Vizitator GlowingStar Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Buna ziua,Radioreceptorul Opereta S572A are si un amplificator pentru pickup. Cand am conectat iesirea PC ului la acele borne, mai intai am masurat tensiunea de acolo si am vazut ca in CA imi dadea vreo 3V, a functionat bine, la fel si a doua zi, dar aseara avea foarte multe 'bruiaje', auditia era practic, imposibila.L-am deconectat si am reconectat boxele PC ului si am constatat ca ceva nu era in regula.Sunetul nu mai era redat, nici in casti, nici in boxe. Am reinstalat driverele de sunet, dar tot nimic. Constat ca s-a ars placa de sunet. Spuneti-mi va rog si mie unde am gresit, unde in aparat s-ar putea sa fie defectiunea si cum anume sa fac data viitoare sa nu mai ard placa de sunet. Pun mai jos schema.Numai bine, Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Posibil C37, C38 cu pierderi foarte mari. am vazut ca in CA imi dadea vreo 3VAcolo trebuia sa masori 0V. Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Posibil C37, C38 cu pierderi foarte mari. am vazut ca in CA imi dadea vreo 3VAcolo trebuia sa masori 0V.Buna ziua,Asa ma gandeam si eu...Numai bine, Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Asa ma gandeam si euMa bucur - inseamna ca ai o gindire logica si destula experienta in aparatura cu tuburi.Ar mai fi citeva puncte cheie, dar banuiesc ca le cunosti si pe acelea. Link spre comentariu
Vizitator basil45 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 trebuia facuta o separare galvanica...altfel,apar diferente de potential care duc avarii destul de serioase Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Asa ma gandeam si euMa bucur - inseamna ca ai o gindire logica si destula experienta in aparatura cu tuburi.Ar mai fi citeva puncte cheie, dar banuiesc ca le cunosti si pe acelea.Buna ziua, Nu, zic asa ma gandeam si eu cum ca acolo ar trebui sa fie 0Vca.Stima, Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 C37 si C38 isi gasesc utilitate numai daca sasiul radioreceptorului este conectat la impamintare, altfel e mai bine fara ei. Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 C37 si C38 isi gasesc utilitate numai daca sasiul radioreceptorului este conectat la impamintare, altfel e mai bine fara ei. Buna seara, Eu stiu ca acei 2 condensatori au fost pusi acolo pentru a scurtcircuita perturbatiile industriale ale retelei, diferite motoare, transformatoare puse sub tensiune, intreruptoare si intrerupatoare actionate...etc, sunt mai multe... . Fara acei 2 condensatori, care TREBUIE NEAPARAT sa aiba valoarea fixa de 4,7nF/250Vca, pe posturiile puternice si apropiate, s-ar auzi un zgomot perturbator foarte deranjant, o stiu fiindca am verificat-o pe acest radioreceptor Opereta S572A. In cazul in care valoarea acestor condensatoare depaseste pe cea de 4,7nF, atunci in difuzor se va auzi un puternic 'barait', iar in cazul cand valoarea este mai mica, un tiuit insuportabil isi va face simtita prezenta; in ambele cazuri, auditia fiind practic imposibila. Numai bine, Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Important este sa aiba ACEEASI capacitate si poate avea valori de 2,2...10nF fara nici o problema. Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Important este sa aiba ACEEASI capacitate si poate avea valori de 2,2...10nF fara nici o problema.Am incercat cu 2 condensatoare FKP de 2,2n si tot nimic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum