Vizitator DanD Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Multumesc Ticu!Deci intrarile celorlalte 3 porti ar putea fi toate legate la "-" pentru ca face flip-flop si e mai rapid cu un tact. FET-ul il legam pe iesirea primei porti, si diodele tot acolo? Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Da, se poate renunta la ultimele 3 porti (mie mi-a mers asa, totul la 12V, sarcina 200mA) sau se poate folosi numai una pentru comanda fet-ului (ca repetor ca sa nu fie influentat in niciun fel astabilul). Cele 3 porti legate in paralel permit livrarea unui curent mai mare (cam 30mA), dar fet-ul nu are nevoie de asa ceva. Nu castigi un tact, fiindca comutarea iesirilor este simultana cu a intrarilor, dar economisesti un integrat. Legarea este cum ai spus.Rectific exprimarea "un LED bun se vede usor aprins si la 0,2mA", de fapt sunt pulsuri de 20mA aplicate 1/100 din timp, curentul mediu fiind 0,2mA. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Un led superluminos lumineaza vizibil si la 0,03mA... Link spre comentariu
mely17 Postat Decembrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Asta ar insemna o problema mare? Va influenta vizibil? Ma refer la culoare, adica daca dau verdele la minim si rosu/albastru la maxim ar trebui sa am mov/roz(ceva de genu), iar daca verdele lumineaza cum ati zis voi influenteaza asupra culori? Am pus si o schema cu sursa pe care vreau eu s-o fac. Este ok cum am gandit tensiunile? Filtraju este de ajuns? http://imageshack.us/photo/my-images/853/rgbsursa.png/ Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 Nu merg 2 trafuri inseriate,decat doar daca au aceeasi sarcina!Pe 12v nu trebuie filtrare asa mare. Eventual ai putea pune un stabilizator LM7812. Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 1, 2011 Partajează Postat Decembrie 1, 2011 <>Foarte putin. Practic in loc de intuneric total va fi 1% alb (toate ledurile aprinse 1%), iar peste "mov pur" cum s-a dat exemplu va exista un 1% alb din cauza canalului verde care altereaza un pic puritatea culorii.Cu alimentarea nu m-as complica asa mult fiindca nu este critica; o singura sursa de 9V e suficienta - recalculezi rezistentele pt. leduri si alimentezi totul la 9V. Link spre comentariu
mely17 Postat Decembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Nu merg 2 trafuri inseriate,decat doar daca au aceeasi sarcina!Pe 12v nu trebuie filtrare asa mare. Eventual ai putea pune un stabilizator LM7812.Nu sunt doua trafuri inseriate, doar asa am gasit in soft sa simbolizez transformator cu doua infasurari in secundar. In primar am doar o infasurare de 220V. Vreau sa fac cu 5V pentru ca pierd mai putin pe rezistentele de limitare. Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Vreau sa fac cu 5V pentru ca pierd mai putin pe rezistentele de limitare. In principiu ai dreptate, dar diferenta 4V x 60mA = 0,24Watt este mica si ar putea fi acceptabila pt. alimentare la retea. In plus eviti complicatiile cu bobinarea/cautarea unui transformator special; poti utiliza un mic adaptor de retea de 9V gata confectionat. Oricum, alegerea e a ta; spor la lucru! Link spre comentariu
mely17 Postat Decembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Vreau sa fac cu 5V pentru ca pierd mai putin pe rezistentele de limitare. In principiu ai dreptate, dar diferenta 4V x 60mA = 0,24Watt este mica si ar putea fi acceptabila pt. alimentare la retea. In plus eviti complicatiile cu bobinarea/cautarea unui transformator special; poti utiliza un mic adaptor de retea de 9V gata confectionat. Oricum, alegerea e a ta; spor la lucru!Eu nu pun doar un led rgb ci 25-30 in paralel. Cu trafu nu este problema ca il voi bobina cum vreau eu. 25X0,06=1,5A din care rezulta 4VX1,5A= 6W doar pe rezistente. Cu 5V se risipeste doar vreo 2W. Voi avea un curent de maxim 2A. E deajuns sa bobinez trafu cu fir de 1mm nu? Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Merge cu 1mm. Schema era cu 20mA... Montarea in paralel a ledurilor nu e agreata de toata lumea (posibila suprasolicitare in curent la unele exemplare). Sa fie toate din aceiasi serie de fabricatie si sa nu fii chiar la limita curentului nominal. Link spre comentariu
mely17 Postat Decembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Am postat un datasheet al ledurilor mai sus unde scria curentu maxim si curentul recomandat. Ledurile le cumpar din acelas loc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Avand in vedere ca sant chinezesti,mergi pe 75% din curentul in regim continuu. Link spre comentariu
mely17 Postat Decembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Avand in vedere ca sant chinezesti,mergi pe 75% din curentul in regim continuu.Adica 15mA? Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 In foaia ta zice ca suporta mai mult de 20mA, mai ales cel rosu. Ai putea baga 20mA. Link spre comentariu
mely17 Postat Decembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Pana la urma nu mai stiu ce curent sa folosesc. Sunt total confuz! Vreau sa mearga si bine dar sa mearga si in siguranta pentru o durata de viata lunga. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum