 3 ani la tipul asta de HP.Fix asta`l am si eu si bateria a cazut cam dupa 3ani.Este ceva HP battery check pe site suport HP.Vezi ce va zice ala da cred ca te paste o baterie noua.Manifestarea urmatoare e ca va cadea instant .Grig

Link spre comentariu
Vizitator Robotroc

Seamana a baterie epuizata.In mod normal tin cam 3 ani la tipul asta de HP.Fix asta`l am si eu si bateria a cazut cam dupa 3ani.Este ceva HP battery check pe site suport HP.Vezi ce va zice ala da cred ca te paste o baterie noua.Manifestarea urmatoare e ca va cadea instant .Grig

Probelma este ca bateria este noua comandata de pe ebay. Nou noutza ! Exact astea-s simtomele ..a baterie descarcata dar avand in vedere ca acum 1 sapt am scos o din tipla nu se pune problema sa fie veche. Ma gandesc sa nu fie ceva de interpretarea chipului de catre laptop avand in vedere ca este de 7800 mah in loc de 4200 cat era cea originala = ca nu stiu de unde si cum sa-i fac un " battery calibration" in bios n-am gasit asemenea functie. Exista un soft ceva de calibrare ..aveti idee ?
Link spre comentariu

Daca e baterie china cam nasol!Se intampla destul de des astfel de probleme, bateria tine, dar nu este recunoscuta corect pe SMBUS.In plus dupa aprox 6 luni o sa observi cum scade drastic capacitatea bateriei de a retine curent.Bateriile originale sunt sfinte. Astea china sunt ieftine si de calitate indoielnica.Mai incearca poate reusesti s-o faci sa mearga corect.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator soaremihail

salutare eu am desfacut bateria de la HP-ul meu dv5 i-am scos acumulatorii de 2600 mahca erau dusi 5 din 6 si am cumparat separat altii de 3800 mah ca am zis ca tin mai mult timpi-am asamblat cu putin efort ca nu mai ave-au loc in carcasa si am pus la incarcatam tinut bateria la incarcat in laptop toata ziua si toata noaptea si nu sa incarcat mai mult de 80 %ce sa ,mai zic la descarcare ,sa descarcat 50 % si sa stins laptopul dupa 1,5 ore sa zic am incercat asta de mai multe ori si acelas evenimentle-am scos celulele de 3800 si am facut rost de altele de 2200 de la un fujitsu leam asamblat si astea se incarca 100% si tin aproxim 2,5 ore cu cele de 3800 m-am gandit ca atata poate sa incarce laptopul sau circuitul din baterie alta explicatie nu am

Link spre comentariu

parerea mea e ca e posibil sa iti arate neconform senzorii, o baterie cam 2 ore tine, mai mult sau mai putin in fct de ce lucrezi la pc, nu prea am auzit de laptopuri sa tina 4 ore bateria.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări