Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Opereta S572A

Vizitator GlowingStar

Postări Recomandate

Vizitator GlowingStar

Buna ziua,Radioreceptorul Opereta S572A are si un amplificator pentru pickup. Cand am conectat iesirea PC ului la acele borne, mai intai am masurat tensiunea de acolo si am vazut ca in CA imi dadea vreo 3V, a functionat bine, la fel si a doua zi, dar aseara avea foarte multe 'bruiaje', auditia era practic, imposibila.L-am deconectat si am reconectat boxele PC ului si am constatat ca ceva nu era in regula.Sunetul nu mai era redat, nici in casti, nici in boxe. Am reinstalat driverele de sunet, dar tot nimic. Constat ca s-a ars placa de sunet. Spuneti-mi va rog si mie unde am gresit, unde in aparat s-ar putea sa fie defectiunea si cum anume sa fac data viitoare sa nu mai ard placa de sunet. Pun mai jos schema.Numai bine,

post-1-139829346773_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

4

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator GlowingStar

Asa ma gandeam si eu

Ma bucur - inseamna ca ai o gindire logica si destula experienta in aparatura cu tuburi.Ar mai fi citeva puncte cheie, dar banuiesc ca le cunosti si pe acelea.
Buna ziua, Nu, zic asa ma gandeam si eu cum ca acolo ar trebui sa fie 0Vca.Stima,
Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

C37 si C38 isi gasesc utilitate numai daca sasiul radioreceptorului este conectat la impamintare, altfel e mai bine fara ei.

Buna seara,

Eu stiu ca acei 2 condensatori au fost pusi acolo pentru a scurtcircuita perturbatiile industriale ale retelei, diferite motoare, transformatoare puse sub tensiune, intreruptoare si intrerupatoare actionate...etc, sunt mai multe... . Fara acei 2 condensatori, care TREBUIE NEAPARAT sa aiba valoarea fixa de 4,7nF/250Vca, pe posturiile puternice si apropiate, s-ar auzi un zgomot perturbator foarte deranjant, o stiu fiindca am verificat-o pe acest radioreceptor Opereta S572A. In cazul in care valoarea acestor condensatoare depaseste pe cea de 4,7nF, atunci in difuzor se va auzi un puternic 'barait', iar in cazul cand valoarea este mai mica, un tiuit insuportabil isi va face simtita prezenta; in ambele cazuri, auditia fiind practic imposibila.

Numai bine,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări