Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena telefon

tommymd

Postări Recomandate

Buna ziua!Imi cer scuze daca s-a mai discutat dar nu am reusit sa gasesc ce ma intereseaza.As dori sa folosesc un telefon intr-o zona unde semnalul este slab sau deloc. Cineva mi-a recomandat sa folosesc un telefon N 6310 dar nu am reusit nici cu el. Acesta are adaptor pentru antena externa asa ca as dori sa-mi construiesc una.Sunt doar amator in electronica asa ca nu sunt prea informat. De aceea va rog sa-mi recomandati o schema sau detalii pentru o antena, de 900MHz daca nu ma insel. Daca se poate amplifica semnalul, as dori si o schema sau o recomandare pentru un amplificator de semnal. Eventual daca aveti cunostinde despre vre-un site care prezinta constructia unei antene optime pentru mine,va rog sa mi-l recomandati.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tommymd

5

• pop_ady44

3

• Gabriel_S

2

• yo7lhe

1

Top autori în acest subiect

in orasul de unde scrie la profil ca esti este un magazin specializat in comunicati si sunet am fost tras de ureche sa nu-i mai fac reclama asa ca cautal si sigur te descurci eu am 2 antene de la ei una gsm pe orange si una fm 88-108 super multumit de ei succes in cautarea magazinului sunt si pe internet :jytuiyu

Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri. Eu as vrea sa economisesc niste bani in cazul in care nu merge. Am gasit ceva de cumparat dar e 70 lei si nu as vrea sa-i risipesc. Pe harta de la vodafone arata ca este semnal in acea zona, dar deocamdata cu telefoanele mele si ale pritenilor nu am avut semnal deloc. Asa ca as vrea sa incerc sa fac una, am material, nu ar trebui sa-l cumpar. Pe internet am gasit modele si simple, si gen parabolice (scuzati limbajul dar nu ma pricep) dar stau mai rau si cu timpul liber. De aceea eram curios daca a facut cineva sau avut succes cu un anumit tip de antena si eventual cu acest telefon.Poate gasesc pe cineva care s-a confruntat cu aceasta situatie. Operatorii astia si acoperirea lor ... doar reclama...

Link spre comentariu

Pe harta de la vodafone arata ca este semnal in acea zona, dar deocamdata cu telefoanele mele si ale pritenilor nu am avut semnal deloc.

Mai bine treci pe cosmote :limb:
Toti operatorii isi fac hartile de acoperire cu softuri de simulare, asa ca precizia lor e doar acceptabila. In zone cu relief mai valurit sunt totdeauna inadvertente. Si la mine, in fundul gradinii{varf de deal} am semnal si pe 3G iar la poarta(firul vaii) nu am deloc. Din deal se vad cele 3 turnuri ale operatorilor la cam 4km de mine. Am rezolvat cu un yagi cu 6 elemente luat din targ cu 10 lei - conationalul nu stia la ce e bun - pe casa, 6m de cablu si un telefon care a devenit fix. Cand locuiti in astfel de zone inainte de a face abonament la orice operator e bine sa verificati daca si in locatia voastra aveti semnal. Parerea mea :)
Link spre comentariu

In zona aia nu au semnal nici un operator. Doar la vodafone am gasit harta detaliata mai mult si cred ca as putea face ceva. O sa incerc mai multe scheme de pe net si vad ce rezolv. In situatia cu fixul o sa ajung dar ma multumeste si asa.La cei de la romtelecom cand am intrebat au zis ca nu mai au fir pe cablu si ca ar trebui sa schimbe nu stiu ce cutie si cablul pana la mine ca sa imi puna si mie un telefon si nu se merita investitia. Asa ca deaia vreau sa incerc cu un mobil.

Link spre comentariu

Trebuia sa fie americanii astia mai cu mot. La noi sunt 900/1800 MHz, ei trebuie sa aiba 2.4GHz. Nu gasesc decat la frecventa asta. Nu ma pricep sa calculez asa ca mai caut. Multumesc!

Link spre comentariu

Am gasit cate ceva dar am o problema. Cat conteaza dimensiunea materialului? De exemplu am gasit ceva cu sarma de diametrul 3.3 mm dar eu am doar de 3 sau de 4. Sunt stricte dimensiunile astea sau se poate modifica in anumite limite? De asemenea conteaza materialul din care e facut, Cu, Al, Bz sau alama?Nu stiu nimic despre antene dar de exemplu as folosi Al in loc de Cu.

Link spre comentariu

este ok si aluminiul dar trebuie sa il lipesti si eu nu cred ca a-i tu ceva metoda sa lipesti aluminiul trebuie sa calculezi dimensiunea antenei adica lungimea firului la 2100 lungimea este de 14cm (140mm)lungimea creste proportional cu scaderea lungimi de unda

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator mokus

Buna ziuaAm si eu o intrebare in legatura cu un stick vodafone pe care merge internetul.parinti s-au mutat la bloc si de atunci semnalul este foarte slab,unu max doua linii.Blocul este in oras,singurul printre case,si din caramida.(46.55675,24.551139)Fiindca mai este un an din perioada contractuala obligatorie as vrea sa gasesc o solutie ieftina pentru a imbunatatii semnalul.Se paote atasa ceva antena la stick,sau daca schimba locatia folosind cablu usb de vreo 5 metri are vreun dezavantaj cablul lung?Mentionez ca telefoanele au semnal mai bun in aceeasi incapere,4-5 linii.

Link spre comentariu

Nu stiu daca aceasta e cea mai buna sectiune a forumului pentru astfel de intrebari... Oricum, ideea e ca pentru cabluri USB poti merge maxim pana pe la 20-30m dar cu cabluri speciale facute artizanal din cablu de retea UTP. Cauta cu gogle cum se leaga firele (CAT5 USB cable) si va functiona insa foarte probabil doar in mod USB1, nu USB2 de mare viteza, dar pentru stick de net ajunge. Eu am folosit o astfel de varianta pentru o retea wireless la 2Km, placa de retea (externa cu USB) fiind imediat sub parabola iar coborarea cu UTP din asta lung. Merge cam la 3 MB/sec, deci la vreo 24 Mbit/sec... ori tu cu stick-ul poti prinde maxim 7,2 Mbit/sec.

Link spre comentariu
Vizitator mokus

Nu stiu daca aceasta e cea mai buna sectiune a forumului pentru astfel de intrebari... Oricum, ideea e ca pentru cabluri USB poti merge maxim pana pe la 20-30m dar cu cabluri speciale facute artizanal din cablu de retea UTP. Cauta cu gogle cum se leaga firele (CAT5 USB cable) si va functiona insa foarte probabil doar in mod USB1, nu USB2 de mare viteza, dar pentru stick de net ajunge. Eu am folosit o astfel de varianta pentru o retea wireless la 2Km, placa de retea (externa cu USB) fiind imediat sub parabola iar coborarea cu UTP din asta lung. Merge cam la 3 MB/sec, deci la vreo 24 Mbit/sec... ori tu cu stick-ul poti prinde maxim 7,2 Mbit/sec.

Multumesc pt raspuns.Scuze,dar nu am gasit sectiune mai apropiata de semnal/receptie gsm
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator mokus

Buna ziuaAm si eu o intrebare in legatura cu un stick vodafone pe care merge internetul.parinti s-au mutat la bloc si de atunci semnalul este foarte slab,unu max doua linii.Blocul este in oras,singurul printre case,si din caramida.(46.55675,24.551139)Fiindca mai este un an din perioada contractuala obligatorie as vrea sa gasesc o solutie ieftina pentru a imbunatatii semnalul.Se paote atasa ceva antena la stick,sau daca schimba locatia folosind cablu usb de vreo 5 metri are vreun dezavantaj cablul lung?Mentionez ca telefoanele au semnal mai bun in aceeasi incapere,4-5 linii.

Am rezolvat problema destul de simplu.Prima data am pus a prelungire la cablu usb,dar nici o schimbare,apoi am schimbat modemul K3750 pe unul vechi ce aveam la inceput e220 si merge perfect.Deci nu totdeauna ce este mic si modern este cel mai bun
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări