Vizitator tyc Postat Decembrie 4, 2011 Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Ai ceva impotriva sa umpli cutia aia cu apa?Si ai rezolvat problema cu contactul; nu o sa poti incalzi apa in 50cm teava,ai nevoie de mai mult,mult mai mult.Daca ma ajuta memoria,apa e in circuit inchis dar trece si printr-un radiator care o raceste.La o rata mai mare decat vrei sa o incalzesti. Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Decembrie 4, 2011 Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Ai ceva impotriva sa umpli cutia aia cu apa?Si ai rezolvat problema cu contactul; nu o sa poti incalzi apa in 50cm teava,ai nevoie de mai mult,mult mai mult.Daca ma ajuta memoria,apa e in circuit inchis dar trece si printr-un radiator care o raceste.La o rata mai mare decat vrei sa o incalzesti.nu am nimic impotriva, doar ca mie frica ca nu voi reusi sa o etansez cum trebuie.de aceea m-am gandit la varianta cu apa prin teava si termoplonjoanele in exterior. Voi mai cauta solutii la partea cu incalzirea. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 4, 2011 Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Atunci foloseste o oala din comert,ca nu e o avere. Si termoplonjoanele cu asa ceva sant gandite a functioneze.Iei o oala de 3l ,daia ' smaltuita ,faci~7-8spire din tava de Cu pe un dia. de 15cm pe care le asezi in oala si in mijlocul spiralei pui 2 termoplonjoane. Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 4, 2011 Partajează Postat Decembrie 4, 2011 nu vreau sa bag termoplonjoane intr-un cazan, vreau sa infasor mai multe rmoplonjoane in jurul unei tevi de cupru si astfel in momentul in care apa trece prin respectiva teava de cupru sa preia din caldura data de temoplonjoaneNeaparat termoplonjoarele trebuie bagate in apa ca sa preia caldura si sa nu depaseasca 100 grade la exterior. Asa sunt proiectate sa lucreze, in apa. Altfel se incalzesc la rosu si le crapa teaca si se arde rezistenta. Solutia lui @Tyc mi se pare cea mai buna. Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Imi poate face cineva daca va rog o schema pentru reglarea turatiei la un ventilator alimentat la 12V (cred ca e fost ventilator de dacie). Am gasit pe acasa cateva rezistente, 2 potentiometru de 100K, si cativa tranzistori 337-40, 337-25(doar aceste 2 tipuri le am), cateva condensatorae. Daca imi puteti face o schema cat mai simplu de realizat . Multumesc Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Realizeaza schema asta:viewtopic.php?f=66&t=96884&p=900838#p900838 Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 mai simplu de atat nu exista? Multumesc Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Un reostat de putere inseriat cu motorul. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Dar subiectul nu are alta tema? Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Ba da, dar am si un ventilator si ma gandeam sa nu fie chiar asa simplu (adica alimentez cu 12V si el merge cu o anumita turatie tot timpul), vreau sa pot varia turatia acelui ventilator. Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 am gasit.Multumesc Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Ce ai gasit!? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Tema subiectului Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 o schema usor de realizat;) Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Posteaza sa o vedem si noi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum