Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

laser cu led


Darkang33l

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Spitfire

    2

  • Dr.L

    1

  • pinky

    1

  • Darkang33l

    1

Top autori în acest subiect

Laser-ul industrial, in functie de utilizare, poate fi cu gaz-dioxid de carbon, laser chimic, laser cu corp solid (sticla YAG-nitride), neodim. Preturile unui astfel de laser cu putere 200W-20KW sunt astronomice pentru un amator, de la cateva mii de dolari, la milioane.Laserii cu semiconductori nu trec de cativa zeci de W, in plus au alte imperfectiuni.Detinerea unui laser de mare putere de catre o persoana fizica nu este legala.

Link spre comentariu

Laserele industriale au puteri peste 10W, 50W, 100W sau mai mult. Diodele laser din laser-pointer are 0,01 W. Fa tu calculele.La mai multe diode laser te vei lovi de problema focalizarii.Laserele de mare putere sunt de tipul cu descarcare in gaze. Or mai fi si alte tipuri.Ca sa construiesti un laser cu descarcare in gaze ai nevoie de echipamente de sticlarie, cunostinte SOLIDE de optica si o caruta de bani. In urma cu 24 de ani aveam planurile de constructie a unui astfel de laser. Dupa cateva luni de studiu, mi-a trecut :nas: Mai gugaleste despre lasere.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am un prieten care are masina de gravat si taiat cu laser . Laserul este cu descarcare in gaz. DUpa cateva mii de oere arunca lampa care genereaza fasciculul laser si isi cumpara alta . Pretul ? Cateva mii de ore .

Omul detine o firma de reclame publicitare .

Cum spunea cineva pe aici , acum vreo 20 de ani ma batea un gand sa imi fac SI eu un laser . Aidoma domnului de mai sus mi-a trecut dupa multe luni de studiu. Cand am pus mana pe primul laser pointer prina nii 90 eram in al noualea cer. Cand am lucrat in perioada aia cu unitati optice DVD cu laser ( discurile erau cat un disc de polivinil ) la fel . Eram in al noualea cer . Ca sa nu mai zic ca capul de lectura nu era perpendicular cu discul ci la un anumit unghi .

 

Unii mai tinerei nu vor crede ce spun dar aiata unele din primele discuri optice :

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Videodisc

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitanc ... ronic_Disc

 

http://home.iae.nl/users/pb0aia/cm/cdv495.jpg

 

http://home.iae.nl/users/pb0aia/cm/studio.html

 

Good old times :d

Link spre comentariu

Unele playere stand-alone Laser-Disk, aveau la baza un laser pe heliu-neon, nu pe semiconductor!Din punct de vedere optic, acel laser heliu-neon are performante mai bune decat cel pe dioda laser semiconductoare, in functie de cat de plane sunt oglinzile de la capetele cavitatii Fabry-Perrot putem obtine o paraxialitate a fasciculului laser mai buna decat la diodele laser actuale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări