vioreld Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Buna ziua,Am modemul GM47 si vreau sa il conectez la placa Arduino pentru a putea primi si trimite SMS cu ajutorul ei (in loc de ATiny). Ati reusit pana la urma sa cititi sms si sa trimiteti?Multumesc. Link spre comentariu
lucian_v Postat Ianuarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Buna ziua,Va spun sincer ca nu stiu ce este acea placa (mi am facut acum o idee dupa google).Proiectul meu este oprit in pctul in care este descris si pe topic. Am reusit sa trimit sms, sa fac apel si sa resping apel dar legat la serial la pc nu prin microcontroler.Recent am inceput un tutorial despre programarea atmel si acum la stadiul de aprins si stins leduri :)Tot ce am facut pana acum inclusiv scheme pe care si eu le am primit la randul meu sunt in acest topic.Pe masura ce voi avansa voi posta aici. Link spre comentariu
vioreld Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Asa cum am mai spus, am placa Arduino, am modemul, am comandat componentele pentru alimentare si pentru conversia 3,3 - 5V cu MAX 232. Sper ca saptamana viitoare sa il termin, mai ramane vad cum voi trimite SMS. Am mai trimis SMS de pe linux pe un modem Huawei tot prin comenzi AT, deci nu ar trebui sa fie chiar asa greu. Vreau insa sa si citesc sms din modem si in functie de text sa faca anumite lucruri.In momentul in care rezolv cate ceva legat de acest proiect voi posta si eu aici. Link spre comentariu
lucian_v Postat Ianuarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Ok, ar fi interesantpt trimis sms am fol fix comenzile din manualul modemului. tot acolo erau si pt citit sms dar nu am mai facut si asta.daca nu aveti manualul lasati o adresa de email si vi l trimit eusucces si asteptam vesti Link spre comentariu
volhov Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Ca sa nu te complici cu conversia 3,3v <-> 5v poti inlocui stabilizatorul de 5V din Arduinocu unul de 3,3V . Am facut aceasta modificare si Arduino functioneaza perfect la 3.3V, lucru util cand vrei sa conectezi periferice care merg la tensiunea asta (afisaj de Nokia 3310, module gprs, etc). Asa cum am mai spus, am placa Arduino, am modemul, am comandat componentele pentru alimentare si pentru conversia 3,3 - 5V cu MAX 232. Link spre comentariu
vioreld Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Ca sa nu te complici cu conversia 3,3v <-> 5v poti inlocui stabilizatorul de 5V din Arduinocu unul de 3,3V . Am facut aceasta modificare si Arduino functioneaza perfect la 3.3V, lucru util cand vrei sa conectezi periferice care merg la tensiunea asta (afisaj de Nokia 3310, module gprs, etc).Daca inlocuiesc stabilizatorul nu afecteaza functionarea placii Arduino? Link spre comentariu
volhov Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Nu. A mea este cu ATmega168 si functioneaza perfect la 3.3V. Eventual poti sa alimentezi Arduino dintr-o sursa externa de 3,3V si sa vezi daca se comporta OK, inainte de a schimba stabilizatorul.Ce tip de Arduino ai ? Link spre comentariu
vioreld Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Am Reduino cu ATmega 328, o sa incerc cu sursa de 3.3V. Si totusi cred ca o sa fac mai repede schema cu MAX232, deja am piesele. A doua posibilitate este sa imi iau un logic converter, am vazut pe robofun la 30 lei. Multumesc. Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Ianuarie 27, 2012 Partajează Postat Ianuarie 27, 2012 Pentru inceput leaga modemul la PC prin convertor de nivel (max232 + schema mea) sau alta varianta pentru a te familiariza cu setul de comenzi AT al modemului. La sfarsitul paginii 2 este un link catre un site unde sunt explicate comenzile necesare pentru trimiterea si citirea sms-urilor in mod text folosind comenzi AT. Pentru implementarea unui sistem cu microcontroler sunt necesare si alte comenzi, lucrurile fiind ceva mai complicate decat par la prima vedere. Din pacate nu am mai avut timp sa ma ocup de acest subiect dar sper sa ma eliberez saptamanile viitoare si sa merg mai departe. Intre timp am procurat si cateva modemuri GM47 si un MC39i. Solutia mea va folosi un PIC16F877A sau 887 si un display lcd 4x20 deci pentru fanii Atmel nu cred ca va fi foarte utila. Link spre comentariu
vioreld Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 O sa fie util si pentru noi, cei cu ATmel pentru ca am programat si PIC16F877A, 877 :)Va rugam sa postati aici rezultatele dvs pe parcursul realizarii montajului. Link spre comentariu
volhov Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 O buna sursa de inspiratie gasiti in proiectul de aici http://www.piclist.com/images/boards/thebug/index.htm. Codul sursa este scris in pic-basic si in opinia mea este destul de usor de inteles/modificat. Controllerul 16F628 ar trebui insa schimbat cu unul cu memorie mai mare (16F648 de exemplu). Am realizat acest proiect , folosind un modem GSM/GPRS de Siemens (MC-35/35i) si functioneaza foarte bine. Succes! Link spre comentariu
vioreld Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Mi-am cumparat de la Robofun un convertor logic 3.3 - 5V: http://www.robofun.ro/image/cache/data/produse/sparkfun/logic_level_converter_1-500x500.jpg M-am gandit sa inlocuiesc partea de circuit cu MAX232 din schema: http://www.serasidis.gr/circuits/SMSremoteV3/images/schematicLarge.GIF pentru ca o sa conectez montajul la Arduino. Acum ma ocup de cablaj, cu un singur layer. Stiti pe cineva din Bucuresti care realizeaza cablaje cu 2 layere? Link spre comentariu
vioreld Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Va rog un sfat: Am realizat montajul, nu vreau sa il conectez la ATtiny ci la Arduino, asa cum am mai spus. Chestia e ca nu am mai folosit un MAX232 ca interfata intre Modem (care lucreaza pe 3.3V) si Arduino (5V) ci am folosit un convertor luat de pe ROBOFUN. Este ok ce am folosit? Cand alimentez circuitul, LED-ul se aprinde intermitent, asta nseamna ca se autentifica in retea. Daca trimit catre modem comenzi AT (chiar si cea mai simpla AT, sau ATD072....) nu se intampla nimic, nu primesc niciun raspuns de la modem. Gresesc ceva? Link spre comentariu
lucian_v Postat Februarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2012 Buna ziua,Despre led nu ma pronunt ca la mine nu face nimic si totusi merge.Ati legat modulul direct la serial la pc? L-ati alimentat corespunzator? sunteti sigur ca legaturile sunt corecte? sunteti sigur ca va adresati pe portul care trebuie? sunteti sigur ca modemul este bun?eu cam asa am facut pana sa il fac sa mearga Link spre comentariu
vioreld Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Buna ziua,Despre led nu ma pronunt ca la mine nu face nimic si totusi merge.Ati legat modulul direct la serial la pc? L-ati alimentat corespunzator? sunteti sigur ca legaturile sunt corecte? sunteti sigur ca va adresati pe portul care trebuie? sunteti sigur ca modemul este bun?eu cam asa am facut pana sa il fac sa meargaDaca nu introduc SIM sau nu apas comutatorul SW (pin 16 la masa) led-ul sta aprins. Daca introduc si apas SW dupa cateva secunde incepe sa lumineze intermitent (ca la telefoanele mobile cu led de retea). Din ce am vazut asta inseamna ca e autentificat in retea.Modulul nu l-am legat direct la serial PC pentru ca nu am facut interfata cu max232 ci am trecut prin port Arduino, cu un mic program fac forward la comenzile care le dau pe HT prin adruino, catre modulul GSM. Portul este ok..Mai ramane modemul, sa fie defect portul?Folosesc Pin41 - RX, Pin42 - TX, este ok? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum