Liviu Ianush Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Cred ca citesti printre rinduri. Nu am scris nicaieri ca filtrarea activa este proasta. Am spus ca una buna nu este deloc ieftina. Si daca vorbesti de hi-end, arunca un ochi pe preturile condensatorilor si opa-urilor de calitate si ia in calcul si o pretul unei surse bune. Nu trata problema simplu si superficial. Daca vrei "merge si asa", ai dreptate in tot ce ai scris! Link spre comentariu
baga Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Chiar am tratat problema. Nu este vorba ca "merge si asa". De ce fi mai bun nu stiu ce condensator scump decat unul cu polipropilena Wima 100n 400v 0,5 lei ? Ce avantaj aduce nu stiu ce opamp scump cu zgomot si distorsiuni mult mai mici ca ale amplificatorului final?(amplificatorul final "acopera" distorsiunile si zgomotul opampurilor foarte performante , deci cu un opamp de la un anumit nivel in sus nu castigi nimic. deci nu merge si asa, merge tot asa. La sursa tot cam asa sta treaba, nu mai zic nimic , ca suntem prea offtopic. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Ai dreptate. Este exact cum spui. Suntem total off-topic. Link spre comentariu
felixx Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Nu numai pretul componentelor unui filtru activ se poate lua in considerare.Probleme de proiectare a cablajului,bucle de masa,castig pe etaje,adaptari de impedante intrare-iesire,etaje dedicate eliminarii RF....sunt doar cateva din multiplele probleme cu care te poti juca.....La sistemul meu vechi de tip open baffle am optat,fiind aproape obligatoriu,pentru un filtru activ pe joase,total diferit ca topologie decat cele folosite in mod uzual pe platforma activa de tip 2 sau 3 cai.Dupa tot ce a fost pus la punct,a trebuit sa adaptez totul din nou.Din simulari si calcule se poate doar ...incepe proiectul......Nu uita de buclele de masa ce o sa le ai 100% intre amplif bas/cross activ/dreapta-amplif bas/cros activ/stanga + celelalte amplificatoare folosite la celelalte cai.Cea mai urata bucla o s-o ai in sistem jucandu-te cu impamantarile si felul in care acestea sunt legate intern la sursele de alimentare pe amplifurile stanga-dreapta.Succes. Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Succes.Exact !!! mult suces cu filtrarea activa. Una e sa faci un crosss activ la un subwoofer sau hai sa zicem la un monitor mic pe 2 cai, unde treaba nu se complica foarte tare, cutie mica fara probleme deosebite, la sub nici nu conteaza cutia, dar cand vine vorba de 3 cai........problema se complica asa cum au aratat colegii forumisti mai sus. Nu altceva - doar carcasa pt. un filtru activ pe 3 cai decent poate sa te coste mai mult ca un filtru pasiv decent. Link spre comentariu
baga Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Corect, astea sunt dezavantaje ,posibilitatea aparitiei zgomotelor, bucle de masa , cablaraie multe , carcasa... batai de cap in plus. Dar daca putem rezolva aceste aspecte , sunteti de acord ca obtinem performante mai bune ca si cu pasive, mai ales daca frecventele de taiere sunt joase. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Cine a zis ca nu? Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 La sistemul meu vechi de tip open baffle am optat,fiind aproape obligatoriu,pentru un filtru activ pe joase,total diferit ca topologie decat cele folosite in mod uzual pe platforma activa de tip 2 sau 3 cai.Dupa tot ce a fost pus la punct,a trebuit sa adaptez totul din nou.Open baffle sunt exceptionale, dar cer multa bibileala. Uite inca 2 colegi de forum care au luat treaba in serios http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=45144&start=75#p895546. Dar suntem off-topic. Link spre comentariu
felixx Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 bzfcocon nu reusea sa-si gaseasca un woofer dedicat,pana am incercat eu Alpha 15A,la indrumarile lui Martin King.Dupa aceea,l-am recomandat si lui si a inceput un pic de lucru la acel T-bass pe care eu il consider un compromis ...aproape ca orice filtru: Aici o sa gasesti si proiectul meu alaturi de monoblocurile cu lampi: http://www.quarter-wave.com/Gallery/Gallery.html http://forum.audiofil.ro/index.php?topic=571.0 Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Am urmarit proiectul lui fcon si apoi al tau cu foarte mare interes. Am avut intentia sa fac OB, dar nu am camera adecvata.Folosesc curent subrutinele lui King, am cred ca toate versiunile, inclusiv ce vinde acum, dar nu public nimic din ele, deoarece nu mai sunt free. Dupa simularea cu Mathcad (folosesc subrutine comerciale, dar numai pentru uz personal), intru in Excel (asta al meu) sa scot materialul (MDF) pentru debitat, apoi in Akabak (am licenta) sa fac un script, cu care trasez grafice din Hornresp (e free), e mai incilcit, dar da rezultate si scap de stresul copyright-ului. Link spre comentariu
300B SE Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Draga "ahegyes" si "baga" am citit posturile voastre referitoare la acest topic. Mi se pare ca sunteti un pic cam "gica contra". Iata ce numesc eu "gica contra": Un individ la care poti sa ii aduci orice argument, dar el nu il primeste, ci ramane inchistat in credinta lui - care are la baza unul sau doua articole citite (uneori chiar superficial)! Dragi mei colegi de forum ("ahegyes" si "baga") va rog sa aveti un pic de respect! NU stii niciodata cine se poate ascunde sub un nume ciudat de user! Doresc sa va intreb: cate articole sau carti de electronica aveti publicate domnilor? Ce varsta aveti? de sunteti asa de bine pregatiti? Sunteti cumva ingineri in electronica? DECI domnilor va rog putin RESPECT! Eu nu sunt un user cu tone de posturi ca dvs, dar imi amintesc cu placere si respect cum asteptam sa apara revista Tehnium si sa construiesc un montaj publicat de VTP. ( SI asta era prin anii 80) Si iata ca veniti voi si il luati la "bascau" cu constiintele dvs de 2 lei si 15 bani in electronica! Domnilor cand veti avea experienta, pregatirea si numarul de articole si carti publicate de VTP atunci mai puteti discuta! Deci inchei cu cuvantul RESPECT! Respecte domnule VTP pentru toata munca DVS! Link spre comentariu
baga Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Lucrurile au mai evoluat din 1980. Nu-mi place ideea din postul de mai sus, este depasita si ne impiedica sa evoluam. Ar fi bine sa nu criticam userii, sa criticam posturile lor. Deci nu ma intereseaza cine se ascunde sub un nume ciudat de user, ce cunostinte sau varsta are , si el e tot om, si poate sa se insele cateodata. Si doctorii buni mai gresesc. N-am luat pe nimeni la bascau, desi poate ca ar fi bine cateodata...Spui ca eu nu iau in seama argumente? Ca al tau nu il iau, si iti spun si de ce.Nu e un lucru rau ca nu sunt de acord cu anumite idei , critic ceva sau am propriile mele idei. Daca nu am publicat articole sau nu am o oarecare varsta, nu am dreptul ? Daca nu ar fi critici, oricine ar putea sa publice articole, si majoritatea ar fi gunoaie. Nu am cunostinte foarte mari, dar cand citesc ceva ma gandesc de ce e asa cum scrie acolo si nu invers, de aceea imi vin "idei" cateodata. Unele sunt bune, altele se dovedeste ca nu sunt asa bune.Daca nu esti de acord cu ideea mea, mai bine imi spui de ce, decat sa faci posturi ca mai sus care nu ajuta cu nimic. Daca toti am face cum spui tu, n-am ajunge nicaieri, Pamantul ramanea tot patrat . Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Lucrurile au mai evoluat din 1980. Nu-mi place ideea din postul de mai sus, este depasita si ne impiedica sa evoluam. Ar fi bine sa nu criticam userii, sa criticam posturile lor. Deci nu ma intereseaza cine se ascunde sub un nume ciudat de user, ce cunostinte sau varsta are , si el e tot om, si poate sa se insele cateodata. Si doctorii buni mai gresesc. N-am luat pe nimeni la bascau, desi poate ca ar fi bine cateodata...Spui ca eu nu iau in seama argumente? Ca al tau nu il iau, si iti spun si de ce.Nu e un lucru rau ca nu sunt de acord cu anumite idei , critic ceva sau am propriile mele idei. Daca nu am publicat articole sau nu am o oarecare varsta, nu am dreptul ? Daca nu ar fi critici, oricine ar putea sa publice articole, si majoritatea ar fi gunoaie. Nu am cunostinte foarte mari, dar cand citesc ceva ma gandesc de ce e asa cum scrie acolo si nu invers, de aceea imi vin "idei" cateodata. Unele sunt bune, altele se dovedeste ca nu sunt asa bune.Daca nu esti de acord cu ideea mea, mai bine imi spui de ce, decat sa faci posturi ca mai sus care nu ajuta cu nimic. Daca toti am face cum spui tu, n-am ajunge nicaieri, Pamantul ramanea tot patrat .Nu are rost sa poluam topicul cu INEPTII !!!Totodata, de unde nu E, nici D-zeu nu cere! spune o zicala!Am tot auzit bancul cu progresul tehnic, si, pentru marea masa a userilor care nu sunt informati de progresul aparut in domeniul incintelor dupa '80 , il rog pe magistrul baga sa ne faca o trecere in revista a a celor aparute din '80 - la zi, astfel ca sa nu mai privim in intunecimea trecutului. In felul acesta, poate ma luminez si eu si nu mai spun prostii pe forum, dupa cum afirma maestrul ahegyes! As vrea sa invat si eu ceva de la voi!!!In topicul acesta sau deschideti unul nou! ASTEPT! Si nu cred ca sunt singurul care vrea sa va vada puterea de analiza si sinteza in domeniu! Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Draga "ahegyes" si "baga" am citit posturile voastre referitoare la acest topic. Mi se pare ca sunteti un pic cam "gica contra". Iata ce numesc eu "gica contra": Un individ la care poti sa ii aduci orice argument, dar el nu il primeste, ci ramane inchistat in credinta lui - care are la baza unul sau doua articole citite (uneori chiar superficial)! Dragi mei colegi de forum ("ahegyes" si "baga") va rog sa aveti un pic de respect! NU stii niciodata cine se poate ascunde sub un nume ciudat de user! Doresc sa va intreb: cate articole sau carti de electronica aveti publicate domnilor? Ce varsta aveti? de sunteti asa de bine pregatiti? Sunteti cumva ingineri in electronica? DECI domnilor va rog putin RESPECT! Eu nu sunt un user cu tone de posturi ca dvs, dar imi amintesc cu placere si respect cum asteptam sa apara revista Tehnium si sa construiesc un montaj publicat de VTP. ( SI asta era prin anii 80) Si iata ca veniti voi si il luati la "bascau" cu constiintele dvs de 2 lei si 15 bani in electronica! Domnilor cand veti avea experienta, pregatirea si numarul de articole si carti publicate de VTP atunci mai puteti discuta! Deci inchei cu cuvantul RESPECT! Respecte domnule VTP pentru toata munca DVS! matropower - stiu foarte bine cine se scunde sub pseudonimul VTP, si respect multe in lumea asta, dar minciuna si prostia nu o respect.Cred ca ar fi bine sa te documentezi un pic inainte sa numesti pe cineva "giga contra". Dupa cum vezi si eu si VTP si altii pe aici avem multe posturi. Poate le citesti pe toate si apoi mai discutam, DA? M-am saturat de vraja asta cu tehnimum si cu cartile scrise. Ce a scris VTP in Tehnium ca sa ma inchin la el ??? Eu chiar nu am vazut nimic deosebit. Pentru casa pionierilor era ok ceea ce a scris VTP. VTP - hai ca-ti spun eu ce a aparut din 80 in coace - a aparut PC-ul - stii chestia aia pe care tu o folosesti sa scrii pe forum. E, aia se mai foloseste si la altceva - de ex. la proiectat incinte acustice. Link spre comentariu
baga Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Nu are rost sa poluam topicul cu INEPTII !!!Totodata, de unde nu E, nici D-zeu nu cere! spune o zicala!Am tot auzit bancul cu progresul tehnic, si, pentru marea masa a userilor care nu sunt informati de progresul aparut in domeniul incintelor dupa '80 , il rog pe magistrul baga sa ne faca o trecere in revista a a celor aparute din '80 - la zi, astfel ca sa nu mai privim in intunecimea trecutului. In felul acesta, poate ma luminez si eu si nu mai spun prostii pe forum, dupa cum afirma maestrul ahegyes! As vrea sa invat si eu ceva de la voi!!!In topicul acesta sau deschideti unul nou! ASTEPT! Si nu cred ca sunt singurul care vrea sa va vada puterea de analiza si sinteza in domeniu! Nu stiu exact cate au mai aparut, nu-s la curent cu toate dar sigur au aparut multe din 80 incoa. De exemplu, in anii 80 spuneati ca este optim sa acordam boxa bassreflex la frecventa de rezonanta a difuzorului , dupa aparitia pcului , parametrilor ts si softurilor de simulare, se vede bine ca nu e asa. De la mine nu stiu daca vei avea ocazia sa inveti ceva, dar aici http://elforum.info/viewtopic.php?f=4&t=57101&p=504382&hilit=impedanta#p504382vad ca ai avut ocazia sa inveti ceva tocmai de la colegul Ahegyes. Era vorba de un fenomen(filtrele pot scadea impedanta) cunoscut chiar si de mine , incepator , si eu am vrut sa postez acolo inaintea lui Ahegyes, dar ma gandeam ca stii tu mai bine, doar esti vechi in domeniu. Deci nu este chiar asa. Eu zic sa lasam aerele de atotcunoscatori , nu ne ajuta cu nimic , din contra, chiar ne prostesc. Omul cat traieste invata! Dar daca crede ca le stie pe toate si nu mai asculta si ce spun altii, atunci de unde sa mai invete?Folosesc curent subrutinele lui King, am cred ca toate versiunile, inclusiv ce vinde acum, dar nu public nimic din ele, deoarece nu mai sunt free.King dadea mai de mult pe gratis o subrutina pentru simulat o incinta bassreflex dubla. Acuma-i pe bani.Nu cumva te-ai jucat si cu aceea? Are o eficienta putin mai mare fata de o incinta bassreflex cu acelasi volum si f-3, sau splul e tot cam pe acolo? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum