Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare FREZA , STRUNG ETC - CNC

kappa_ii

Postări Recomandate

Salutari am doua freze si doua strunguri pentru metal - as dori sa modific pentru inceput o freza sau un strung care au actionare manuala - pe actionare din calculator .vad ca sunt citeva proiecte de cnc-uri - ce anume mi-ar trebui exact ?proiectarea o pot face in CATIA sau SOLIDWORKS - daca stie cineva cum pot COMUNICA - de preferiinta prin USB cu eventualele componente montate

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kappa_ii

8

• cnc77hobby

3

• znecula

2

• katran

1

Top autori în acest subiect

Ai nevoie de o interfata "breakout board", motoare pas cu pas sau servomotoare daca bugetul permite si driverele aferente motoarelor.Se gasesc kituri complete pt asa ceva.Electronica e usor de pus in functiune.Adaptarea (prinderea) motoarelor pe masina e mai laborioasa, dar nu e f greu.

Link spre comentariu

adaptarea mecanica nu este ceva complciat - am si reductoare daca este nevoie .etc .daca imi poti recomanda un kit - stiu ca ar fi nevoie de date specifice - inca nu stiu ce cuplu ... ar fi suficient - dar presupun ca un 4nm - ar fi sficient .

Link spre comentariu

ce ma intereseaza mai exact - daca mach3 are compensare ! de exemplu pe strung am zona morta - circa 15 grade de rotire inutila la schimbarea de sens .

Da, are. Se numeste 'backlash' in engleza , este in meniul Config, si iti permite sa compensezi orice joc.
Link spre comentariu

multumesc multinca o intrebare - am citit ca motoarele pas cu pas pot pierde pasi ! sau mai precis daca cumca se blocheaza masa mobila , sau avanseaza mai greu programul pierde pozitia - ea fiind data doar de pasii motorului !cine a realizat asa ceva sau ceva similar in bucuresti si are timp liber si bunavointa sa ma invite la o "vizionare" de 10 minute as ramane recunoscator .

Link spre comentariu

Pot pierde pasi destul de lejer, din cauza subdimensionarii, din cauza rampelor de acceleratie gresit reglate, din cauza reglajelor de curent, daca se blocheaza axa respectiva sau daca se intra mult prea adanc in material, etc. Concluzia este ca piesa respectiva este compromisa. Se pot folosi motoare servo-stepper care au si un encoder optic , sau motoare DC-servo, dar deja sunt alte preturi .

Link spre comentariu

dar de ce nu se pot pune niste martori de inaintare ? optici etc .un martor care sa poata cumva sa colaboreze datele cu restu sistemului eventual ceva facut cu arduino - exista o gramada de adaptoare - pacat ca nu le stiu !:))

Link spre comentariu

dar de ce nu se pot pune niste martori de inaintare ? optici etc .un martor care sa poata cumva sa colaboreze datele cu restu sistemului eventual ceva facut cu arduino - exista o gramada de adaptoare - pacat ca nu le stiu !:))

SalutSe pot pune astfel de senzori, sau rigle digitale care se monteaza pe axele de deplasare si dau un feedback in controler. Parerea mea este ca ar trebuie folosite suruburi cu bile si motoare DC-servo cu encoder, e ceva mai scump dar justifica pe deplin banii.
Link spre comentariu

Este mai ieftin sa folosesti motoare mai puternice , decat sa incerci sa convingi sistemul sa accepte corectii prin feedback de la un senzor extern ( DRO , encodere , etc ) . Iar daca reusesti sa construiesti mecanica corect , n-ar trebui sa ai probleme de acest gen .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări