Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cablu de date(de pacalit)

Vizitator

Postări Recomandate

in urma cu mai mult timp miam luat pt telefonul mobil(sagem myx 5-2) un cablu de date serial. toate bune si frumoase. acest cablu din greseala l-am uitat la un var in piatra neamt eu fiind din bucuresti. m-am dus si mi-am luat un cablu pe Usb si surpriza mere la fel de bine. am descoperit ca telefonul comunica cu PC prin Tx si Rx(primire si transimitere). si mai zic inca un lucru. pe nici unu dintre cabluri NU se afla absolut nici o cutiuta in care ar putea sa existe montaje. precizez ca as dori sa pacalesc pc si di n unu port usb sa fac serial pt a comunica de ex cu max 232. si inca ceva am si softul care ii aloca cablului usb un port Com virtual.eu am in pc o placa de baza un asus A8N-e cu 8 porturi usb toate functionale si doar un singur port serial. ideea ar fii sa am cel putin 2 porturi serial deoarece majoritatea programatoarele si aplicatiilor merg pe serial( care ma intreseaza pe mine).alte variante? prin care mi-as putea mari numarul de porturi serial??zicetimi si mie va rog frumos. deoarece ma scoate din sarite ca am doar un singur port serial pe care il voi folosi la un programator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicul

3

• Blind

3

• cristianp

2

• bogdanm

1

Top autori în acest subiect

Cablul respectiv are un CI in compunerea lui, in plasticul de la mufa usb probabil. Nu poti pacali un USB sa functioneze ca si COM. Pt aceasta exista adaptoare USB-serial (in comert la mag. de calc. sau poti tu sa-ti faci unul)

Link spre comentariu

S-au mai vazut cazuri. De exemplu, mouseii mai noi au chip-ul din interior "dual mode", adica functioneaza pe interfata PS/2 si USB fara nici o modificare. La telefoane n-am auzit inca de asa ceva.

Link spre comentariu

iam desfacut mufa si nare nici un integrat deci mai gandestete. si sa stii ca exista softuri prin care i se aloca pc ii aloca acelui dispozitiv cuplat pe usb un port serial

Link spre comentariu

Daca ai softul care aloca USB-ului un COM virtual si zici ca in cablu nu este nici un CI atunci de unde stie PC-ul pe ce USB ai conectat cablul respectiv? Deconecteaza cablul si vezi daca COM-ul virtual mai e disponibil.Ceea ce spunea bogdan e corect, exista device-uri care pot functiona dual (PS-2/USB), chiar am lucrat cu ele. Ele au in interiorul lor practic 2 interfete, la punerea sub alimentare/reset detecteaza tipul interfetei pe care sunt conectate si in continuare functioneaza dupa protocolul respectiv.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator Erdman

iam desfacut mufa si nare nici un integrat deci mai gandestete. si sa stii ca exista softuri prin care i se aloca pc ii aloca acelui dispozitiv cuplat pe usb un port serial

SalutSagem nu are cablu de date USB purCablul contine in mufa USB un convertor USB-serialDaca vrei mai multe detalii iti stau la dispozitie
Link spre comentariu

Telefonul Sagem MY-X5 are port USB, deci nu trebuie nici un adaptor.raresvintea a spus ca a desfacut mufa si nu are nimic, este perfect posibil. A mentionat la inceput ca cumparat un cablu usb, deci nu un cablu pt. telefon.Majoritatea cablurilor pt. telefon au un circuit, pt. a detecta existenta cablului in mufa USB si recunoasterea acestuia. La acest tip de telefon nu este necesar un cablu deosebit, cum nu este necesar la mai multe tipuri de Motorola si multe alte telefoane.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Cablul respectiv are un CI in compunerea lui, in plasticul de la mufa usb probabil. Nu poti pacali un USB sa functioneze ca si COM. Pt aceasta exista adaptoare USB-serial (in comert la mag. de calc. sau poti tu sa-ti faci unul)

poti sa-mi dai si mie o schema de adaptor USB - serial ?mai simpla ca asta daca se poatehttp://pinouts.ru/CellularPhonesCables/ ... nout.shtmlca asta are un controler, care cred ca trebuie programat, etc
Link spre comentariu

Schema din linkul tau nici macar nu este un convertor din usb in serial....Pentru un convertor din usb in serial trebuie sa folosesti circuitul FT232BM cum sa faci un astfel de convertor gasesti in datasheetul circuitului; insa nu stiu unde vei gasi circuitul celalalt (nu eepromul), nush acum numele lui.

Intre timp am gasit. Este vorba despre un ttl-rs 232 level converter, cu 4 canale de transmisie si 5 de receptie. Ca serii pot aminti:

SP213EHCA, MAX3245CAI iar pt viteze de transmisie mai mici

SP213ECA, MAX213CAI, ADM213E

Daca are cineva idee unde se pot gasi in bucuresti...nu va sfiiti

Link spre comentariu

Schema din linkul tau nici macar nu este un convertor din usb in serial....

de ce nu e? explica-mi si mie ca pricep repede.oare ii lipsesc integratele alea 1489 si 1488 si nu sunt bune nivelele pt calculator? totusi integratul e alimentat la 5V din usb.
Link spre comentariu

Scuze, gresala mea! Nu am verificat ce fel de circuit este pl2303. Insa, e o mica problema....nu prea se gaseste in magazine. De unde faci rost de el? Daca gasesti un datasheet in care sa existe si un montaj cu el facut, care sa contina si eepromul...nu te sfii, baga un link.In alta ordine de idei, ft232bm se gaseste la comet si e ieftin, vre-o 10 lei.

Link spre comentariu

Scuze, gresala mea! Nu am verificat ce fel de circuit este pl2303. Insa, e o mica problema....nu prea se gaseste in magazine. De unde faci rost de el? Daca gasesti un datasheet in care sa existe si un montaj cu el facut, care sa contina si eepromul...nu te sfii, baga un link.In alta ordine de idei, ft232bm se gaseste la comet si e ieftin, vre-o 10 lei.

nu am circuitul. am sapat si eu azi cu nenea google in jurul ideii de a avea un telefon care sa mearga pe skype, sa scap de casti si sa am o calitate un pic mai buna a sunetului. am initiat si un topic pe chestia asta.singurul circuit pe care il am e un codec pcm W6810, ramas de la un proiect in care m-am impotmolit la decodarea manchesterului.Integratul asta poate fi legat la un receptor de telefon si ofera un sunet destul de bun. Acum nu stiu cum sa interfatez semnalele pcm cu skype-ul din calculator. (pana la urma nu trebuie sa folosesc neaparat w6810)orice idee e binevenita.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări