VTP Postat Decembrie 11, 2011 Partajează Postat Decembrie 11, 2011 Am mari dubii ca asa cum ai facut testele, puteai obtine un rezultat pertinent!Atat alegerea contextului cat si traductoarele utilizate si amplasarea lor au dus la concluzia prezentata. Cum suntem totusi aproape , putem sa schimbam o opinie si sa verificam rezultatele fiecaruia. Eu am utilizat HM500 si rezultatul este apreciat de melomani, ceea ce ma face sa consider alegerea ca fiind buna. E adevarat ca toate traductoarele sunt CIARE si nu un amalgam cu amplasare inca neclara pentru mine. Asta nu ajuta la o integrare corecta a sunetului reprodus. Astept finalizarea proiectului d-tale, si, poate facem o auditie comuna.. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Astept finalizarea proiectului d-tale, si, poate facem o auditie comuna..Ma inscriu si eu, proiectul este ambitios si promitator. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Decembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Pentru CBI : -esti singurul care a retinut corect datele temei de proiect ! Dupa 4 pagini de topic inca sunt avertizat de delicatetea filtrelor pasive si altele . -multumesc de pontul TangBang, e de luat in calcul; de unde imprumut unul ptr teste e beleaua. -sensibilitatea incerc la toate un echilibru in jurul 93dB. 1+_ nu cred ca e grav.-nu vreau sa sar de 100 euro de traductor. Pentru VTP: -avertizat de dumneavoastra ca ceva nu e in regula am luat la boabe marunte hm500. Am observat ca domul in partea din virf este quasi tangent la calota miezului polar, practic raza domului nu era concentrica cu cea a miezului polar sau raza domului s-a modificat aplatizindu-l.. O solutie imediata a fost ca intre placa port-dom si placa polara sa adaug o saiba de carton dur de 0,5 mm cu riscul scoterii corespunzatoare a bobinei din intrefier. Am reusit astfel un interstitiu aproape egal intre dom si miezul polar. Probabil au fost abuzate termic sau este un proces firesc de revenire treptata a materialului domului. Acum presteaza OK, fara zbirniieli metalice, sibilante. -nu aveam cum sa gresesc conditiile de test la care faceti referile, practic reproduc viitoarele conditii de exploatare (cu o oarecare marja de similitudine) -ramin la parerea ca nu e ceea ce-mi doresc (cu riscul de a va ...indispune pe dvs si pe Liviu ) -multumesc pentru disponibilitatea unei vizite, chiar eu vroiam sa indraznesc sa va deranjez insa numai cind proiectul va avea ceva substanta, eu inca orbecai dupa traductuare. In clipa in care incintele de test vor fi gata (varianta finala va beneficia de amendamentele celor consultati) , in limita timpului dvs, buninteles, sunteti invitatii mei. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 -ramin la parerea ca nu e ceea ce-mi doresc (cu riscul de a va ...indispune pe dvs si pe Liviu ) -multumesc pentru disponibilitatea unei vizite, chiar eu vroiam sa indraznesc sa va deranjez insa numai cind proiectul va avea ceva substanta, eu inca orbecai dupa traductuare. In clipa in care incintele de test vor fi gata (varianta finala va beneficia de amendamentele celor consultati) , in limita timpului dvs, buninteles, sunteti invitatii mei.Nu vad de ce sa ma indispun. Daca nu se potriveste in configuratia/scopul propus, probabil asa este.Sunt interesat din simplu motiv, ca ai avut/ai ocazia sa asculti mai intii driverele si poti alege ce ai nevoie. Cred ca in final configuratia va fi buna si sunt curios cum se comporta. Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Pentru CBI : -esti singurul care a retinut corect datele temei de proiect ! Dupa 4 pagini de topic inca sunt avertizat de delicatetea filtrelor pasive si altele . -multumesc de pontul TangBang, e de luat in calcul; de unde imprumut unul ptr teste e beleaua. -sensibilitatea incerc la toate un echilibru in jurul 93dB. 1+_ nu cred ca e grav.-nu vreau sa sar de 100 euro de traductor. Pentru VTP: -avertizat de dumneavoastra ca ceva nu e in regula am luat la boabe marunte hm500. Am observat ca domul in partea din virf este quasi tangent la calota miezului polar, practic raza domului nu era concentrica cu cea a miezului polar sau raza domului s-a modificat aplatizindu-l.. O solutie imediata a fost ca intre placa port-dom si placa polara sa adaug o saiba de carton dur de 0,5 mm cu riscul scoterii corespunzatoare a bobinei din intrefier. Am reusit astfel un interstitiu aproape egal intre dom si miezul polar. Probabil au fost abuzate termic sau este un proces firesc de revenire treptata a materialului domului. Acum presteaza OK, fara zbirniieli metalice, sibilante. -nu aveam cum sa gresesc conditiile de test la care faceti referile, practic reproduc viitoarele conditii de exploatare (cu o oarecare marja de similitudine) -ramin la parerea ca nu e ceea ce-mi doresc (cu riscul de a va ...indispune pe dvs si pe Liviu ) -multumesc pentru disponibilitatea unei vizite, chiar eu vroiam sa indraznesc sa va deranjez insa numai cind proiectul va avea ceva substanta, eu inca orbecai dupa traductuare. In clipa in care incintele de test vor fi gata (varianta finala va beneficia de amendamentele celor consultati) , in limita timpului dvs, buninteles, sunteti invitatii mei.- in general calotele sunt sensibile, iar daca cele testate au fost "impinse" prea mult, asta e!- sub calota cu probleme se poate pune un dis csubtire calibrat dupa nevoie, care are si rol de amortizor la deplasari mari, "inmuind" sunetul. - imi pastrez rezerve asupra testului, excluzand mediile defecte: sunt convins inca de faptul ca testul nu a permis o integrare corecta a sunetului.- din cate medii calota de 3" mi-au trecut prin mana, niciuna, cu exceptia celor de la ATC nu mi-au placut ca timbru.- o calota de medie de2" are o banda de frecventa redusa la joase, DAR are un sunet f. curat. Sigur, cui nu-i place, NO PROBLEM, are alte solutii !- sper ca utilizarea de crossover si amplificatoare dedicate sa fie reusita. Nu am retinut in mod deosebit vreo incinta activa ca fiind EVIDENT superioara uneia pasive. Asta nu exclude existenta lor.Succes!!!- multumesc de invitatie, reciproca este valabila! Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 - sper ca utilizarea de crossover si amplificatoare dedicate sa fie reusita. Nu am retinut in mod deosebit vreo incinta activa ca fiind EVIDENT superioara uneia pasive. Asta nu exclude existenta lor.Succes!!!Eu am citit intr-o revista o comparatie intre o perechde de boxe active si pasive a aceluiasi brand. Boxe echipate cu aceleasi difuzoare, aceeasi cutie, etc....doar ca una era pasiva alta activa. NU retin nume de brand si alte detalii (dar daca e nevoie am sa caut revista) iar concluzia finala a fost ca boxa activa suna un pic mai bine decat cea pasiva.PS - erau ceva monitoare pe 2 cai. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Off-topic: Crossovere active nu am incercat, deoarece sunt reticent asupra solutiei, dependenta de componente de calitate (opa, condensatori) deloc ieftine fiind crescuta, dar am incercat EQ profesionale, insa doar pentru determinari asupra frecventelor de taiere ale filtrelor pasive.In schimb am incecat bi-amping PP valve amplifier pt bass, trecut prin filtru pasiv si SE trioda valve amplifier pentru medii si inalte, trecut tot prin filtru pasiv si calitatea auditie este mult mai ridicata. Cred ca acelasi experiment la facut si danzup si a ajuns la aceeasi concluzie.Insa configuratia din exemplu fiind particularizata, nu pot generaliza concluzia. Link spre comentariu
baga Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Dupa parerea mea, crossoverele active ar trebui sa fie folosite obligatoriu in sistemele high end. Avantaje:difuzorul e legat direct la amplificator, care poate controla mult mai bine miscarea membranei, se pot face crossovere la care sa fie in faza semnalele de pe iesiri, deci fara defazaje intre difuzoare. Din aceste doua avantaje rezulta un raspuns tranzitoriu foarte bun, mult peste ce se obtine cu filtrarea pasiva. Mai sunt avantaje , lipsa L-padurilor si pierderii de pe ele , poti sa modifici taierile usor etc. Crossoverele active se pot face cu opampuri care au zgomot mic, cu 10-15 lei cumperi in ziua de azi un opamp de calitate buna pentru asa ceva, ce e mai scump dupa parerea mea e "overkill". .Condensatorii au valori de ordinul nanofarazilor, cei cu polipropilena , cu tolerante mici (cei mai indicati) nu sunt mai scumpi de cativa lei (nu marci audiofile, tot asa de buni sunt si cei normali de la magazinul de piese electronice, cu polipropilena sa fie). Daca stii ce sa alegi, aceste piese pot fi de calitate si chiar mai ieftine ca cele ale unui filtru pasiv. Mai scumpe sunt amplificatoarele pentru ca trebuie mai multe , dar vad ca multi detineti mai multe amplificatoare si unele stau degeaba. Decat sa bagi banii in cabluri scumpe , nu stiu ce condensatori audiofili care tot ca un condensator normal functioneaza, sau alte prostii care cred unii ca fac un sunet mai bun, mai bine bagi banii in filtrare activa si bi sau triamping, rezultatele mai bune sunt reale, au o explicatie tehnica si chiar pot fi masurate. Link spre comentariu
ahegyes Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Ce bine ar fi daca ar fi asa de usor..... Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Dupa parerea mea, crossoverele active ar trebui sa fie folosite obligatoriu in sistemele high end. Avantaje:difuzorul e legat direct la amplificator, care poate controla mult mai bine miscarea membranei, se pot face crossovere la care sa fie in faza semnalele de pe iesiri, deci fara defazaje intre difuzoare. Din aceste doua avantaje rezulta un raspuns tranzitoriu foarte bun, mult peste ce se obtine cu filtrarea pasiva. Mai sunt avantaje , lipsa L-padurilor si pierderii de pe ele , poti sa modifici taierile usor etc. Crossoverele active se pot face cu opampuri care au zgomot mic, cu 10-15 lei cumperi in ziua de azi un opamp de calitate buna pentru asa ceva, ce e mai scump dupa parerea mea e "overkill". .Condensatorii au valori de ordinul nanofarazilor, cei cu polipropilena , cu tolerante mici (cei mai indicati) nu sunt mai scumpi de cativa lei (nu marci audiofile, tot asa de buni sunt si cei normali de la magazinul de piese electronice, cu polipropilena sa fie). Daca stii ce sa alegi, aceste piese pot fi de calitate si chiar mai ieftine ca cele ale unui filtru pasiv. Mai scumpe sunt amplificatoarele pentru ca trebuie mai multe , dar vad ca multi detineti mai multe amplificatoare si unele stau degeaba. Decat sa bagi banii in cabluri scumpe , nu stiu ce condensatori audiofili care tot ca un condensator normal functioneaza, sau alte prostii care cred unii ca fac un sunet mai bun, mai bine bagi banii in filtrare activa si bi sau triamping, rezultatele mai bune sunt reale, au o explicatie tehnica si chiar pot fi masurate. Ai opinia ta, no problem, poti crede in ea si in corectitudinea ei, dar, sfatul meu este sa mai studiezi temeinic la partea teoretica. Si, in general, azi, cand electronica poate rezolva USOR foarte multe probleme, primul lucru pe care ar trebui sa ti-l pui in minte la disectie, este: dece solutia asta atat de buna, ESTE sau NU ESTE raspandita! Si asta pentru ca in toate cazurile exista anumite aspecte care imprima drumul lucrurilor! Succes la studiu!!! Link spre comentariu
baga Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Ce e greu in ce am spus mai sus? Daca esti in stare sa faci un filtru pasiv ca la carte, ar trebui sa te duca capul sa faci si unul activ bun, avantajele si dezavantajele le-am spus... Solutia nu este raspandita pentru ca trebuie mai multe amplificatoare care costa, dar daca vorbim de hiend costul amplificatoarelor in plus nu ar trebui sa fie o problema. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Tu esti in stare si te duce capul sa faci un filtru activ ca la carte? Sunt sanse mai mari cind ai multe componente sa iasa prost filtrul activ, decit cind faci un filtru pasiv (in ipoteza ca este un filtru mai simplu, fara Zobel, L-pad, etc.), plus ca un filtru activ poate introduce semnal parazit, nu e o treaba deloc usoara si nu se face traducind diverse chestii de pe google. Link spre comentariu
baga Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Cred ca da, sau cel putin pot face un filtru activ mai bun ca unul pasiv. Am experimentat ceva, n-am avut probleme cu zgomotul. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Si zici ca e mai bun si mai ieftin decit cel pasiv? Daca e mai bun e mai greu cu a doua chestie. Pe bune. Link spre comentariu
baga Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Pe bune ca poate fi mai ieftin si mai bun. Cat costa componentele unui filtru pasiv ce taie la frecventa joasa (cateva sute hz) si cat costa componentele unui filtru activ? In afara de taiere, care altereaza mai putin semnalul? (rezistenta bobinelor etc..)De ce credeti ca in boxele active de calitate se foloseste filtrarea activa? daca filtrarea activa era mai proasta , sigur producatorii foloseau numai un amplificator si filtrare pasiva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum