Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistente 0,25 ohmi 5w

lefter

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lefter

6

• remus68

4

• zal

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

SIGUR NU sint rezistente de 0,2ohmi intre baza si emitor la finali la NICI O SCHEMA de amplificator audio de putere. :hamac P.S - vezi ca ai acolo un buton de EDITARE mesaje (e ala pe care scrie MODIFICA) - NU mai posta la foc automat!

Link spre comentariu

Intre baza si emitor nu cred sa fie nici rezistenta de 10R... Are finali in paralel: presupun ca fiecare emitor este inseriat cu cite o rezistenta de 0,2R si conectate impreuna la iesire iar fiecare baza inseriata cu 10R si conectate impreuna la emitorul prefinalului. Intre emitorul prefinalului si linia mediana (iesirea amplificatorului) ar trebui sa fie o rezistenta de 47...470R (eventual dispusa intre emitoarele prefinalilor dupa cele doua ramuri). Fotografiile au o rezolutie destul de proasta sa fie usor de urmarit. Este posibil sa fie si rezistenta de 10R in emitorul prefinalului, dar atunci ar trebui sa fie un etaj final cu triplet.

Link spre comentariu

baza la tranzistori este unita prin cablaj apoi din baza la primu tranzistor pleaca un rezistor de 10 ohmi in alt circuit si din acel circuit vine cite un rezistor de 0,25 in fiecare emiter

post-23679-13982934689_thumb.jpg

post-23679-139829346894_thumb.jpg

post-23679-139829346898_thumb.jpg

Link spre comentariu

Va să zică că e un etaj final cu trz în configuraţie tripleţi, cîte unul din 2SA1943/2SC5200 joacă rol de prefinal mare, care comandă alţi cîţiva trz finali. Din emitorul lui/bazele trz finali merge cîte o rez de 10 Ohmi/2W (din ce desluşesc prin poze) la ieşire.Ceva ca în poza ataşată.

Link spre comentariu

nu cred ca m-ai inteles gresit bazele tranzistorilor sunt comune si din acest cablaj este pus un singur rezistor de 10 ohmi spre alt cablaj din care pleaca cite un rezistor de 0-25 ohmi pentru fiecare in parte pot bsa influenteze daca pun rezistori de 0,22 sau 0,27 ca nu gasesc 0,25 asta are montajul original

post-23679-13982934691_thumb.jpg

post-23679-139829346913_thumb.jpg

post-23679-139829346918_thumb.jpg

Link spre comentariu

nu cred ca m-ai inteles gresit bazele tranzistorilor sunt comune si din acest cablaj este pus un singur rezistor de 10 ohmi spre alt cablaj din care pleaca cite un rezistor de 0-25 ohmi pentru fiecare in parte...

Prin ''cablaj'' înţelegi un punct din schemă, aşa văd. E corect, exact ca-n schema pe care am postat-o, acel ''cablaj'' unde se unesc rez de 10 şi cele de 0,25 este ieşirea.

...pot bsa influenteze daca pun rezistori de 0,22 sau 0,27 ca nu gasesc 0,25 asta are montajul original

Cum ţi-a spus şi colegul de mai sus, nu are nimic, oricum se încadrează în toleranţa acelor rezistenţe originale.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări