Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dump VORTEX VTVN21K1

codrin

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

16

• iuliantv

8

• vizicon

2

• dan cod

2

Top autori în acest subiect

• 9 ani mai târziu...

Defectul este ca cel din pozele de mai jos

Dumpul original

2021-09-06-3680.jpg

Cu Dump de la Vortex VTVN14K1 proc TDA11126H-N2-3, cu acest dump apare imaginea, este clara dar este stransa, in poza nu se vede clar ca este de la telefon, as avea nevoie si de schema, pe net nu am gasit nimic, este posibil sa fie si ceva defect HW nu numai SW, poate a mai intalnit cineva acest defect

2021-09-06-3681.jpg

Link spre comentariu

Va multumesc, schema o gasisem si eu intre timp, ramane sa pun dumpul si sa verific sa vad ce si cum si revin, BV pare a fi in regula, tot pe la procesor este ceva de nu deschide imaginea, daca nu este din dump atunci procesor caput daca nu are un cond cu defect pe langa el

Link spre comentariu
Acum 18 minute, Florinel TV a spus:

Va multumesc, schema o gasisem si eu intre timp, ramane sa pun dumpul si sa verific sa vad ce si cum si revin, BV pare a fi in regula, tot pe la procesor este ceva de nu deschide imaginea, daca nu este din dump atunci procesor caput daca nu are un cond cu defect pe langa el

cred ca se poate pacali sa desfasoare imaginea ,cu ajustari ceva valori rezistenta in bv

Link spre comentariu

Cu dumpul de la colegu iulian face la fel ca cel original, am micsorat rezistenta de reactie si se desfasoara imaginea in partea de sus complet , dar in partea de jos ffoarte putin, deci in partea de jos nu reusesc sa o maresc orice as face

Link spre comentariu

Am jonglat cu rezistentele R444 si R441 si tot in sus urca imaginea de la mijloc, in jos nu coboara, cand pun generatorul pe 50Hz de la rezistentele R636 , R639 cu ele decuplate se mareste imaginea pe toata suprafata, deci BV ar fi in regula, cred ca procesorul este cu probleme, dar mai verific poate m-ia scapat ceva

Link spre comentariu
1 oră în urmă, dan cod a spus:

Atunci procesorul nu regleaza liniaritatea. 

Dar si dimensiunea ,eu am avut așa ceva de mult si am găsit o rezistentă cu valoare mărită din  pin TDA ........ nu mai rețin ce tip era ,practic sunt 2 pini la TDA care  pleacă  semnale pentru etajul  BV.  

Nu am schema sa pot  menționa   pini  si circuitul care trebuie verificat.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, vizicon a spus:

Dar si dimensiunea ,eu am avut așa ceva de mult si am găsit o rezistentă cu valoare mărită din  pin TDA ........ nu mai rețin ce tip era ,practic sunt 2 pini la TDA care  pleacă  semnale pentru etajul  BV.  

Nu am schema sa pot  menționa   pini  si circuitul care trebuie verificat.

Asta este schema, seamana dar piesele sunt cu alte valori

La 07.09.2021 la 10:24, dan-a2 a spus:

1 oră în urmă, dan cod a spus:

Atunci procesorul nu regleaza liniaritatea. 

Asa cred si eu, am scos R639 si imaginea se urca de la miloc in sus trece peste, am scos R636 si imaginea coboara un pic mai jos, dar nu de tot ca cand scot R639

In BV am verifiat tot ca nu sunt asa multe piese, finalul l-am inlocuit cu unul bun verificat, la fel nimic, acum ramane sa intru in service sa vad daca regleaza ceva

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări