Vizitator io_mihai23 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Buna, am de realizat un stand pentru incercarea radiatoarelor si trebuie sa masor temeratura apei de pe tur si retur.am gasit pe net un senzor cu 50ron, dar daca cumpar 2 imi depaseste bugetul.cunoasteti ceva metode de relizare a unui astfel de senzor rezistent la contactul cu apa? multumesc Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Senzorul trebuie neaparat imersat in apa? Nu este suficient daca masori temperatura exterioara a unei bucati de teava metalica prin care trece apa? Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 apa trebuie sa treaca prin furtun de cauciuc (exact ca in realitate)si eu trebuie sa masor temperatura la intrare in radiator si la iesire.ca sa fie cat mai precis senzorul ar trebui introdus in apa.standul va avea o pompa de apa,un dispozitiv de incalzire a apei si un ventilator pentru a simula cat mai aproape sistemul de racire al motorului. daca cineva are orice idee legata de acest stand sunt receptiv, dar doresc o solutie pt acel senzor de temperatura. multumesc. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Termistor cu terminale radiale, corpul poate sta in apa si terminalele afara. Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 ceva mai safe? adica daca cumva ajunge apa in contact cu terminatiile termistorului? eu acum m-am gandit sa fac o tija de cupru in care sa introduc 3 sau 2 termistori si teava sa o intoduc in apa, iar terminatiile termistorilor la le scot afara prin celalalt capat al tevii. e buna ideea? daca da, cum ar trebui legati termistorii? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 cum ar trebui legati termistorii?In serie, dar unul este suficient. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Salut Termistorul ala cred ca este bun. Bagi rasina peste terminale pana la partea ceramica (izolatie). Folosesti fire cu izolatie siliconica. Deasemenea poti face un fel de capac cu termistorul pe el. Ca sa iasa poti sa folosesti o bifurcatie in forma de T si iesirea/intrarea din mijloc are capacul infiletat acolo. Doar o parere... Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 apa trebuie sa treaca prin furtun de cauciuc (exact ca in realitate)Atit la intrarea cit si la iesirea din radiator montezi cite o bucata scurta de furtun, apoi o teava scurta de vreo 6cm (cit sa imbini pe ea cele doua capete de furtun si sa le stringi cu coliere iar intre ele sa ramina un spatiu de 1cm in care sa atasezi termistorul la exterior) si in continuare pleci cu cealalta bucata de furtun la lungimea dorita. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Puteti utiliza si o sonda de temperatura auto. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Realizarea se poate face astfel:-iei o teava de cupru de 40mm;-o astupi la un capat(tesire,stemuire);-injectezi vazelina termoconductoate cu ajutorul unui pai in varful tevii (cel infundat) in cantitate cat sa acopere termistorul radial;-impingi termistorul in tub prinzind-ul de cele doua fire lipite de terminale( terminalele +firele trebuie sa fie izolate);-torni rasina epoxidica/silicon bagheta(la cald)/asemenea in spatiul ramas gol din teava-asigura-te ca termistorul e imersat in vazelina,poate iesi usor fara sa-ti dai seama!Ai un senzor de temperatura rezistent la apa (de fapt la ce rezista corpul sondei).Montarea in fluxul de apa se face cu ajutorul unei bucsi din teava de Cu,alama in care dai o gaura la diametrul sondei,o introduci in gaura si o cositoresti. Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Realizarea se poate face astfel:-iei o teava de cupru de 40mm;-o astupi la un capat(tesire,stemuire);-injectezi vazelina termoconductoate cu ajutorul unui pai in varful tevii (cel infundat) in cantitate cat sa acopere termistorul radial;-impingi termistorul in tub prinzind-ul de cele doua fire lipite de terminale( terminalele +firele trebuie sa fie izolate);-torni rasina epoxidica/silicon bagheta(la cald)/asemenea in spatiul ramas gol din teava-asigura-te ca termistorul e imersat in vazelina,poate iesi usor fara sa-ti dai seama!Ai un senzor de temperatura rezistent la apa (de fapt la ce rezista corpul sondei).Montarea in fluxul de apa se face cu ajutorul unei bucsi din teava de Cu,alama in care dai o gaura la diametrul sondei,o introduci in gaura si o cositoresti.am asa ar trebui sa arate ce ai descris tu mai sus? ideea imi place, dar am o nelamurire: siliconul bagheta nu se va face din nou lichid daca eu il bag in apa la 80-90 grade? sau sa las putin spatiu si deasupra lui sa mai completez cu vazelina termoconductoare? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Sa e,ca in desen. Siliconul are rol de dop si de fixarea firelor. Latermometre ambientale (-40...+50C) se foloseste silicon,la ce ai nevoie pune rasina epoxidica-gasesti la supermarket la siringa,de fapt sant doua siringi alarurate ;rasina e din doua componente.Gasesti de cumparat,pe ebay,asa ceva: [attachment=0]DSCF0769.JPG[/attachment] ;in tija termometrului se afla exact ce ai nevoie,iar pretul e de 2...3$ (cu tot cu baterii) si acesta a fost freeshiping.Problema lui e ca are powersave si la 2min se opreste. Dar sant sigur ca gasesti ceva corespunzator si daca se dovedeste ca nu e,oricum ai tija cu termistor gata facuta. Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 multumesc de ajutor! Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23 Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 mai am o rugaminte, pt acest stand am avut un incalzitor de apa Gayser, dar acuma constat ca nu functioneaza si m-am gandit sa fac un incalzitor dintr-o teava de cupru si sa pun in jurul ei rezistente. De unde as putea cumpara acele rezistente?(nu am vazut nicaieri)Cum ar trebui sa fac legarea? (vreau sa bag in priza la 220V se ia pur si simplu un capat al resistentei la - si unul la +? daca pun mai multe rezistente cum fac?). Multumesc mult de ajutor si imi cer scuze daca unele intrebari sunt lucruri elementare. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 La incalzirea apei instant pe curent nu ma stiu...vezi la cei cu centrale termice sau repara Gayser-ul.Pe la mag de electrice trebuie sa gasesti rezistente de incalzire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum